Το παιχνιδι της χρονιας!

Βέροια-Πανθρακικός (3/5-19:00)

«Ραντεβού» με την ιστορία του έχει ο Πανθρακικός μεθαύριο, στις 19:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας. Εξάλλου, από το αποτέλεσμα που θα φέρει στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το αν θα έχει ουσιαστικές ελπίδες, ενόψει και της τελευταίας αγωνιστής, για την παραμονή του στην κατηγορία, ή από τα… «σαλόνια» της Σούπερ Λιγκ θα επιστρέψει στα… «αλώνια» της Φούτμπολ Λιγκ, έπειτα από τρεις σερί σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.
 
  Ο Πανθρακικός αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει 37 βαθμούς κι είναι κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Ακολουθεί τον Λεβαδειακό που έχει 40, ενώ δύο βαθμούς πιο πάνω είναι ο Πανιώνιος με 42. Ουσιαστικά οι δύο πρώτες είναι οι ομάδες που δίνουν τη μάχη για την παραμονή, με τους «κυανέρυθρους» να είναι σε ελαφρώς καλύτερη μοίρα και τις ομάδες που είναι στους 43 να μην κινδυνεύουν στην ουσία, αν και μαθηματικά ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.
 
Συνδετικός κρίκος και των τριών, πάντως, ο Άκης Μάντζιος, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Πανιώνιο, πέρυσι και φέτος ως τον Νοέμβριο δούλεψε στην Κομοτηνή και πλέον κρατάει το «τιμόνι» της ομάδας της Λιβαδειάς και καλείται να τη σώσει.
 
Όσον αφορά το πρόγραμμα των αντιπάλων μας, ο Λεβαδειακός αντιμετωπίσει αυτήν την αγωνιστική τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του ως φιλοξενούμενος του αδιάφορου Εργοτέλη στην Κρήτη. Ο Πανιώνιος από την άλλη θα παίξει, κατά σειρά, με Ατρόμητο (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).
 
Συνεπώς, στη «μάχη» του με το Λεβαδειακό, ο Πανθρακικός θέλει η ομάδα της Βοιωτίας να χάσει από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα κι ακόμη κι αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον Εργοτέλη, οι «πράσινοι» της Κομοτηνής θα έχουν το προβάδισμα, εφόσον κάνουν το 2×2, αφού υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία με τους αντιπάλους τους. Άλλωστε, ο Πανθρακικός στον πρώτο γύρο πήρε ισοπαλία με 2-2 στη Λιβαδειά, ενώ στο δεύτερο γύρο νίκησε με 1-0 στο ΔΑΚ Κομοτηνής.
 
Ξαναλέμε, όμως, απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν αξία όλα τα παραπάνω, για να μπορούμε να βγάλουμε τα κομπιουτεράκια και να μην περιμένουμε κάποιο θαύμα, είναι να κερδίσει ο Πανθρακικός στη Βέροια. Αυτό είναι το ματς της χρονιάς. Το παιχνίδι της ζωής μας, το παιχνίδι της ζωής τους. Και το «τους» αναφέρεται στους ποδοσφαιριστές, που περιμένουμε να τους δούμε να… «μασάνε σίδερα», όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Για τους εαυτούς τους, για τον Πανθρακικό, για τους φιλάθλους του…
 

Μοναδικό πρόβλημα ο Ποτουρίδης

 
Η προετοιμασία του Πανθρακικού για την αναμέτρηση της Κυριακής θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με τον Μάνουελ Ρόκα να μην αντιμετωπίζει κανένα άλλο πρόβλημα, πλην της γνωστής εδώ και καιρό απουσίας του Αντώνη Λαδάκη, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, αλλά κι αυτής του Γιάννη Ποτουρίδη, ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.
 
Οι Ντιγκινί και Ρομέου που συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ματς της περασμένης εβδομάδας θα εκτίσουν την τιμωρία τους στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Ξάνθη, όπου δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε κι ο Εμπόου.
 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.