Ξεκινησε ηδη τις προετοιμασιες για το Πανελληνιο Πρωταθλημα Βετερανων στην Κομοτηνη ο ΣΒΕΚΚΟ

Δημήτρης Σερετίδης: «Περίπου 800 άτομα αναμένονται τον επόμενο Μάιο στην πόλη μας»

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένει τον Μάιο του 2024 η φίλαθλη Κομοτηνή. Αιτία αυτής της προσμονής, είναι η διοργάνωση του 10ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης από τον Σύνδεσμο Βετεράνων και Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης Κομοτηνής (ΣΒΕΚΚΟ). Το Σάββατο 27 Μαΐου, κατά την εθιμοτυπική συνάντηση στο Επιμελητήριο Λάρισας, όλων των Συνδέσμων ανά την Ελλάδα και της Διοργανώτριας Αρχής, οι άνθρωποι του ΣΒΕΚΚΟ κατέθεσαν την υποψηφιότητα, η οποία μάλιστα έγινε παμψηφεί αποδεκτή, ενώ ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είχε τη στήριξη των τοπικών αρχών της Κομοτηνής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΒΕΚΚΟ, κ. Δημήτρης Σερετίδης, φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Παρατηρητής και έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για αυτή την διοργάνωση, που αναμένεται στην πόλη μας. Εκτός αυτών όμως, ο κ. Σερετίδης αναφέρθηκε στην επιδίωξη του ΣΒΕΚΚΟ που είναι, μεταξύ άλλων, και η πιο έντονη ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, ενώ αποκάλυψε ότι το 2025 ο Σύνδεσμος θα διεκδικήσει να διοργανωθεί στην πόλη μας και Διαβαλκανικό Τουρνουά.

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς κατάφερε ο Σύνδεσμος Βετεράνων και Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης Κομοτηνής να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων, ο κ. Σερετίδης επεσήμανε, αρχικά, πως «ο Σύνδεσμος μας είναι νεοσύστατος, καθώς μετράει ένα μόνο χρόνο από την ίδρυση του». Παρόλα αυτά, και τα προηγούμενα χρόνια είχε κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς έλαβε μέρος στα 7 εκ των 9 πανελληνίων πρωταθλημάτων, αλλά και στο Komo Basket League, με τον κ. Σερετίδη να προσθέτει ότι «υπό τη στέγη κάποια στιγμή της ΑΕΚ Κομοτηνής και αργότερα του ΆΤΛΑ, πήραμε πέρυσι την απόφαση να κάνουμε το μεγάλο βήμα και να δημιουργήσουμε την δική μας στέγη».

Όσον αφορά την πρόταση για τη φιλοξενία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων, ο κ. Σερετίδης ανέφερε πως «ήταν κάτι που το είχαμε στο μυαλό μας», ενώ σημαντική υπήρξε και η συμβολή όλων των φορέων της πόλης της Κομοτηνής. Ειδικότερα, «μιλήσαμε με τους τοπικούς φορείς, με τον Δήμο Κομοτηνής, με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Επιμελητήριο, ενώ πολλά καταστήματα μας στήριξαν, δίνοντας μας δώρα ώστε να τα προσφέρουμε στους διοργανωτές της άλλης ομάδας στη Λάρισα. Εμείς κατεβήκαμε στη Λάρισα και κάναμε την πρόταση, η οποία έγινε παμψηφεί αποδεκτή», εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΒΕΚΚΟ.

«Είμαστε παρακαταθήκες των παιδιών μας»

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν η Κομοτηνή έχει παράδοση στο μπάσκετ κι αν αυτό βοήθησε, με τον τρόπο του, στην ανάληψη της διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων από τον ΣBEKKO, ο κ. Σερετίδης υπογράμμισε πως η Κομοτηνή αγαπάει το μπάσκετ και έχει παράδοση σε αυτό, ενώ τόνισε ότι στόχος του Συνδέσμου δεν είναι να αναδείξει μόνο το μπάσκετ, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, «είμαστε παρακαταθήκες των παιδιών μας και η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία δυσκολεύεται στο θέμα της ενασχόλησης των παιδιών με τον αθλητισμό. Τα παιδιά πλέον κλείνονται στα σπίτια, εξαιτίας της πληροφορικής, της τεχνολογίας και των υπολογιστών. Επομένως, θέλουμε να πιστεύουμε ότι κι εμείς με τον τρόπο μας βάζουμε το δικό μας λιθαράκι, ώστε να βγουν τα παιδιά από το σπίτι και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα», επεσήμανε ο κ. Σερετίδης.

«Από άποψη ξενοδοχείων και καταστημάτων είμαστε καλυμμένοι»

Η μεγάλη αυτή γιορτή του μπάσκετ αναμένεται στην Κομοτηνή τον Μάιο του 2024, ωστόσο ο ΣBEKKO έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές με κάποιους ξενοδόχους της περιοχής, για να διαπιστωθεί η δυναμικότητα της πόλης, ενώ μεγάλη διευκόλυνση στο κομμάτι της διαμονής είναι το γεγονός ότι τον Μάιο δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στην Κομοτηνή. Αξίζει να επισημανθεί ότι αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ατόμων στην πόλη μας τον επόμενο Μάιο, περίπου 800 άτομα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου. Εκτός της διαμονής, ο κ. Σερετίδης πρόσθεσε ότι έχουν γίνει επαφές και με κάποια καταστήματα της πόλης, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «από άποψη ξενοδοχείων και καταστημάτων είμαστε καλυμμένοι».

Στα σκαριά το Διαβαλκανικό Τουρνουά το 2025 στην Κομοτηνή

Σε κάθε περίπτωση, «μια τέτοια διοργάνωση απαιτεί σωστή οργάνωση, ούτως ώστε οι άνθρωποι που θα έρθουν εδώ, να έχουν να θυμούνται ότι πέρασαν όμορφα και να θέλουν να το ξαναζήσουν», ανέφερε ο κ. Σερετίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το βασικό μειονέκτημα της Κομοτηνής είναι το γεγονός ότι αποτελεί ακριτική περιοχή. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΒΕΚΚΟ αποκάλυψε ότι «αν δεν παίρναμε την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων, θα προχωρούσαμε στη διοργάνωση ενός διαβαλκανικού τουρνουά», στόχευση που δεν ματαιώνεται αλλά μετατίθεται για το 2025.

Τέλος, ο κ. Σερετίδης ανέφερε ότι, όσον αφορά τα μέλη, υπάρχουν τα τακτικά, τα επίτιμα και οι φίλοι του ΣΒΕΚΚΟ. Αυτή τη στιγμή, τα τακτικά μέλη ανέρχονται σε 24, ενώ οι φίλοι του Συνδέσμου είναι 200-300 άτομα. Γενικότερα, «υπάρχει αρκετός κόσμος που έχει επικοινωνήσει μαζί μας και θέλει να βοηθήσει σε όλη αυτή την οργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΕΚΚΟ, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «είμαστε ενωμένοι σαν Σύνδεσμος, καθώς λειτουργούμε σαν κοινότητα, με τον καθένα να έχει το ρόλο του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.