Ξανθη – Λεβαδειακος 1-0: Εκανε το χρεος της και ετοιμαζεται για τα μπαραζ ανοδου

Απέναντι στον Παναιτωλικό η ομάδα της Θράκης θα διεκδικήσει την επιστροφή στην Super League

Στα μπαράζ ανόδου θα κριθεί η κατηγορία στην οποία θα συμμετέχει την επόμενη σεζόν ο ΑΟ Ξάνθης, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού, ωστόσο την ίδια στιγμή ο Ιωνικός με ανατροπή επικράτησε του Εργοτέλη με 2-1 εξασφαλίζοντας την επιστροφή στην Super League. Έτσι η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό, που τερμάτισε στην προτελευταία θέση της Super League με στόχο την υπέρβαση, που θα οδηγήσει την ομάδα της Θράκης στην πρώτη κατηγορία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πώς αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε στο βασικό σχήμα τον Ίτσο κάτω από τα δοκάρια, έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Πέτροβιτς, Τζουρμάν, Βέρνερ και Παντελιάδη. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Έμπερτ, Παπάζογλου έχοντας δεξιά τον Τάτο, αριστερά τον Ντίνα και πίσω από τον Καπνίδη τον Μικελτάτζε.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ξεκίνησε τον Στογιάννοβιτς κάτω από τα δοκάρια, έχοντας στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Μύγα, Λιάγκα, Δημόπουλο και Παναγιώτου. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Κονέ, Καραχάλιος, έχοντας δεξιά τον Συμελίδη, αριστερά τον Πολλέττο και τον Νίλι πίσω από τον προωθημένο Μυτίδη

Η εικόνα της αναμέτρησης

Οι δύο ομάδες ναι μεν ήθελαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία ωστόσο δεν ήθελε καμία ομάδα να αφήσει εκτεθειμένη την αμυντικής της γραμμή. Ο Λεβαδειακός απείλησε στο 16΄ με τον Πολέτο να επιχειρεί ένα σουτ εντός της μεγάλης περιοχής και τον Ίτσο να απομακρύνει ενστικτωδώς την μπάλα σε κόρνερ. Η Ξάνθη που ανέβαζε ταχύτητα όσο περνούσε η ώρα έφτασε δύο φορές κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος στο 45΄ με τον Βέρκερ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και στο 47΄ τον Ντίνα να βλέπει την μπάλα μετά από το δυνατό σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στο δοκάρι του Στογιάννοβιτς.

Με την ίδια επιθετική διάθεση μπήκε στο γήπεδο η Ξάνθη και στο δεύτερο μέρος που απείλησε με τον Σιατραβάνη, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρε του Λεβαδειακού στο 47΄ μέσα από την μικρή περιοχή, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λεβαδειακού.

Το παιχνίδι απέκτησε πλέον έναν άγριο ρυθμό, καθώς  η Ξάνθη πλέον ακολούθησε μία άκρως επιθετική τακτική δίνοντας χώρο στον Λεβαδειακό. Στο 66΄ η ομάδα της Βοιωτίας «χτύπησε» στην αντεπίθεση αλλά η κεφαλιά του Μπιανκόνι πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ίτσο ενώ 2΄ αργότερα ο ίδιος παίχτης πήγε να περάσει τον πορτιέρε της Ξάνθης, βρέθηκε στο έδαφος ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η λύτρωση ήρθε στο 75΄ με τον Έμπερτ να εκμεταλλεύεται την σύγχυση της άμυνας στην περιοχή του Λεβαδειακού και να ανοίγει το σκορ για την ομάδα της Ξάνθης, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-0.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.