Υπουργειο Αθλητισμου: Το Πανθρακικο Εθνικο Σταδιο Κομοτηνης, καθισταται συγχρονο και ασφαλες
Στη θέση που του αξίζει, στο επίκεντρο του αθλητισμού της χώρας, σκοπεύει να βάλει το Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής, το υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτώντας έργα άνω των 2 εκατ. ευρώ μέσα από το «ΤΠΑ ΥΠΑΙΘΑ – ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2021-2025».
Όπως εξηγεί το υπουργείο σε σχετική του ανακοίνωση, τα έργα αφορούν αφενός σε «Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής», ύψους 437.142 ευρώ που ολοκληρώνονται έως το τέλος του 2026 και είναι σημαντικές για την λειτουργική αυτονομία και αυτάρκεια του Σταδίου, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό και την αυτοματοποίηση των εγκαταστάσεων του. Αφετέρου σε «Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα στίβου στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής», ύψους 603.511 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που παλινωδεί για χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο ολοκληρώνεται σε μερικούς μήνες, έως το καλοκαίρι του 2025.
Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείου, σχεδιάζεται η Μελετοκατασκευή κερκίδων με στόχο να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2026. Για πρώτη φορά στα 40 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Σταδίου μπαίνει σε προτεραιότητα προς υλοποίηση το ζήτημα κατασκευής των κερκίδων, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, υπενθυμίζεται η επαύξηση από το 2024 και κάθε χρόνο κατά 33,33% της τακτικής επιχορήγησης του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου Κομοτηνής από 75.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ ετησίως.
Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδότησε με 33.976 ευρώ και την ενεργειακή αναβάθμιση το Ενωσιακού Γηπέδου Κομοτηνής.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε:
«Η Κομοτηνή αποκτά το Αθλητικό Κέντρο που της αξίζει και μπαίνει δυναμικά στον αθλητικό χάρτη της χώρας. Μία εμβληματική αθλητική εγκατάσταση, το Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής, αναβαθμίζεται και σύντομα θα παραδοθεί σύγχρονο και ασφαλές στον αθλητικό κόσμο και τη νέα γενιά της χώρας.
Με τον φίλο μου και δυναμικό συνάδελφο στη Βουλή Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Προέδρο του ΕΑΚ Κομοτηνής Βασίλης Γαβριηλίδη και τα μέλη του ΔΣ, μας ενώνει το κοινό όραμα για την αναβάθμιση του αθλητισμού».
Ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε:
«Η ενεργειακή αναβάθμιση του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής, η ολοκλήρωση του ταρτάν και η δρομολόγηση της κερκίδας απαντά σε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Ροδόπης που αφορά στην άθληση όλων των ηλικιών, πολλών σωματείων και διαφορετικών αθλημάτων. Πραγματοποιείται σταδιακά η εξαγγελία πολλών κυβερνήσεων που παρέμενε επί δεκαετίες στις καλένδες.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον καλό φίλο και άξιο συνάδελφο Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, που ανταποκρίθηκε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στο αίτημα μας δικαιώνοντας διεκδικητικές προσπάθειες και αγώνες πολλών ετών. Πιστεύω ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης απαντά με αποτελέσματα στις προσδοκίες κυρίως της θρακιώτικης νεολαίας καθιστώντας την Κομοτηνή κέντρο αθλητικών συναντήσεων».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
