Βλασης Καζακης: «Ο Μεγας Αλεξανδρος Ιασμου γινεται ο λογος να ασχοληθει η νεολαια της περιοχης με τον αθλητισμο»

Ο προπονητής της ομάδας του Ιάσμου μίλησε για την πορεία του ανδρικού τμήματος, για τις ακαδημίες και για το μέλλον του ποδοσφαίρου της Ροδόπης

Ο Βλάσης Καζάκης είναι ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έχουν αναδειχθεί από τα γήπεδα της Ροδόπης με μεγάλη παρουσία στα γήπεδα της Super League. Ο Βετεράνος επιθετικός, ο οποίος πλέον συνεχίζει την προσφορά του στον αθλητισμό της περιοχής μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ως προπονητής του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου κάνει τη δική του προσπάθεια ώστε να δώσει κίνητρο στα παιδιά της περιοχής να ακολουθήσουν το δρόμο της άθλησης και του ποδοσφαίρου.

Ο βραβευθείς από την ΕΠΣ Θράκης στην εκδήλωση της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου μίλησε στο Αθλητικό Μαγκαζίνο του Ράδιο Παρατηρητής για την πορεία της ομάδας του, για τα όνειρα του για τον αθλητισμό της περιοχής αλλά και για την πορεία δύο ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε, τον Πανθρακικό και τον ΑΟ Ξάνθης.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Η ομάδα οδεύει μέσα από τη σκληρή δουλειά στην πρώτη κατηγορία»

ΠτΘ: Ο Ίασμος είναι μία μεγάλη περιοχή και έμεινε χωρίς ομάδα. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους ενασχόλησης σου με τον Μέγα Αλέξανδρο;

Β.Κ.: Πρώτος σκοπός μας ήταν να ζωντανέψει η ομάδα του Ιάσμου και να επιστρέψει στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η αρχή έγινε πέρυσι και φέτος είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πάμε ολοταχώς για την πρώτη κατηγορία.

ΠτΘ: Γύρω από τον Ίασμο υπάρχουν και χωριά, που η παρουσία του Μέγα Αλέξανδρου, τα δίνει κίνητρο ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Ποια είναι η κατάσταση στις ακαδημίες του Συλλόγου;

Β.Κ.: Αυτός ήταν ο σκοπός. Εκτός από την ομάδα που συμμετέχει στο ανδρικό πρωτάθλημα, έχουμε γύρω στα 60 παιδιά που προπονούνται εβδομαδιαίως και είναι από τον Ίασμο αλλά και τα γύρω χωριά.  Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό από την ύπαρξη της πρώτης ομάδας. Είναι πνεύμονας αθλητισμού και υγείας να προπονούνται 3 φορές την εβδομάδα τα παιδιά. Στην εποχής μας τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από τον αθλητισμό και είναι περισσότερο στις οθόνες. Αυτό μας δίνει δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε ακόμα πιο ψηλά. Πολλά παιδιά δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν ένα γήπεδο, αθλητικό εξοπλισμό και προπονητές να τους καθοδηγήσουν. Μερικά από αυτά αναγκάζονταν να πάνε στην Ξάνθη ή την Κομοτηνή. Πλέον έχουν την ευκαιρία να αθληθούν δίπλα στο σπίτι τους.

«Όλος ο Ίασμος στηρίζει την προσπάθεια γιατί η ομάδα απαρτίζεται από παιδιά της περιοχής»

ΠτΘ: Ποια είναι η στήριξη στην προσπάθεια σου; Πόσοι απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου;

Β.Κ.: Είναι η διοίκηση 7-8 ατόμων αλλά γύρω τους υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν την προσπάθεια με χορηγίες και στήριξη σε υλικά και ό,τι άλλο χρειαστεί. Όλοι αγαπάνε την ομάδα και χαίρονται γιατί η ομάδα απαρτίζεται από παιδιά από τον Ίασμο και το Κοπτερό. Έχουμε μόνο παιδιά από την περιοχή και η προσπάθεια μας έχει αγκαλιαστεί.

ΠτΘ: Έχοντας εμπειρία και γνώσεις, πώς βλέπεις το μέλλον του ποδοσφαίρου της Ροδόπης;

Β.Κ.: Υπάρχει σίγουρα πολύ ταλέντο, αυτό το βλέπω. Υπάρχει σίγουρα όρεξη από τα παιδιά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να υπάρχουν πρωταθλήματα και υποδομές όσο μπορούμε να τα προσφέρουμε εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ώστε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να βγουν από το σπίτι, τις οθόνες και να αθληθούν, που είναι το πιο σημαντικό για την υγεία τους.

«Βάσει της προσπάθειας πιστεύω πως ο Πανθρακικός σύντομα θα αλλάξει κατηγορία»

ΠτΘ: Έχεις αγωνιστεί τόσο στον ΑΟ Ξάνθης όσο και στον Πανθρακικό. Πώς βλέπεις την πορεία των πραγμάτων στους δύο αυτούς ιστορικούς συλλόγους;

Β.Κ.:  Έχω έρθει να παρακολουθήσω αναμετρήσεις του Πανθρακικού. Γίνεται μία μεστή προσπάθεια από τους ανθρώπους, έχει μία ποιοτική ομάδα, πιστεύω και εύχομαι πως σύντομα θα αλλάξει κατηγορία. Για την Ξάνθη είναι λυπηρό μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην πρώτη κατηγορία, ξαφνικά να βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα. Και εκεί γίνεται μία αξιόλογη προσπάθεια, πρέπει να λυθούν κάποια θεματάκια και να αγκαλιάσουν όλοι αυτήν την προσπάθεια. Πιστεύω πως και η Ξάνθη θα ανέβει σύντομα επίπεδο.

ΠτΘ: Μέσα σε ένα εξάμηνο βραβεύτηκες δύο φορές, μία από τον Εθνικό Πειραιώς και μία από την ΕΠΣ Θράκης. Ποια ήταν τα συναισθήματα που ένιωσες;

Β.Κ.: Ένιωσα χαρούμενος και υπερήφανος. Η σταδιοδρομία ενός αθλητή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Τέτοιες βραβεύσεις σε γεμίζουν και κοιτώντας πίσω λες πως κάτι καλό έχω καταφέρει. Είναι πολύ ωραίες χειρονομίες και πιστεύω πως δίνει κίνητρο και σε άλλα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.