Τρια μεταλλια για τους παλαιστες του ΑΣ Δημοκριτειο

Δύο χρυσά και ένα ασημένιο έφεραν στην Κομοτηνή από το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων οι αθλητές του συλλόγου

Με τρία μετάλλια, δύο χρυσά και ένα ασημένιο, επέστρεψαν οι μικροί παλαιστές του ΑΣ Δημοκρίτειο που συμμετείχαν στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2016 Ελευθέρας Πάλης Παμπαίδων Α (γεννηθέντες 2001-02) και Β (γεννηθέντες 2003-04).
 
Οι αγώνες διεξήχθησαν στις Σέρρες την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου, με το σύλλογο να συμμετέχει με τρείς αθλητές, τον Αργύρη Γκρηγκοριάν στα 53 κιλά και τον Χαράλαμπο Αυτοφορίδη στα 66 κιλά στην κατηγορία Παμπαίδες Α και τον Κώστα Αυτοφορίδη στα 38 κιλά στην κατηγορία Β.
 
Και οι τρείς αθλητές τα πήγαν πολύ καλά, παλεύοντας ανάμεσα στους 8 καλύτερους στην κατηγορία τους σε όλη την Ελλάδα, με τον Αργύρη Γκρηγκοριάν και τον Κώστα Αυτοφορίδη να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις επιμέρους κατηγορίες τους, ενώ δεύτερος αναδείχτηκε ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης. Όπως σημειώνει ο προπονητής του συλλόγου κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, η αποκομιδή των τριών μεταλλίων είναι ιδιαίτερα θετική, δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο, οι αθλητές του οποίου στέκονται πολύ καλά στα πανελλήνια πρωταθλήματα.
 
Σημείωσε δε πως φέτος στη διοργάνωση υπήρχαν πάρα πολλές συμμετοχές στις παγκορασίδες από άλλους συλλόγους, με τον ΑΣ Δημοκρίτειο να μην έχει συμμετοχή φέτος εκεί αλλά στην επόμενη διοργάνωση θα είναι έτοιμος και θα έχει πολλές συμμετοχές από κορίτσια που θα έχουν την κατάλληλη ηλικία τότε.
 
Ο σύλλογος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη αγωνιστική ανάπτυξη, αφού το Σάββατο 22 Απριλίου θα βρεθεί στην Πτολεμαΐδα για να συμμετάσχει στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων με δύο αθλητές, τους Νάρεκ Γκρηγκοριάν και Γιάννη Βίννικ.
 
Μετά το Πάσχα, στις 7 Μαΐου, τρείς αθλητές, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στα 50 κιλά, ο Χρήστος Κόνδρας στα 58 κιλά και η Αθηνά Γιαγτζόγλου στα 46 κιλά θα ταξιδέψουν μέχρι τη Μεσσήνη, για να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων. Σε αυτό τον αγώνα ο σύλλογος έχει μεγάλες ελπίδες για σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του, που θα τους ανοίξουν το δρόμο για τη συμμετοχή τόσο στα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια πρωταθλήματα της κατηγορίας τους.
 
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως σε όλους αυτούς τους αγώνες, όπως και στους διεθνείς που θα ακολουθήσουν, ο Σύλλογος καταφέρνει να στείλει αθλητές μόνο με την ευγενική χορηγία ιδιωτών, οι οποίοι στηρίζουν το Σύλλογο. Μάλιστα ο κ. Καρυπίδης σημείωσε πως λαμβάνουν προσκλήσεις για πολλά διεθνή τουρνουά για τους αθλητές όλων των κατηγοριών, πέρα από τις επίσημες διεθνείς οργανώσεις στις οποίες μπορεί να συμμετάσχουν οι διακριθέντες αθλητές, όπου οι νεαροί παλαιστές μπορούν να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες που δεν μπορούν να αποκτήσουν στην προπόνηση, όσο καλή και αν είναι αυτή. Όμως η οικονομική στενότητα τους υποχρεώνει να κρατάν χαμηλά τον αριθμό των συμμέτοχών, για αυτό και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για την αθλητική εξέλιξη των παλαιστών που έχουν φέρει ανά τα χρόνια πολλές διακρίσεις στην πόλη της Κομοτηνής. Από την πλευρά του ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του Βενζινάδικου ΕΛΙΝ Αφοί Ταπατζά αλλά και του Καφέ Μπάρ Bicicletta που στήριξαν την προσπάθεια αυτή τη φορά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.