Βαθμος «Χ»ρυσαφι στο Καυτανζογλειο

Ηρακλής - Πανθρακικός 0-0

Έναν πολύτιμο βαθμό στην έδρα του Ηρακλή απέσπασε η ομάδα της πόλης μας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16, μένοντας αήττητη για τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι και ανεβαίνοντας πλέον στους 8 βαθμούς. 

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια. Από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης και Καρλίτος. Στη μεσαία γραμμή οι Ζαμπάζης και Ιντζόγλου. Στις πτέρυγες οι Χαντί και Περόνε, στον άξονα ο Ρομάνο και στην κορυφή της επίθεσης ο Βέλλιος.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια. Από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα οι Παπαγεωργίου, Σερφά, Μελίσσης και Ποτουρίδης. Αμυντικά χαφ οι Ηλιάδης και Μεχία. Στις πτέρυγες οι Μπαϊκαρά και Χαβίτο,  στον άξονα ο Ροτζέριο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντιγκινί.

Το φιλμ του αγώνα

Ένα κλειστό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον από πλευράς τακτικής, παρακολούθησαν οι θεατές στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πανθρακικό να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, όταν το σουτ του Ροτζέριο Μάρτινς από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
 
Στη συνέχεια ο Ηρακλής ήταν αυτός που είχε ορισμένες επικίνδυνες «επισκέψεις» στην περιοχή του Πανθρακικού με τον Γιώργο Αθανασιάδη, όμως, να μην απειλείται ιδιαίτερα, αφού η συνολική ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν πάρα πολύ καλή.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Αντώνη Λαδάκη να παίρνει τη θέση του Στέλιου Ηλιάδη στη μεσαία γραμμή και τον Ηρακλή να έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 47', όταν το μακρινό σουτ του Βέλλιου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Πανθρακικός απάντησε στο 51', με τον Ποτουρίδη να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Χαβίτο να σουτάρει από το δεύτερο δοκάρι χωρίς να μπορεί να νικήσει τον Χουάντερσον.
 
Ως το 65' ο Ηρακλής πίεσε αρκετά, με τον Αθανασιάδη να επεμβαίνει αποτελεσματικά στην έτερη κλασική ευκαιρία που είχαν οι γηπεδούχοι στο 52', αποκρούοντας την κεφαλιά του Ρομάνο.
Στο τελευταίο ημίωρο, μαζί με τις καθυστερήσεις, της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού δεν ανησύχησε καθόλου και στην οργανωμένη αντεπίθεση η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που έκανε δύο ακόμη αλλαγές χρησιμοποιώντας του Χασομέρη και Ίγκορ αντί των Χαβίτο και Ροτζέριο, είχε ευκαιρίες  να απειλήσει, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.
 
Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μάνταλου, με τον Πανθρακικό να κερδίζει ένα σημαντικό βαθμό στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και να στρέφει την προσοχή του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ηρακλής (Nίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης, Καρλίτος (55' Κυριακίδης), Ζαμπάζης (55' Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου, Περόνε, Χαντί (77' Πασάς), Ρομάνο, Βέλλιος.
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σερφά, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ηλιάδης (46' Λαδάκης), Χαβίτο (65' Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ροτζέριο (81' Ίγκορ), Ντιγκινί. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Και ο βαθμός είναι ''χρυσάφι''»

Αιφνιδιασμένος από τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα του Ηρακλή στο γήπεδο ο Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τη λήξη του ματς ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.
 
Αναλυτικά ο προπονητής του Πανθρακικού σημείωσε:
 
«Ο Ηρακλής είχε μία προσέγγιση στο παιχνίδι που εμείς δεν την περιμέναμε. Ο Ηρακλής παίζει πολύ με τα εξτρέμ του, αλλά σήμερα ο αντίπαλος κόουτς μας αιφνιδίασε. Έπαιξε με τον Περόνε που πλαισίωνε και έβγαινε από τα πλάγια, τον Βέλλιο και τον Χαντί. Είδαμε τις ενδεκάδες και προσαρμοστήκαμε σε αυτά τα δεδομένα. Ανταποκριθήκαμε καλά, παρά το γεγονός πως είχαμε προετοιμαστεί διαφορετικά όλη την εβδομάδα. Δεν κινδυνεύσαμε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση μία φάση στο 43', όταν ο Μπουκουβάλας άλλαξε πλευρά και έβγαλε ωραία σέντρα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο,  ο Ηρακλής ρίσκαρε. Εκανε αλλαγές και έβγαλε τα μπακ του να παίξουν ακόμα πιο ψηλά για να μας πιέσει. Για ένα εικοσάλεπτο  δεχθήκαμε  πίεση από τον αντίπαλο. Από το 70’ και μετά είχαμε τις προϋποθέσεις να πετύχουμε ένα γκολ με οργανωμένες αντεπιθέσεις, ειδικά στη φάση του 90ου λεπτού που ήταν μία απλή πάσα που έπρεπε να κάνουμε, όταν βγήκαμε στην κόντρα επίθεση με τέσσερεις παίκτες. Το διπλό για εμάς θα ήταν ανάσα. Και ο βαθμός είναι ''χρυσάφι'' όμως. Το καλό πρόσωπο δεν αρκεί. Θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να κερδίζουμε βαθμούς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.