Τωρα δεν ειναι στο «χερι» του…

Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 2-1

Ο Πανθρακικός δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 κι όταν αντέδρασε και μείωσε σε 2-1 στο τελευταίο 10λεπτο, ήταν πλέον αργά προκειμένου να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Έτσι, η ομάδα της Κομοτηνής, μετά και τη 12η ήττα της σε σύνολο 16 αγώνων μακριά από την Κομοτηνή, έμεινε στους 37 βαθμούς κι είναι τέταρτη από το τέλος, δηλαδή κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, με άλλες δύο αγωνιστικές να απομένουν και την παραμονή πλέον να μην εξαρτάται μόνο από τον ίδιο τον Πανθρακικό, που θέλει, πάντως, οπωσδήποτε νίκη και στη Βέροια αλλά και  στο «ελ θράκικο» με την αντίπαλο Ξάνθη, προκειμένου να έχει το δικαίωμα στην ελπίδα! 

Η σύνθεση του Πανθρακικού 

Με δεδομένες τις απουσίες των Εμπόου και Μεχία, με τον πρώτο να εκτίει τη 1 από τις 2 αγωνιστικές της τιμωρίας του, αφού συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. δε θα παίξει με Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική, αλλά θα είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή του για το προσεχές παιχνίδι με τη Βέροια) και το δεύτερο να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Μάνουελ Ρόκα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό του σχήμα. Ο Αθανασιάδης διατηρήθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Παπαγεωργίου, Μελίσση, Χρήστου και Ποτουρίδη από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Ηλιάδη, Ρομέου και Μπαϊκαρά στη μεσαία γραμμή και τους Ντιγκινί, Χασομέρη και Ιγκόρ να κινούνται μπροστά τους, με τον Πανθρακικός να ξεκινάει τον αγώνα με 4-3-3, αλλά να αλλάζει σύστημα στη συνέχεια. 

Η ανάλυση του αγώνα

Ο Πανθρακικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Αστέρα Τρίπολης κι αν δεν ήταν ο Σανκαρέ στο 6ο λεπτό να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά την προσπάθεια του Ιγκόρ, τα δεδομένα της αναμέτρησης θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά για την ομάδα της Κομοτηνής, που στη συνέχεια οπισθοχώρησε αρκετά, είχε ξεκάθαρα αμυντικό προσανατολισμό και βασικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.
 
Για 45 λεπτά τα κατάφερε και σε αυτό σημαντική ήταν η συμβολή του Γιώργου Αθανασιάδη, ο οποίος, όποτε χρειάστηκε, φώναξε «παρών» και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Πιο συγκεκριμένα, στο 10', μετά από σουτ του Μάσα από πλάγια θέση, ο γκολκίπερ του Πανθρακικού έκανε την πρώτη του επέμβαση στο ματς, ενώ τρία λεπτά αργότερα μπλόκαρε την μπάλα, μετά από την κοντινή κεφαλιά του Μπαράλες, στην καλύτερη ίσως ευκαιρία του Αστέρα στο πρώτο μέρος.
 
Εξάλλου, οι γηπεδούχοι ασκούσαν πίεση, είχαν περιορίσει ουσιαστικά την ομάδα του Μάνουελ Ρόκα σε παθητικό ρόλο, ωστόσο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους δε δημιούργησαν κάποια από τις ευκαιρίες αυτές που συνηθίζουμε να τις αποκαλούμε «κλασικές». Πάντως, ο Αθανασιάδης έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του στο 34', όταν ο Μάσα σούταρε, με το νεαρό τερματοφύλακα να μην έχει καλή ορατότητα, αλλά να αποκρούει, ενώ στο 37', μετά από φάουλ του Αστέρα που εκτελέστηκε από τους παίκτες του Βεργέτη με «κομπίνα», ο Μπαντιμπανγκά βγήκε μόνος του από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κουρμπέλης με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
 
Αυτή ήταν κι η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου 45λέπτου, στη διάρκεια του οποίου ο Πανθρακικός δεν κατάφερε να πάρει κατοχή μπάλας ή να απειλήσει τον Αστέρα με κάποια αντεπίθεση, ωστόσο πέτυχε να κρατήσει το 0-0, που ήταν κι ο πρωταρχικός του στόχος, με δεδομένο ότι κι η ισοπαλία θα ήταν μια χαρά αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους.
 
Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά κι εμφανίστηκε αποφασισμένος να ανοίξει το σκορ, με την είσοδο του Νίκο Φερνάντες να βοηθάει στη μεσοεπιθετική ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων τους Αρκάδες, που στο 56' είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Αθανασιάδη να μην μπορεί να διώξει, μετά από σέντρα από τα αριστερά, στην εναέρια διεκδίκηση με τον Μπαράλες, και τον Μπαντιμπανγκά να κάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, προ κενής εστίας, αλλά να μη σκοράρει, αφού ο Μελίσσης έδιωξε τελευταία στιγμή την μπάλα.
 
Στο 66ο λεπτό ο Μάνουελ Ρόκα, που στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αλλά και στο δεύτερο μέρος διαφοροποίησε αρκετές φορές το σχηματισμό της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο, έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Σοφιάν Σερφά να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα μετά από 3,5 μήνες και να αντικαθιστά τον Ντιγκινί, με ταυτόχρονο αλλαγή του συστήματος σε 5-3-2 και τους Παπαγεωργίου και Ποτουρίδη ως μπακ χαφ, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα.
 
Στην πρώτη του συμμετοχή σε αμυντική προσπάθεια της ομάδα του, όμως, ο Σοφιάν Σερφά δεν μπόρεσε να μαρκάρει σωστά τον Μπαράλες, ο Αργεντίνος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος βρήκε χώρο και με εξαιρετική κεφαλιά, μετά τη σέντρα που έκανε ο Φερνάντες, έστειλε την μπάλα στο «γ» της εστίας του Αθανασιάδη.
 
Το 1-0 του Αστέρα ανάγκασε τον Μάνουελ Ρόκα να αλλάξει ξανά τα πλάνα του, βάζοντας τον Κάσες στη θέση του Παπαγεωργίου και περνώντας τον Μπαϊκαρά πλέον σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ. Και πάλι, όμως, λίγο μετά την αλλαγή του Ισπανού τεχνικού, οι γηπεδούχοι πέτυχαν ακόμη ένα τέρμα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0. Όλα ξεκίνησαν από μια ατομική προσπάθεια από τα δεξιά του Μπαντιμπανγκά που απέφυγε τον Χρήστου, σέντραρε, στο πρώτο δοκάρι, όπου ο Μπαράλες έκανε το τακουνάκι, με τον Μελίσση στην προσπάθειά του να απομακρύνει να δίνει ασίστ ουσιαστικά στον Ρόλε, ο οποίος σκόραρε, με τον Αθανασιάδη να είναι εξουδετερωμένος.
 
Ακολούθησαν μερικά λεπτά με τον Πανθρακικό να εμφανίζει σημάδια διάλυσης και τον Μπαράλες στο 76' να χάνει άλλη μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και να σημειώσει το 3-0! Παρόλα αυτά, στο τελευταίο 10λεπτο οι «πράσινοι» μείωσαν σε 2-1, με τον Ιγκόρ Ντε Σόουζα να περνάει μια πολύ όμορφη μπαλιά βγάζοντας στην «πλάτη» της άμυνας του Αστέρα τον Τζάνη, ο οποίος απέφυγε τον Κοζίτσκι κι έτσι σκόραρε για δεύτερο διαδοχική αγωνιστική, με το 7ο φετινό του γκολ.
 
Η «αντεπίθεση» του Πανθρακικού, όμως, αφενός άρχισε αργά κι αφετέρου έμεινε στη μέση. Το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα της Κομοτηνής να βρίσκεται πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού με 37 βαθμούς, με δεδομένες τις νίκες που πέτυχαν τόσο ο Πλατανιάς, επί του Παναιτωλικού, όσο κι ο Λεβαδειακός απέναντι στον Ατρόμητο.
 
Πλέον, ο Πανθρακικός θέλει 6 βαθμούς στους αγώνες με Βέροια (εκτός) και Ξάνθη (εντός) και θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, προκειμένου να φανεί αν θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ.  

Η ταυτότητα του αγώνα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Κουρμπέλης (58' Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Μάσα (77' Παντελιάδης), Ρόλε, Μπαντιμπανγκά, Μπαράλες
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Κάσες), Μελίσσης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (67' Σερφά), Χρήστου, Ιγκόρ, Χασομέρης (65' Τζάνης).

Γκολ: 68' Μπαράλες, 73' Ρόλε, 82' Τζάνης
Κάρτες: 15' Ποτουρίδης, 23' Ρομέου, 93' Κοζίτσκι, 95' Μπαντιμπανγκά/ Κόκκινη: 91' Ποτουρίδης
 
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς.
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρέβενης, Χρήστος Ακρίβος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.