Βασιλης Μουλλακης: «Στοχος η ανοδος στην Α1 αλλα οχι αυτοσκοπος για την Ελευθερουπολη»

Ο Τεχνικός Διευθυντής του ΓΣ Ελευθερούπολης μίλησε για την ανοδική πορεία της ομάδας, τις βλέψεις και την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ

Ήταν Απρίλιος του 2016 όταν ο Γ.Σ. Ελευθερούπολης επέστρεφε στα τοπικά πρωταθλήματα μετά από χρόνια παρουσίας στην Γ΄ Εθνική. Κανείς τότε δεν μπορούσε να προβλέψει πως 3 χρόνια μετά η ομάδα όχι μόνο θα επέστρεφε στις εθνικές κατηγορίες άμεσα αλλά θα φτάσει μέχρι την Α2 έχοντας βλέψεις μέχρι και για την Basket League.

Εμπνευστής της προσπάθειας ήταν ο Βασίλης Μουλλάκης, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του κατέστρωσαν ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, «νοικοκυρεύοντας» σε όλα τα επίπεδα τον σύλλογο και οδηγώντας τον στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο «μπομπέρ» των παρκέ της Α2 και νυν τεχνικός διευθυντής του ΓΣ Ελευθερούπολης Βασίλης Μουλλάκης μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» του «Ράδιο Παρατηρητής» για την επανεκκίνηση της Α2, τις βλέψεις του ΓΣΕ ενώ δεν έκρυψε πως «η Α1 δεν είναι αυτοσκοπός αλλά είναι στόχος».

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Η προσπάθεια μας γίνεται γιατί θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή αθλητικά την περιοχή μας»

ΠτΘ: Είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση της Α2 Μπάσκετ. Σε τι φάση βρίσκεστε;

Β.Μ.: Είναι παράλογο όλο αυτό που συμβαίνει, γιατί μέχρι τη Δευτέρα δεν γνωρίζαμε με ποιον παίζουμε το Σάββατο, με ποια μορφή θα γίνει το πρωτάθλημα, σχεδόν τίποτα. Αποδείχθηκε πως σαν ελληνικό μπάσκετ κρύβαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και η πανδημία τα έφερε στο προσκήνιο. Εμείς σαν σύλλογος της επαρχίας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλα προβλήματα. Σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι χρειαζόμαστε στάση για φαγητό. Θα υπάρχει τέτοιο μέρος; Θα υπάρχει ξενοδοχείο να μείνουμε όπως κάναμε πριν; Αυτά είναι ερωτήματα που κανείς δεν μπορεί να μας απαντήσει επίσημα.

«Η Ελευθερούπολη εξασφαλίζει το μπάτζετ της χρονιάς πριν ακόμα ξεκινήσει ώστε να είμαστε συνεπείς σε όλα τα επίπεδα»

ΠτΘ: Με όλα αυτά που γίνονται και την αβεβαιότητα στο ελληνικό μπάσκετ, νιώθετε λίγο περίεργα που ασχολείστε τόσο θερμά με κάτι που όπως φαίνεται δεν αξίζει;

Β.Μ.:  Πλέον δεν είμαστε απλά ήρωες. Αναρωτιόμαστε γιατί το κάνουμε αυτό. Βέβαια εμείς το κάνουμε γιατί θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή αθλητικά την περιοχή και τα παιδιά της περιοχής κοντά στον αθλητισμό. Ξεκινήσαμε το 2016 με αυτήν την σκέψη. Μαζευτήκαμε άνθρωποι που γνωρίζαμε καλά το μπάσκετ. Προπονητής είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, με τον οποίο τα χνώτα μας ταιριάζουν απόλυτα. Έχουμε από πίσω μας έναν μεγάλο χορηγό που είχαμε παλιά στη Δράμα και μας βοηθάει πάρα πολύ, το «Κτήμα Βιβλία Χώρα» και μαζεύουμε πολλούς χορηγούς από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου και Καβάλας και προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει και όπως μάθαμε τόσα χρόνια στον αθλητισμό. Προσπαθούμε να παρέχουμε στους αθλητές όλα όσα χρειάζονται. Ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε δημόσια πως πάμε για άνοδο στην Α1. Εμείς θέλαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, χωρίς να κατηγορώ καμία ομάδα γιατί πολλοί βγήκαν εκτός προγραμματισμού. Εμείς όμως έχουμε μία άλλη λογική, εξασφαλίζουμε το μπάτζετ της χρονιάς πριν ακόμα ξεκινήσει και έτσι έχουμε τα έσοδα μας εξασφαλισμένα. Καταλαβαίνω απόλυτα και τις ομάδες που δεν μπορούν οικονομικά να συνεχίσουν. Εμείς είμαστε μία ομάδα που έχουμε από τα μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα στην κατηγορία. Συγκεκριμένα μισθώνουμε 10 σπίτια με ό,τι αυτό συνεπάγεται και αυτά τα σπίτια τα κρατούσαμε και τα πληρώναμε. Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί θυμώνουμε για το γεγονός ότι δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει και με ποιον θα παίξουμε.

«Συμπαίχτης στην προσπάθεια μας εδώ και χρόνια ο Δήμος Παγγαίου»

ΠτΘ: Αν συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα, είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε την άνοδο; Αν γίνει αυτό είστε έτοιμοι οργανωτικά για αυτήν την πρόκληση;

Β.Μ.:  Δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος αλλά είναι στόχος. Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις να το καταφέρουμε. Είμαστε έτοιμοι σαν ομάδα και σαν οργάνωση. Έχουν γίνει ήδη διεργασίες για το γήπεδο, το οποίο θα πάρει μία ενεργειακή αναβάθμιση και προσπαθούμε να βάλουμε εκεί μία επέκταση ώστε να γίνει λειτουργικό για την Α1. Δύο χρονιές μας στέρησε τη διεκδίκηση της ανόδου η πανδημία. Πέρυσι ήμασταν σε καλό φεγγάρι και δυστυχώς διακόπηκε το πρωτάθλημα.

ΠτΘ: Η Ελευθερούπολη είναι μία κωμόπολη αλλά έχει καταφέρει πολλά. Ο Δήμος Παγγαίου είναι συμπαίχτης σε αυτήν την προσπάθεια;

Β.Μ.:  Ο Δήμος ξεκάθαρα είναι στο πλευρό μας. Αντιλαμβάνεται την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται και βοηθά σε πάρα πολλά πράγματα, ηθικά και οικονομικά. Δεν έχουμε κανένα παράπονο αντίθετα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας.

ΠτΘ: Με δεδομένο πως αγαπάς πολύ το αναπτυξιακό κομμάτι του μπάσκετ, σε τι φάση βρίσκεστε σε επίπεδο ακαδημιών;

Β.Μ.: Είμαστε σε καλό σημείο τηρουμένων των αναλογιών και του πληθυσμού της περιοχής. Έχουμε γύρω στα 100 παιδιά. Δουλεύουμε καλά και κορύφωση ήταν η συμμετοχή στο Final-6 του πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων στην Κρήτη. Γενικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, θέλοντας πάντα το καλύτερο για τα παιδιά μας.

«Μακάρι όλοι οι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΕΟΚ να ένωναν τις δυνάμεις και να χάραζαν μία κοινή γραμμή»

ΠτΘ: Με δεδομένο πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ποια είναι η ευχή σου για την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ;

Β.Μ.:  Όπως πάντα την πληρώνουν οι ομάδες και η Εθνική Ελλάδος και φυσικά το ίδιο το μπάσκετ. Χρειάζεται να αλλάξει σίγουρα από αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ελληνικό μπάσκετ. Θα ήταν ευχής έργο αυτοί οι άνθρωποι που διεκδικούν τα ηνία να συνεργάζονταν και να χάραζαν μία κοινή γραμμή για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Εγώ θα ευχηθώ να έρθουν καλύτερες ημέρες για το ελληνικό μπάσκετ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.