Βαγγελης Νεραντζιας: «Ο Πανθρακικος με την σταση του κερδισε την συμπαθεια του ελληνικου φιλαθλου κοινου»

Ο Αθλητικογράφος του Bwin Σπορ FM 94.6 μίλησε για το sportshistory.gr, για την παρουσία του Πανθρακικού στα σαλόνια και την «δίψα» του κόσμου για επιστροφή στις κερκίδες

Αποτελεί έναν εκ των πλέον διακεκριμένων και καταξιωμένων ανθρώπων του χώρου της αθλητικής δημοσιογραφίας. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Νεραντζιά, ραδιοφωνικό παραγωγό και αθλητικογράφο του Bwin Σπορ Fm 94.6, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» για την νέα του διαδικτυακή προσπάθεια, το sportshistory.gr και τις πρώτες κριτικές που έχει αποσπάσει ενώ παράλληλα έκανε ένα «ταξίδι στο χρόνο» ενθυμούμενος τις ωραίες στιγμές του Πανθρακικού στην Superleague.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Το sportshistory.gr δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη να παίζει και να μαθαίνει παράλληλα αθλητική ιστορία»

ΠτΘ: Πώς εμπνεύστηκες για τη δημιουργία του sportshistory.gr και πώς υλοποιήθηκε η ιδέα;

Β.Ν.: Η ιστοσελίδα ήταν ένα όραμα δύο ανθρώπων, δύο φίλων. Το είχαμε στο μυαλό μας χρόνια ωστόσο καταφέραμε και το υλοποιήσαμε στην περίοδο της καραντίνας. Ήμασταν εδώ και χρόνια σε μία κατάσταση που συζητούσαμε για τη δημιουργία ενός αθλητικού κουίζ γιατί αφουγκραζόμασταν την τρέλα του κόσμου να ασχοληθεί, να παίξει το κουιζάκι του, να ψάχνει την ιστορία και να μπορέσει να θυμηθεί ωραίες στιγμές. Η ιστοσελίδα ανήκει σε απλούς ανθρώπους και όχι σε μιντιακό γκρουπ και ανέβηκε στις αρχές Δεκεμβρίου με 24.752 ερωτήματα, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό από πλευράς προετοιμασίας. Μετά από 4 μήνες τα ερωτήματα έχουν φτάσει 31.841, που σημαίνει πως έχουμε προσθέσει κοντά στα 7.000 ερωτήματα. Είναι ένα «πάντρεμα» μίας αρθογραφίας έρευνας και παρουσίασης του παρελθόντος με βασικό πλάνο το αθλητικό κουίζ σε όλες τις κατηγορίες και τα αθλήματα. Υπάρχει το «κουίζ της ημέρας» που αφορά κάτι επίκαιρο και ο γνώμονας και το πλάνο το δικό μας είναι το εξής: Παίζοντας το κουίζ, μαθαίνεις τα πάντα για έναν πρωταγωνιστή ή μία ομάδα, μαθαίνοντας ουσιαστικά σαν να έχεις διαβάσεις ένα κείμενο 300 λέξεων. Αυτό για τον κόσμο φυσικά δεν έχει κάποια συνδρομή, είναι μία ελεύθερη ιστοσελίδα και μπορεί να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του και παράλληλα να εμπλουτίσει τις αθλητικές του γνώσεις. Εμείς ήδη ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε και άλλη καθημερινή κατηγορία στην σελίδα και στο άμεσο μέλλον σχεδιάζουμε έναν διαγωνισμό με δώρα και το σίγουρο είναι πως όσο μας στηρίζουν οι αναγνώστες τόσο και εμείς θα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι.

«Ο Πανθρακικός κέρδισε πολλές συμπάθειες στο φίλαθλο κοινό»

ΠτΘ: Συνεργαζόμασταν για πολλά χρόνια στο παρελθόν με αφορμή την παρουσία του Πανθρακικού στην Super League. Ποιο είναι το αποτύπωμα που άφησε η ομάδα της Κομοτηνής στο κοινό της χώρας;

Β.Ν.: Εγώ επειδή είμαι από επαρχία και συγκεκριμένα από τα Σέρβια Κοζάνης, δεν είμαι αντικειμενικός κριτής. Τρέφω μεγάλη συμπάθεια στις επαρχιακές ομάδες και τον Πανθρακικό τον συμπαθούσα. Ήταν μία διαφορετική παρουσία από μία πόλη που πρώτη φορά είχε παρουσία στην Α΄ Εθνική. Πέρασαν καλοί ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιράνθρωποι. Το Brandname του Πανθρακικού εκτοξεύθηκε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Super League. Με το που βγαίνει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία και είναι στην επικαιρότητα σε όλα τα ΜΜΕ αυτομάτως αυξάνει το brandname του συλλόγου και δυναμώνει την πόλη. Όλες οι επαρχιακές πόλεις θέλουν την προώθηση. Ο Πανθρακικός όπως και όλες οι επαρχιακές ομάδες είναι λογικό να έχουν ανάγκη έναν ισχυρό άνθρωπο στη διοίκηση, έναν παράγοντα που θα στηρίξει το πλάνο της ομάδας. Ο Πανθρακικός ήταν από τις ομάδες που είχε κόσμο στο γήπεδο του και δεν ήταν αδιάφορος, καθώς το ΔΑΚ συνήθως ήταν με τα περισσότερα καθίσματα γεμάτα. Νομίζω όμως πως το «Α και το Ω» για όλα είναι η ισχυρή διοίκηση και η οικονομική στήριξη του πλάνου. Ειδάλλως πολύ δύσκολα μία ομάδα της επαρχίας μπορεί να σταθεί στις υψηλές κατηγορίες. Ο Πανθρακικός είχε πολύ περισσότερες συμπάθειες σε σχέση με τις αντιπάθειες γιατί ήταν μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος που δεν μπόρεσε να σταθεί.

«Ο κόσμος πλέον διψάει για γήπεδο και θα επιστρέψει πιο μαζικά στις κερκίδες»

ΠτΘ: Πώς βλέπεις τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Β.Ν.: Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα καθώς ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από τους υπόλοιπους. Το πρωτάθλημα κρίθηκε νωρίς. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία ομάδα με μεγάλη αστάθεια κάνοντας κάποια καλά αλλά και πολύ κακά παιχνίδια. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Άρης και η σταθερότητα που έδειξε. Φέτος κράτησε μέχρι το τέλος και νομίζω πως θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Παναθηναϊκός αυτήν την στιγμή δείχνει καλύτερος από την ΑΕΚ. Το κύπελλο είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Αφού όμως υπήρχε και ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτήν την χρονιά του κορωνοϊού είναι ένα κέρδος.

ΠτΘ: Πιστεύεις πως το γεγονός ότι ο κόσμος δεν είχε δικαίωμα να βρεθεί στις κερκίδες να τον έκανε να αναθεωρήσει και να επιθυμήσει ξανά την παρουσία του στα γήπεδα;

Β.Ν.: Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση μπορεί να μας προκύψει κάτι πολύ καλό. Διψάνε πλέον όλοι για γήπεδο και αυτό είναι τρομερό. Πιστεύω πως μόλις ανοίξουν τα γήπεδα, το πρώτο διάστημα θα έχουμε κοσμοσυρροή. Ευχή όλων είναι να φτιάξει η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα στον ελληνικό αθλητισμό ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και στην μετά-κορωνοϊού εποχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.