Τον Κυριακο Μπακιρτζη για το χαλκινο μεταλλιο στους Ευρωπαικους Αγωνες Muay thai βραβευσε ο Δημος Κομοτηνης

«Το να είσαι ένας αθλητής από μια ακριτική περιοχή όπως η Κομοτηνή και η Θράκη γενικότερα, είναι πολύ δύσκολο»

Τον Κομοτηναίο αθλητή Κυριάκο Μπακιρτζή για τη διάκριση του με χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Muay thai που έλαβαν χώρα στην Πολωνία, βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής το απόγευμα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη της συνεδρίασής του.

Το βραβείο επέδωσε στον αθλητή η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, που εξήρε την προσπάθεια του αθλητή, κάτι που έκαναν και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και δημοτικοί σύμβουλοι, τονίζοντας την ανάγκη να μπορέσει το άθλημα να αναπτυχθεί στην περιοχή μας.

Ελπίδα για εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς

Όπως τόνισε ο αθλητής της Εθνικής ομάδας Muay thai, ο αγώνας στην Πολωνία ήταν η πρώτη συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας σε αυτούς τους αγώνες, που ήταν και οι πρώτοι με τη συμμετοχή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Το άθλημα είναι πολεμική τέχνη, στην οποία χρησιμοποιούνται όλα τα άκρα του σώματος, λακτίσματα, αγώνες χέρια και όρθια πάλη. Πρόκειται για ένα από τα δυναμικότερα αθλήματα που παίζονται μέσα σε ριγκ, σημείωσε ο κ. Μπακιρτζής, που ευελπιστούν πως θα μπει σύντομα και στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, με τον ίδιο να εκφράζει την ελπίδα να μπορέσει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς το 2028.

«Το να είσαι ένας αθλητής από μια ακριτική περιοχή όπως η Κομοτηνή και η Θράκη γενικότερα, είναι πολύ δύσκολο, μιας και τα κέντρα του αθλήματος είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη» σημείωσε. Από τα πρώτα του βήματα βέβαια το χώρο, και τις πρώτες του συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα που κατέκτησε, ο τόπος του έχει σταθεί δίπλα του, έχοντας την στήριξη τόσο του Δημάρχου όσο και της ΔΚΕΠΠΑΚ, με τον ίδιο να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην στήριξη της κ. Νατάσσας Λιβεριάδου, ακόμα και πριν τις διακρίσεις του, καθώς και από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Εργάζεται παράλληλα με τις προπονήσεις για το άθλημα

Δυστυχώς το άθλημα είναι πολύ απαιτητικό σήμερα με έξοδα μετακινήσεως, αποκατάστασης και άλλα, για αυτό χρειάζεται ανθρώπους δίπλα του για να ανταπεξέρθει.

Άλλωστε αυτή τη στιγμή η έδρα του, λόγω Εθνικής Ομάδας, είναι στην Αθήνα, που τον αναγκάζει να μετακινείται συχνά, την ώρα που, όπως πολλοί Έλληνες αθλητές σε πολλά αθλήματα, πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του, δουλεύοντας ως γεωπόνος στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με τον αγροτικό τομέα, που σημαίνει πως πρέπει να «σφηνώσει» ανάμεσα στις εργασιακές υποχρεώσεις και την αγάπη του για το Muay thai, και τον πρωταθλητισμό.

Ελπίδα για διάχυση του αθλήματος

Αυτή τη στιγμή είναι από τους πρωτοστάτες του αθλήματος στην περιοχή μας, όμως ελπίζει πως με την τελευταία του αυτή επιτυχία, την περαιτέρω διάδοση του αθλήματος και την συμπερίληψή του μελλοντικά στους Ολυμπιακούς αγώνες, τα παιδιά νεότερης ηλικίας θα ακολουθήσουν τα βήματά του.

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες στο Λουτράκι τον Νοέμβριο, που ελπίζει πως θα δώσει και την δυνατότητα στον ίδιο και σε άλλους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν και να προωθήσουν το άθλημα στην χώρα μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.