Τρομερη Μαρια Σακκαρη προκριθηκε στα ημιτελικα του Roland Garros

Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε μυθική εμφάνιση, επικράτησε 2-0 σετ της περσινής κατόχου του Roland Garros Ίγκα Σβιόντεκ και φουλάρει για τον τίτλο

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ξανά το θαύμα της και πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-4) απέναντι στην κάτοχο του Roland Garros Ίγκα Σβιόντε. Έτσι έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τον τίτλο να είναι δύο βήματα μακριά.

Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης που μέχρι στιγμής δεν είχε χάσει σετ στο φετινό τουρνουά, ενώ πλέον έχει να ξεπεράσει το Νο33 Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα για να βρεθεί στον τελικό.

Αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι στα ημιτελικά η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, σε αγώνα που θα γίνει την Πέμπτη (περίπου στις 18:30). Η 26χρονη Τσέχα, που απέκλεισε με 7-6 (6), 6-3 την Κόκο Γκοφ, είναι στο νούμερο 33 του κόσμου.

Στον άλλο ημιτελικό θα μονομαχήσουν Ταμάρα Ζίντανσεκ και Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα. Η 25χρονη Ελληνίδα αν αποκλειστεί θα μείνει κοντά στη 18η θέση του κόσμου που βρίσκεται και τώρα, ωστόσο αν κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός θα ανέβει στην ένατη θέση (!) κι αν χάσει στον τελικό θα βρεθεί νούμερο 14.

Φωτογραφία: Rolandgarros.com

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.