Τουρκια: Μητερα και γιος ετοιμαζονται για το τουρνουα πυγμαχιας

Κόλλησε το «μικρόβιο» του αθλήματος πηγαίνοντας τον γιό της για προπόνηση

Ο Τολγά Τουνά Καρά, ο οποίος έχει 6 πρωταθλήματα πυγμαχίας στην Τουρκία, προετοιμάζεται για το παγκόσμιο τουρνουά πυγμαχίας που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Κωνσταντινούπολη με τη μητέρα του, η οποία ξεκίνησε από περιέργεια το άθλημα, όταν μια φορά μετέφερε στο αθλητικό κέντρο τον γιο της και επίσης κατέχει κύπελλο στο Πρωτάθλημα Βετεράνων.

Ο 15χρονος Τολγά Τουνά Καρά ξεκίνησε το άθλημα πριν από 6 χρόνια με τη συμβουλή του φίλου του και συνεχίζει τις προπονήσεις του στον Αθλητικό Σύλλογο «TOKI». Απέσπασε τη 2η θέση στην Τουρκία στους ανήλικους το 2018, 2 χρόνια μετά την πρώτη επαφή του με το άθλημα. 

Στη συνέχεια, εκτός από πολλές διακρίσεις, ο Τολγά Τουνά πέτυχε τη 2η θέση στην Ευρώπη στα πρωταθλήματα που πραγματοποιήθηκαν στην Αττάλεια το 2019 και απέσπασε την πρώτη θέση στο Διασχολικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στη Σεβάστεια.

Παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε στους πρώτους αγώνες του, δεν εγκατέλειψε το άθλημα και άρχισε να επιτυγχάνει. «Έχω κερδίσει το τουρκικό πρωτάθλημα 6 φορές και ήμουν στη 2η θέση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Ειδικά οι διεθνείς διαγωνισμοί είναι πολύ συναρπαστικοί. Τώρα προετοιμάζομαι για το 7ο Διεθνές τουρνουά πυγμαχίας που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη» δήλωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ξεχωριστή ευτυχία γι ‘ αυτόν που η μητέρα του ξεκίνησε το ίδιο άθλημα «Όταν με μετέφερε στο αθλητικό κέντρο ξεκίνησε και η ίδια. Πηγαίνουμε σε όλες τις προπονήσεις μαζί, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα» εκμυστηρεύθηκε.

«Υπάρχει φόβος όταν παρακολουθώ τους αγώνες του»

Η μητέρα Μουζεγιέν Ελμάς Καρά, η οποία εργάζεται ως διαιτολόγος στην Επαρχιακή Διεύθυνση Υγείας Μπάρτιν υπογράμμισε ότι μετέφερε τον γιο της στο αθλητικό κέντρο 4-5 ημέρες την εβδομάδα και ξεκίνησε να ενδιαφέρεται και η ίδια. Σημειώνοντας ότι ο γιος της την ενθάρρυνε δήλωσε πως «είναι δύσκολο ταυτόχρονα να είσαι μάνα, νοικοκυρά και αθλήτρια για αυτό πρέπει να προγραμματίζω το χρόνο μου πολύ καλά. Φυσικά, κουράζεσαι, αλλά όταν αποκτάς ένα τρόπαιο ή ένα μετάλλιο, τελειώνουν όλα. Ασχολούμασταν πάντα με τα αθλήματα, και είναι επίσης πολύ ευχάριστο όταν είμαι με το γιο μου. Ειδικά όταν παρακολουθώ τους αγώνες του υπάρχει πάντα φόβος. Βιώνω όλα τα συναισθήματα. Είμαι μητέρα και αυτός είναι ο πρώτος μου ρόλος, αλλά η υπερηφάνεια που βιώνω με τις διακρίσεις είναι επίσης απερίγραπτη. Δεν υπάρχουν πολλοί αθλητές που ανταγωνίζονται μητέρα και γιος μαζί στη χώρα και είμαστε περήφανοι για αυτό».

Ο προπονητής Ιχσάν Αρσλάν, ο οποίος είναι επαρχιακός εκπρόσωπος πυγμαχίας, δήλωσε ότι όταν ο Τολγά ξεκίνησε το άθλημα, η μητέρα του ερχόταν στην προπόνηση συνεχώς για 2 χρόνια και παρακολούθησε τον γιο της. Δύο χρόνια αργότερα, η ίδια άρχισε επίσης να ασχολείται από περιέργεια. «Μητέρα και γιος μοιράζονται το ίδιο γυμναστήριο, την ίδια προπόνηση για 4 χρόνια και συνεχίζουν μαζί. Μητέρα και γιος προετοιμάζονται εντατικά για το τουρνουά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.