Ξανθη-Λεβαδειακος 1-0: Νικη με «υπογραφη» Τεννε

Σε τροχιά ανόδου η Ξάνθη που βρήκε τον «εαυτό» της

Η Ξάνθη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής, καθώς επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού δείχνοντας πως απέκτησε ταυτότητα και χημεία εντός γηπέδου. Σκόρερ του «χρυσού» τέρματος για την ομάδα της Θράκης ο Έμπερτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων, όπως ήταν στο Match Programme της ΠΑΕ Ξάνθης

Το παιχνίδι είχε ένταση και πάθος καθώς και οι δύο ομάδες θέλανε τη νίκη για να κάνουν δυναμικό μπάσιμο στην υπόθεση της ανόδου. Στο 10΄ σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση για την Ξάνθη, όταν ο Σιατραβάνης γύρισε από δεξιά την μπάλα στον Τάτο και αυτός μέσα από την μεγάλη περιοχή σούταρε σχεδόν μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στογιάνοβιτς. Στο 14΄ ο Σχρόιγεν γύρισε την μπάλα με ωραίο τρόπο στον Τάτο και πάλι στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο Στογιάνοβιτς έκανε θεαματική επέμβαση και κράτησε ανέπαφη την εστία του με την Ξάνθη όμως να αποδεικνύει πως πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια, η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι με την μπάλα να σταματάει στο χέρι του Μπιανκόνι στο 45΄. Μπορεί ο Έμπερτ να μην μπόρεσε να κερδίσει στην πρώτη προσπάθεια τον Στογιάνοβιτς, ωστόσο στην επαναφορά πήρε το ριμπάουντ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ξάνθη να ψάχνει να «καθαρίσει» την αναμέτρηση, ωστόσο η κεφαλιά του Μυστακίδη στο 49΄ κατέληξε το δοκάρι και από περίπου 1 μέτρο σε κενή εστία ο Έμπερτ έστειλε την μπάλα άουτ χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία. Στο 51΄ ο Λεβαδειακός απάντησε με μία μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Νίκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά το σουτ του ήταν άσχημο από πολύ πλεονεκτική θέση. Ο Λεβαδειακός έχοντας πάρει μέτρα στο γήπεδο απείλησε εκ νέου στο 75΄ με σουτ του Πολέτο ακριβώς στο ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ίτσο. Ο Λεβαδειακός συνέχισε να πιέζει χωρίς να βρει τρόπο όμως να διασπάσει την καλά δομημένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης κ. Ζαχαριάδη βρήκαν τους παίχτες και το επιτελείο της Ξάνθης να ξεσπούν για την τρίτη συνεχόμενη νίκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.