Του πηρε τον …αερα και το πρωταθλημα!

ΠΑΟΚ Κοσμίου - Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 2-1 (+Video & Gallery)
Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου αναδείχθηκε πρωταθλητής της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, καθώς επικράτησε με 2-1 του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου και θα είναι η ομάδα που θα εκπροσωπεί το νομό στην Γ' Εθνική από τη νέα σεζόν. Τα γκολ για τους πρωταθλητές πέτυχαν οι Χατζητουλούσης (15') και Ζάγγουλος(45+1), ενώ για τον Ίασμο μείωσε ο Ρομπέρ(58').
 
Σ' ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών με πολύ αέρα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου (και λίγότερο στο δεύτερο) ο ΠΑΟΚ Κοσμίου ήταν ανώτερος, πιο αποφασιστικός και με ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και την άνοδο στην Γ' εθνική κατηγορία.
 
Ήταν ένας ματς – “τελικός”, όπου ο ΠΑΟΚ  έδειξε πως ήταν πιο έτοιμος να ανταποκριθεί σε τέτοιες οριακές καταστάσεις παιχνιδιού. Σίγουρα η υπεροχή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος επηρεάστηκε και από τον πολύ ισχυρό άνεμο που ευνοούσε την πλευρά που είχαν επιλέξει να επιτίθονται οι “ασπρόμαυροι”. Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 2ο λεπτό με τον Δεληγιάννη να κάνει βολέ και την μπάλα με την δύναμη του ανέμου να καταλήγει στο  οριζόντιο δοκάρι του Παπουτσίδη και στην συνέχεια να φτάνει στον  Χατζητουλούση που με σου στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Παπουτσίδη που βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. Ο Μέγας στα πρώτα λεπτά έδειχνε να μην μπορεί να βρει λύσεις στην πίεση που ασκούσε ο ΠΑΟΚ στην πρώτη πάσα με αποτέλεσμα να του κλέβει πολλές μπάλες στα πρώτα λεπτά. 
 
Σε μία από αυτές τις φάσεις ο Ξενάκης στο 15' εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λέθος του Παπουτσίδη και πάσαρε στον Χατζητουλούση που από κοντά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μέσα σε ντελίριο πανηγυρισμών. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν φάουλ με τον Αραμπατζή να παίρνει την κεφαλιά να σκοράρει όμως ο βοηθός να σηκώνει την σημαία θεωρώντας πως ο Ζάγγουλος, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, επηρέαζε την φάση. Στο 34' ο Αντωνιάδης στην πρώτη οργανωμένη επίθεση των φιλοξενούμενων “έπιασε” δυνατό σουτ όμως ο Δεληγιάννης έκανε ωραία απόκρουση κρατώντας το 1-0. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζάγγουλος εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Παπουτσίδη διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ίασμος όπως ήταν λογικό μπήκε πιο επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη ευκαιρία του (58') ο Χιλμί Xουσεΐν έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Ρομπέρ με πλασέ στην κίνηση μείωσε σε 2-1. Στο 77' ο Ξενάκης έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά με τον Αραμπατζή να πλασάρει όμως τον Παπουτσίδη να αποκρούει σωτήρια. Στο 83' ο Αντωνιάδης έχασε μεγάλη στιγμή για το 2-2 όταν έπειτα από κόρνερ του Ρομπέρ, πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι όμως αυτή κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δεληγιάννη και έφυγε άουτ. Στο 88' ο διαιτητής Κουμπαράκης έδειξε απευθείας κόκκινη στον Βιόπουλο για αγκωνιά πάνω στον Ξενάκη, ενώ στη συνέχεια έδειξε κόκκινη και στον Παπουτσίδη που φαίνεται να εξύβρισε τον “άρχων” της αναμέτρησης. Σ΄εκείνο το σημείο υπήρξε επτάλεπτη διακοπή με τους παίχτες των φιλοξενούμενων να διαμαρτύρονται στον Κουμπαράκη για τις αποφάσεις του.
 
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίχτες του Κοσμίου να γίνονται ένα κουβάρι, ενώ τον “αρχιτέκτονα¨αυτής της ομάδας, Σάββα ΑΪβάζη, να είναι έντονα συγκινημένος βγάζοντας προφανώς όχι μόνο την πίεση του παιχνιδιού, αλλά μιας ολόκληρης χρονιάς. Στον αντίποδα οι παίχτες και γενικά οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων ήταν απογοητευμένοι για την εξέλιξη της αναμέτρησης μη πιστεύοντας πως χάθηκε το πρωτάθλημα.
 
Να σημειωθεί ότι μετά την λήξη της αναμέτρησης ορισμένοι παίχτες του Ιάσμου ακολούθησαν τον διαιτητή Κουμπαράκη μέχρι και τα αποδυτήρια διαμαρτυρόμενοι για την διαιτησία του στην κρίσιμη γι΄αυτούς αναμέτρηση.Η διαιτητική τριάδα (Κουμπαράκης, Χαρίτσης, Καραγιάννης) έκανε κάποια μεμονωμένα λάθη που πολλές φορές χαλούσαν τον ρυθμό του παιχνιδιού όμως δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ Κοσμίου(Σάββας ΑΪβάζης):
Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος, Αγγελής, Ζάγγουλος, Γιαπρακτσής, Λεβεντέλης, Αραμπατζής, Ρουμπιές, Χατζητουλούσης, Ξενάκης.
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου(Άρης Κίτσος): Παπουτσίδης, Χουσεΐν Χιλμί(73' Σαλήμ Χουσεΐν), Αμοιρόπουλος(46΄Καραπάτσιος), Ντεμερτζίδης, Λειβαδιώτης, Κλής, Γιαννακιτσίδης(88' Μπεκίρ), Μυλωνάς(46' Φουρκάν), Βιόπουλος, Αντωνιάδης, Ρομπέρ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.