Το τελευταιο 7λεπτο αρκουσε για να τα ανατρεψει ολα

Πανθρακικός - Λεβαδειακός 1-3

Την ήττα με 1-3 από τον Λεβαδειακό γνώρισε ο Πανθρακικός στο ΔΑΚ Κομοτηνής, για την 6η αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα μας μπορούσε να το κερδίσει κι είχε το προβάδισμα στο σκορ ως το 83ο λεπτό. 

Το φιλμ του αγώνα

Η ομάδα της πόλης μας ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και, μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό της και τα κατάφερε. Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Ντιγκινί, ο οποίος στο 11’ σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά νικήθηκε από τον Τσιντώτα. Στο 16’ ο Ροτζέριο Μάρτινς βρήκε χώρο πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του Λεβαδειακού κι επιχείρησε ένα σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
 
Στο 28ο λεπτό ο Βάλτερ εκτέλεσε κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, ο Μελίσσης σηκώθηκε για να πάρει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή κι ανετράπη στον αέρα από τον Μάντζιο, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Ροτζέριο Μάρτινς ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε από τα 11 βήματα τον Τσιντώτα, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στο σκορ στον Πανθρακικό, με 1-0.
 
Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το γκολ, συνέχισαν να πιέζουν τον αντίπαλό τους και στο 34’ ο Βάλτερ ήταν αυτός που είχε μια νέα ευκαιρία, με σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη φάση τους στο πρώτο ημίχρονο στο 41’, με τον Αθανασιάδη όμως να αποκρούει το κοντινό πλασέ του Φαβάλι.
 
Στην επανάληψη ο Πανθρακικός θα μπορούσε στο 49’ να διπλασιάσει τα τέρματά της και να αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα για να πάρει τη νίκη, ενόψει της συνέχειας του παιχνιδιού. Ωστόσο, ο Βάλτερ, ο οποίος βγήκε στο τετ α τετ με τον Τσιντώτα, έπειτα από την πολύ ωραία πάσα του Ντιγκινί, δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού ούτε στην πρώτη ούτε και στη δεύτερή του προσπάθεια, με το 1-0 να παραμένει.
 
Προϊόντος του χρόνου ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να φθίνει, με τον Πανθρακικός, πάντως, να εξακολουθεί να έχει την υπεροχή και να μην απειλείται ουσιαστικά από την ομάδα του Λεβαδειακού. Στο 62’ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Παπαγεωργίου να αντικαθιστά τον Χασομέρη, ενώ στο 73’ ο Αντώνης Λαδάκης έκανε την επανεμφάνισή του σε επίσημο ματς, μετά από τις 14 Ιανουαρίου του 2015.
 
Ως το 83ο λεπτό όλα έδειχναν ότι ο Πανθρακικός θα κατάφερνε να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή του νίκη, ωστόσο σε εκείνο το λεπτό, από ένα λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Λεβαδειακός βγήκε στην αντεπίθεση κι ο Γιακουμάκης νίκησε στο τετ α τετ τον Αθανασιάδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Λίγα λεπτά αργότερα δόθηκε πέναλτι για παράβαση του Ποτουρίδη μες στην περιοχή κι ο Μάντζιος ολοκλήρωσε την ανατροπή του σκορ, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 90ο λεπτό, μετά από μπαλιά από την άμυνά του, διαμόρφωσε το τελικό 1-3. 

Δημήτρης Ελευθερόπουλους «Θέλουμε βελτίωση σε όλους τους τομείς»

Απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο Πανθρακικός μέσα σε 7 λεπτά κατέστρεψε αυτό που έχτιζε για 83 ολόκληρα λεπτά εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου της αναμέτρησης ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.
 
«Ό,τι χτίζαμε σε 83 λεπτά το καταστρέψαμε μέσα σε 7 λεπτά. Προηγηθήκαμε στο σκορ, τα παιδιά ήταν απόλυτα συγκεντρωμένα στο μεγαλύτερος μέρος του παιχνιδιού, είχαμε ευκαιρίες και στη φάση του Βάλτερ, στην οποία δεν μπήκε το γκολ. Εκεί που πηγαίναμε για έναν θρίαμβο, αυτός μετατράπηκε τελικά σε μια πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς.
 
Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε τη δουλειά που κάνουμε, θέλουμε βελτίωση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και μετά τη διακοπή θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε καλύτεροι αλλά και περισσότερο αποτελεσματικοί. Με λυπεί κυρίως η εικόνα μας μετά το 1-1. Η αντίδρασή μας ήταν κακή, όπως και μετά το 1-0 στη Νέα Σμύρνη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος κάθε αγώνα, για να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Ο Πανθρακικός ήταν πολύ καλός σήμερα για 83 λεπτά, ωστόσο αυτό που μένει δυστυχώς είναι η ήττα και το 1-3».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά (85’ Μαρκόπουλος), Σερφά, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ροτζέριο, Χαβίτο, Ντιγκινί, Βάλτερ (73’ Λαδάκης), Χασομέρης (62’ Παπαγεωργίου).
 
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος (76’ Θέος), Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Γιάχιτς (67’ Νικολάου), Στάθης, Ναβάρο, Φαβάλι (66’ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.