Ζοραν Στοινοβιτς: Ηρθε απο την Σερβια και αφησε το «αποτυπωμα» του στο ποδοσφαιρο της Ροδοπης

Ο Σερβοέλληνας «βιρτουόζος» της μπάλας μετέδωσε το ταλέντο και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο στα παιδιά του

O Ζόραν Στοϊνοβιτς αποτέλεσε έναν εκ των βασικών ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού που συνέδεσε το όνομα του με την ανοδική πορεία της ομάδας και κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμα του στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της περιοχής μας.

Ο Σερβοέλληνας παλαίμαχος  πλέον ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής πέρασε τα παιδικά του χρόνια παίζοντας ποδόσφαιρο στην Ζεμούν Βελιγραδίου όπου και ενηλικιώθηκε. Σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε με την φανέλα της Εθνικής Σερβίας, καθώς είχε κληθεί για την κατηγορία Παίδων. Σε ηλικία 19-20 χρονών επέλεξε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ελλάδα.

Το 1993-94 αγωνίστηκε με την φανέλα του Ηρακλή Πτολεμαΐδας, ο οποίος βρισκόταν στην Γ’ εθνική κατηγορία, για να πάρει μεταγραφή στην Β’ εθνική στα Τρίκαλα όπου και έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια (1995-99). Την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά αγωνίστηκε με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα του Άρη για ένα χρόνο για να περάσει μετά από Παναιτωλικό Παναχαϊκή, Λεβαδειακό βρίσκοντας την «Ιθάκη» του στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στον Πανθρακικό όπου πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες σαν ποδοσφαιριστής και ανόδους, παίρνοντας το 2006 την απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε ως βοηθός προπονητή στο πλευρό του Βασιλακάκη στον Πανθρακικό στην Β’ Εθνική με αποκορύφωμα το 2008 όταν και η ομάδα μας πανηγύρισε την πρώτη άνοδο στην Superleague. O Ζόραν υπηρέτησε τον Πανθρακικό από πολλά πόστα, τόσο σαν βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα όσο και σαν προπονητής της Κ20 και των μικρότερων ηλικιακά τμημάτων, δίνοντας πάντα τον καλύτερο του εαυτό ενώ κάθισε για 4 παιχνίδια στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του Πανθρακικού, δηλώνοντας «παρών» όποτε τον καλούσε η ομάδα της καρδιάς του, όπως εξελίχθηκε η ομάδα της Κομοτηνής.

Στον Πανθρακικό σε επίπεδο ανδρικής ομάδας συνεργάστηκε με τους Κώστα Βασιλακάκη, Άκη Μάντζιο και Γιάννη Χατζηνικολάου ενώ χρημάτισε προπονητής και στα ΤΕΠ του Πανθρακικού με επιτυχία. Σαν προπονητής εργάστηκε ακόμα στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον πάγκο της Δόξας Γρατινής.

Την αγάπη του και την τέχνη του για το ποδόσφαιρο την μετέδωσε και στα παιδιά του, τα οποία καμαρώνει να προοδεύουν στα γήπεδα της Λάρισας, όπου βρίσκονται και ξεδιπλώνουν τις ποδοσφαιρικές τους αρετές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.