Βαρια ηττα του Πανθρακικου στα Χανια

Πλατανιάς-Πανθρακικός 4-0

Την ήττα με σκορ 4-0 γνώρισε ο Πανθρακικός στα Χανιά από τον Πλατανιά, για την 7η αγωνιστική της Super League Ελλάδα 2015-16.
 
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων για την ομάδα της πόλης μας, η οποία μόλις στο 3ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ. Έπειτα από τη λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Βάλτερ επωφελήθηκε ο Γουνδουλάκης, που τροφοδότησε τον Τσουράκη, με τον τελευταίο να σκοράρει, με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή. Και πριν καλά καλά οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου προλάβουν να ανασυνταχθούν, ο Μιλούνοβιτς με υπέροχο πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 2-0, στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης.
 
Αφού ξεπέρασε την ψυχρολουσία που προκάλεσαν τα δύο γρήγορα γκολ που δέχθηκε, ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Νίκολας Ντιγκινί να προειδοποιεί στο 23’ τους γηπεδούχους, με άστοχο μακρινό σουτ, και να χάνει στη συνέχεια μια τεράστια διπλή ευκαιρία με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας, όταν σε πρώτο χρόνο το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πλατανιά, με τη νέα προσπάθεια του Γάλλου στην εξέλιξη της φάσης να περνάει εκατοστά δίπλα από την εστία του γκολκίπερ των Κρητικών.
 
Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα των Χανίων να προηγείται με διαφορά δύο τερμάτων. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, με την έναρξη της επανάληψης, προχώρησε στην πρώτη του διορθωτική κίνηση, με την είσοδο του Μεχία αντί του Ηλιάδη. Στο 50ο λεπτό ο Πανθρακικός είχε μία ακόμη σημαντική ευκαιρία, καθώς ο Χαβίτο σούταρε πάνω από την εστία, από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Παρόλα αυτά, στο 60’ ο Πλατανιάς κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη ενός τρίτου γκολ, με τον Μιλούνοβιτς να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.
 
Στο 62’ ο προπονητής του Πανθρακικού έκανε και τη δεύτερή του αλλαγή, με τον Αντώνη Λαδάκη να αντικαθιστά στο χώρο της μεσαίας γραμμής τον Ροτζέριο Μάρτινς, ενώ λίγο αργότερα ο Ίγκορ Ντε Σόουζα έκανε την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους, μπαίνοντας στη θέση του Χαβίτο στο 66’ κι έχοντας ξεπεράσει πλέον τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, μετά το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Βέροια.
 
Ο Πλατανιάς είχε κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει εντυπωσιακά στο 62’ το σουτ του Ράμος και στο 73’ την κεφαλιά του Μπανανά, αλλά να μη διώχνει αποτελεσματικά την μπάλα στο 88’, ύστερα από το σουτ του Μιλούνοβιτς, δίνοντας την ευκαιρία στον Ράμος να διαμορφώνει το τελικό 4-0, με τον Πανθρακικό να γνωρίζει μία πολύ άσχημη ήττα στα Χανιά, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16 και να μένει, έτσι, στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 2 βαθμούς. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Με αυτή την εικόνα δεν ανήκει κανείς από εμάς στη Super League»

Μετά τη λήξη του αγώνα, στη συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Στις πρώτες δύο τελικές του αντιπάλου δεχθήκαμε δύο γκολ. Όσο άσχημα τελειώσαμε το προηγούμενο παιχνίδι με το Λεβαδειακό, τόσο άσχημα μπήκαμε και σήμερα στον αγώνα, δεχόμενοι δύο γρήγορα τέρματα. Από εκεί και πέρα δεν καταφέραμε να μειώσουμε στο τέλος του ημιχρόνου και να μπούμε ξανά στο ματς. Στο μεγαλύτερο κομμάτι ο αντίπαλος μας επιβλήθηκε. Με αυτή την εικόνα δεν ανήκει κανείς από εμάς στη Super League! Μας παρουσιάζεται μια ευκαιρία απέναντι στην Ξάνθη να αποδείξουμε κυρίως στους εαυτούς μας πως μπορούμε να έχουμε χώρο σε αυτό το πρωτάθλημα. Η εικόνα των προηγούμενων παιχνιδιών ήταν διαφορετική, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο, ωστόσο σήμερα ήμασταν κακοί. Το οξύμωρο είναι πως δουλέψαμε καλά στη διακοπή, είχαμε διαβάσει καλά τον αντίπαλο, όμως ο Πλατανιάς είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί (Αποστολόπουλος 83’), Σελίν, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς (Μουνάφο 73’), Μενδρινός, Ράμος, Γουνδουλάκης, Τσουράκης (Τζιλβάν 75’), Μιλούνοβιτς.
 
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Σερφά, Χασομέρης, Ηλιάδης (Μεχία 46’), Ποτουρίδης, Μάρτινς (Λαδάκης 62’), Χαβίτο (Ίγκορ 66’), Μπαϊκαρά, Βάλτερ, Ντιγκινί. 

Η βαθμολογία της Super League μετά από 7 αγωνιστικές

Ολυμπιακός 21
Παναθηναϊκός 15
Πανιώνιος 13
ΑΕΚ 13
ΠΑΟΚ 11
Λεβαδειακός 10
Ατρόμητος 09
Αστέρας Τρίπολης 09
ΠΑΣ Γιάννινα 08
Παναιτωλικός 08
Βέροια 08
Ηρακλής 07
Skoda Ξάνθη 07
ΑΕΛ Καλλονής 05
Πλατανιάς 05
Πανθρακικός 02

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.