Νεοι απο τη Γερμανια και την Ελλαδα στο Αρχαιο Θεατρο Μαρωνειας

Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» σε συνεργασία με την Ομάδα Πρωτοβουλίας του Ελληνικού Πολιτισμού στη Γερμανία «Π.Ο.Π.», το Διαπολιτισμικό Δίκτυο Νεολαίας «Wilde Rose» της Ομοσπονδίας Γερμανών Προσκόπων (BDP) και την Ένωση για Διεθνή Προγράμματα Νέων «AGIP Unna», επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου το, εξαιρετικής ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας, Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας.
 
Ο Δήμος Μαρώνειας στάθηκε σημαντικός παράγοντας για να ολοκληρωθεί η επίσκεψη με επιτυχία καθώς αγκάλιασε την πρωτοβουλία του συλλόγου και των συνεργαζόμενων φορέων.
 
Οι συμμετέχοντες, που είναι νέοι και νέες από 16 έως 21 χρονών από την Γερμανία και από την Ελλάδα, με ή χωρίς αναπηρία και οι οποίοι φιλοξενούνται στους χώρους του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης Α.μεΑ. είχαν την ευκαιρία παρακολούθησαν ένα εντατικό σεμινάριο θεάτρου, το οποίο περιλάμβανε και εργαστήρια εικαστικών τεχνών.
 
Πιο συγκεκριμένα, η αρχαιολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα ξενάγησε τους νέους στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, ενώ δεν παρέλειψε να τους ενημερώσει για την ιστορία του χώρου. Επιπλέον, τους νέους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΠΕΡΠΑΤΩ υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Φικρέτ και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, κ. Σάκης Αντωνίου, εκ μέρους του Δήμου Μαρώνειας και τους μίλησαν για τον τόπο και την ιστορία της Θράκης.
 
Τα μέλη που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΠΕΡΠΑΤΩ και έλαβαν μέρος στην εξόρμηση προς το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με χαμόγελο στα πρόσωπα τους καθώς αποκόμισαν μια όμορφη εμπειρία αλλά και έτυχαν μιας ιδιαίτερα ευγενικής φιλοξενίας. Χ.Ο

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.