Υποκλιθηκε στο μεγαλειο του Μεντβεντεφ ο Τσιτσιπας

Ο Έλληνας τενίστας λύγισε από την κούραση και την ποιότητα του Ρώσου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να προκαλέσει τον ανίκητο, εδώ και πέντε μήνες, Ντανίλ Μεντβέντεφ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον πρώτο του Grand Slam τελικό.

Ο 24χρονος Ρώσος, συνεχίζοντας το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη νέα σεζόν, επικράτησε ελεγχόμενα 6-4, 6-2, 7-5 του Έλληνα πρωταθλητή και σφράγισε το σπουδαίο παιχνίδι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open της Κυριακής, πετυχαίνοντας παράλληλα την 20η συνεχόμενη νίκη του στο tour!

Το νέο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν κυρίαρχος στο 2ο ημιτελικό στη Rod Laver Arena, ορθώνοντας πραγματικό τείχος στη βασική γραμμή απέναντι στον Στέφανο.

Με εντυπωσιακό σερβίς και τρομερή σταθερότητα από τη baseline, ο Μεντβέντεφ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και μόνο για ένα μικρό διάστημα στα μέσα του 3ου σετ, έχασε την αυτοσυγκέντρωση και την αποτελεσματικότητά του, επιτρέποντας στον Τσιτσιπά να αναθαρρήσει.

Έτσι, πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο τελικό Grand Slam της καριέρας του, μετά το US Open 2019 (ήττα από Ναδάλ), όπου την Κυριακή (10:30GR-Eurosport) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον μόνιμο πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια στη Μελβούρνη, Νόβακ Τζόκοβιτς στην 8η μεταξύ τους αναμέτρηση στο tour, με τον Σέρβο να προηγείται 4-3 στις νίκες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρώτο Major της χρονιάς, αγωνιζόμενος στον 3ο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του (Australian Open 2019, Roland Garros 2020).

Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον πρώτο του τελικό, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα έχει κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον και θα καταφέρει να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των ειδικών που μιλάνε για έναν μελλοντικό πρωταθλητή στα Grand Slam.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.