Υπαρχει ζωη στην Γ΄ Εθνικη;

Τα δεδομένα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και οι σκέψεις των ιθυνόντων της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου και της Ελπίδας Σαπών

Μία απρόσμενη αλλά συνάμα ευχάριστη εξέλιξη σημειώθηκε στον χώρο του αθλητισμού το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς η Πολιτεία έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη των προπονήσεων των σωματείων της Γ΄ Εθνικής. Κάτι που σημαίνει πως από αύριο Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Ελπίδα Σαπών έχουν δικαίωμα να ξεκινήσουν προπονήσεις, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλεται.

Και εδώ αυτόματα γεννάται το πρώτο ερώτημα των ιθυνόντων όλων των συλλόγων. Ποιος θα αναλάβει το κόστος αυτών των τεστ γιατί πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό βάρος. Πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι το κόστος να αναλάβουν οι Δήμοι ή οι Περιφέρειες, κάτι που πρότεινε και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής. «Σύμφωνα με ομιλίες που έχω κάνει με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, αλλά και την ΕΠΟ, υπάρχουν τρεις τρόποι που μου είπαν για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα περιέχει απαραίτητα εβδομαδιαίο τεστ. Ένα από αυτά, ήταν να γίνει και μέσα από κάθε περιφέρεια, κάθε ομάδα σε ποια περιφέρεια ανήκει να μπορούν οι αθλητές κάθε εβδομάδα από τα τεστ που κάνει η κάθε περιφέρεια τα 20-30 να τα χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η λύση που πρότεινε η πολιτεία. Δεν θα υπάρχει καθόλου κόστος για τις ομάδες. Έτσι μπορεί να λυθεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις 137 ομάδες της Γ’ Εθνικής και επιτέλους να δούμε και αυτή την κατηγορία να ξεκινάει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, ο οποίος δίνει τον δικό του αγώνα για τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών όλων των κατηγοριών.

Αυτό σίγουρα θα δώσει μία πολύτιμη ανάσα αλλά τα προβλήματα και οι ανησυχίες συνεχίζονται. Στο μυαλό των παραγόντων είναι ακόμα τα έξοδα των διαιτησιών, των μετακινήσεων και των αμοιβών προπονητών και ποδοσφαιριστών την ίδια στιγμή που οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και οι χορηγίες φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός.

Στη Ροδόπη οι ομάδες μας έχουν ακόμα ένα πρόβλημα, ίσως το μείζον, να λύσουν, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι φοιτητές του ΔΠΘ. Με δεδομένο πως τα μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως και στο εαρινό εξάμηνο, το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχει λόγος για τα παιδιά να γυρίσουν στη Ροδόπη. Σίγουρα από πλευράς τους η θέληση θα υπάρχει, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τα υποχρεώσει, καθώς οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδιάζουσες και καμία οικογένεια δεν θα ήθελε για το ποδόσφαιρο να επιβαρύνει τον οικονομικό προϋπολογισμό.

Η επόμενη ημέρα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι δύσκολη. Χρειάζεται όμως συνεχή επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων, της ΓΓΑ και των ιθυνόντων των συλλόγων και των Ενώσεων ώστε να υπάρχει μία σταδιακή μετάβαση στην «κανονικότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.