Βραβεια ΠΣΑΤ: Κορυφαιος για το 2022 ο Δημοσθενης Μιχαλεντζακης

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (20/12) ο ΠΣΑΤ βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής με αναπηρία στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ στη γιορτή των κορυφαίων! Κατά τη διάρκεια του 2022 στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. ελεύθερο S8 στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Πορτογαλία, ενώ ήταν δεύτερος στα 100μ. μικτής ατομικής SM8 αλλά και τα 50μ. ελεύθερο S8.

Το απόγευμα της Τρίτης (20/12) πραγματοποιήθηκε η ετήσια απονομή των βραβείων για την ανάδειξη των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού που διοργανώνεται από τον ΠΣΑΤ.

Στις βασικές βραβεύσεις της βραδιάς ο Μίλτος Τεντόγλου βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αθλητής, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ως η καλύτερη αθλήτρια, ο Γιώργος Πομάσκι ως ο κορυφαίος προπονητής και η Εθνική πόλο ανδρών ήταν η καλύτερη ομάδα.

Ο Δημοσθένης Μιχαλετζάκης αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής με αναπηρία. Κατά τη διάρκεια του 2022 στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στα 100μ. ελεύθερο S8 στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Πορτογαλία, ενώ ήταν δεύτερος στα 100μ. μικτής ατομικής SM8 αλλά και τα 50μ. ελεύθερο S8.

Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στα 50μ. ύπτιο κατηγορίας S4, ενώ η Εθνική ομάδα Κωφών στο μπάσκετ γυναικών για την κατάκτηση την τέταρτης θέσης στου Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών.

Ο Γιώργος Πρίντεζης τιμήθηκε για την αθλητική και κοινωνική προσφορά του. Το καλοκαίρι του 2022 μια «μαγική» αθλητική καριέρα, αφήνοντας το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τόσο με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, όσο και με τη φανέλα του Ολυμπιακού επί 20 σεζόν ων ο μακροβιότερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά.

Ο Γιώργος Πρίντεζης κατέκτησε δύο “back to back” τίτλους Euroleague (2012, 2013) με τον Ολυμπιακό, με το διάσημο «πεταχτάρι» του που χάρισε το τρόπαιο στους «ερυθρόλευκους» στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη ΤΣΣΚΑ να συγκλονίζει το φίλαθλο κοινό.

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε επίσης ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013), τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (2012, 2015, 2016, 2022), δύο Κύπελλα Ελλάδας ( 2011, 2022). Διετέλεσε αρχηγός του Ολυμπιακού τη σεζόν 2021-22. Με την Εθνική ανδρών συμμετείχε σε 127 αγώνες, σημείωσε 1.127 πόντους, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Το έπαθλο “ευ αγωνίζεσθαι” δόθηκε στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο, για την κίνηση του να σχηματίσει με τα δάχτυλα του το γράμμα «Α» μετά το γκολ που πέτυχε εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αφιερώνοντάς το στον δολοφονημένο 19χρονο φίλαθλο Άλκη Καμπανό.

Ειδική βράβευση είχαμε και στις αδελφές Πλευρίτου (Μαργαρίτα, Ελευθερία, Βασιλική), οι οποίες γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά είναι συμπαίκτριες στην ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Η Μαργαρίτα διατελεί αρχηγός της Εθνικής ομάδας κι είναι εκπρόσωπος στην Επιτροπή Αθλητών στη FINA, η Ελευθερία αναδείχθηκε φέτος MVP στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, ενώ και η Βάσω είναι διεθνής.

Το έπαθλο ανερχόμενων ταλέντων κέρδισαν η Παναγιώτα Κουζιλου, η οποία φέτος σε ηλικία 16 ετών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 57 κιλών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων και στην Αριάδνη Νασκαρη, η οποία μεταξύ άλλων κατέκτησε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser Run γυναικών, τη 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Biathle γυναικών.

Ο Σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ βραβεύτηκε για την επιτυχημένη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι. Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης, με τα πασίγνωστα βίντεο των εκατομμυρίων views, αναδεικνύει την Κρητική φιλοξενία, τον Κρητικό πολιτισμό, την Κρητική γαστρονομία, μέσα από μια άψογη καθ’ όλα διοργάνωση, που στηρίζεται στον ακούραστο εθελοντισμό απλών ανθρώπων.

Επιπρόσθετα είχαμε δύο τιμητικές βραβεύσεις. Η πρώτη ήταν στη Βούλα Πατουλίδου. Βραβεύτηκε για τη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες από Ελληνίδα αθλήτρια. Συγκεκριμένα, στις 5 Αυγούστου 1992, στη Βαρκελώνη κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 100 μέτρα εμπόδια με επίδοση 12.64.

Η δήλωση της «για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!» έμεινε στην ιστορία. Ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας στίβου σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες (1988, 1992, 1996, 2000, 2004). Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η δεύτερη ήταν στον Πύρρο Δήμα. Όπως και η Βούλα Πατουλίδου έτσι και εκείνος βραβεύεται για τη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του πρώτου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου εκ των τριών χρυσών που κατέκτησε συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996 και Σίδνεϊ 2000).

Στις 31 Ιουλίου, ο Πύρρος Δήμας ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 83 κιλών. Είναι ο μοναδικός έως σήμερα ‘Ελληνας αρσιβαρίστας με τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια κι ένα χάλκινο (Αθήνα 2004). Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF), Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ)

Ο Απόστολος Χρήστου βραβεύτηκε για τις εξαιρετικές του επιδόσεις μέσα στο 2022. Πρωταθλητής Ευρώπης στην Ρώμη στα 50μ. ύπτιο και δεύτερος στα100μ. ύπτιο στην ίδια διοργάνωση. Λίγους μήνες νωρίτερα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού 25άρας στο Καζάν 2021, ενώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατετάγη 5ος στα 50 και τα 100μ. ύπτιο, με ρεκόρ αγώνων μάλιστα στον ημιτελικό της δεύτερης απόστασης.

Βραβείο πήρε και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου για το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών και ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επίσης στο ελαφρύ σκιφ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.