Ξανθη-Τρικαλα 1-0: Αγχωτικη νικη και φιναλε ακαταλληλο για καρδιακους

Καπνίδης και Ίτσο χάρισαν στην Ξάνθη το τρίποντο

Είχε αποτελεσματικότητα και ικανότητα η Ξάνθη το Σάββατο κόντρα στα Τρίκαλα και πήρε τη νίκη για την 8η αγωνιστική με σκορ 1-0. Η ομάδα του Τόνι Πόποβιτς πέτυχε την 2η σερί νίκη της, κάνοντας άλμα στον βαθμολογικό πίνακα.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό στο α’ μέρος και αρκετή ένταση στην επανάληψη. Ο Καπνίδης στο 60′ υπέγραψε τη νέα νίκη του ΑΟΞ αλλά πρώτα χρειάστηκε ο Πολ Ίτσο που μπλόκαρε το πέναλτι στις καθυστερήσεις των Τρικάλων, που το εκτέλεσε ο πρώην… ξανθιώτης Παντελής Ριζογιάννης. Μία δύσκολη νίκη για την Ξανθιώτικη ομάδα, που βρίσκει λύσεις και προχωρά τον μαραθώνιο των μίνι… σπριντ των αγώνων.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, την Ξάνθη πιο καλή στο passing game αλλά χωρίς τις μεγάλες στιγμές. Ούτε με την αλλαγή θέσεων στα πλάγια χαφ με τους Ντίνα – Σχρόιεν μπόρεσε να φτάσει σε κάποια καλή στιγμή, με τους φιλοξενούμενους να μην αφήνουν περιθώρια στο δικό τους χώρο μπροστά από την περιοχή τους. Το 0-0 και οι ελάχιστες στιγμές του α’ μέρους, δεν εντυπωσίασαν όσο τα κόκκινα καρεκλάκια και η εικόνα του αναβαθμισμένου Xanthi FC Arena.

Στην επανάληψη ο Γιούρι Σχρόιεν που κερδίζει εντυπώσεις στο ξεκίνημά του στον ΑΟΞ, έφυγε στην κόντρα επίθεση και ο Αντώνης Καπνίδης σημείωσε με πλασέ το 1-0, σκοράροντας για δεύτερη φορά φέτος και πάλι σε εντός έδρας παιχνίδι που έληξε… 1-0.

Στο 22′ μετά από σέντρα του Σχρόιεν, η κεφαλιά του Καπνίδη πέρασε άουτ και στο 29′ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Αλμπάνη. Στο 34′ το σουτ του Ντίνα από πλάγια θέση μπλόκαρε ο τερματοφύλακας, ενώ στο 35′ το σουτ του Σταματή κόντραρε και βρήκε στην οριζόντιο δοκάρι.

Στο 59′ το γύρισμα του Σταματή απέκρουσε σε κόρνερ ο Ίτσο. Στο 60′ μετά από κόντρα επίθεση ο Σχρόιεν από αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Καπνίδης μετά από το πρώτο σουτ του Έμπερτ που κόντραρε στον Αλμπάνη, με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Στο 63′ το σουτ του Καπνίδη μπλόκαρε ο Γιακουμής.

Στις καθυστερήσεις ο Βρέσκας υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φασίδη και καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεσή του στο 94′ ανέλαβε ο Ριζογιάννης που νικήθηκε από τον Πολ Ίτσο που μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία το πέναλτι.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Tony Popovic): Ίτσο, Παντελιάδης, Παπάζογλου Τ., Βέρκερ, Πέτροβιτς (46′ Στάθης), Πόποβιτς (58′ Τεσίγια), Μπριλάντε, Έμπερτ, Ντίνας (58′ Σιατραβάνης) Σχρόιεν (78′ Βόλτερς), Καπνίδης.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Ριζογιάννης, Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Σταματής (77′ Καλούγκα), Νιάρος (77′ Διαμαντόπουλος), Παπαγεωργίου, Πέλκας (85′ Κλεμέντε), Κεχαγιάς, Αλμπάνης (64′ Ευθυμίου), Ζώγκος (64′ Φασίδης).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.