Το κυπελλο του “Sicily Football Lawyers Cup” σηκωσε η ομαδα του Δικηγορικου Συλλογου Ροδοπης

Ταξίδεψε στην Κατάνια της Ιταλίας και παρέμεινε ανίκητη σε 16 αγώνες

Πρώτη ανάμεσα σε 16 ομάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, λαμβάνοντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας, αναδείχθηκε η ελληνική αποστολή, του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, στο φετινό Διεθνές Ποδοσφαιρικό κύπελλο ομάδων δικηγόρων “Sicily Football Lawyers Cup” που έλαβε χώρα στην Κατάνια της Ιταλίας.

Η φετινή αποτέλεσε τη δεύτερη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση αλλά την πρώτη κατά την οποία κατάφεραν όχι απλά να περάσουν στον τελικό αλλά να τον κατακτήσουν, καθώς όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της ομάδας κ.Μιχάλης Ραγκούσης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η ομάδα παρέμεινε ανίκητη, μετρώντας μόνο νίκες.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία όπως εξήγησε ο ίδιος, καθώς στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 16 ομάδες συνολικά από χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία, η Σενεγάλη κ.ο.κ. σε μία άρτια διοργάνωση με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό.

Η αρχή της συμμετοχής έγινε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 21ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που είχε πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, όπου μεταξύ των φιλοξενούμενων ομάδων ήταν και αυτή της ιταλικής ομάδας από την Κατάνια που συμμετείχε σε ένα  φιλικό  παιχνίδι 5Χ5.

Μη ανεπτυγμένος στην Ελλάδα ο εργασιακός αθλητισμός

Οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν οδήγησαν στην περσινή πρώτη συμμετοχή της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης στην ιταλική διοργάνωση, όπου η ομάδα έμεινε εκτός τελικού, για να επιστρέψει φέτος πιο προετοιμασμένη από ποτέ, για να κατακτήσει όπως και έγινε το κύπελλο.

«Όλο αυτό είναι ένα κομμάτι του εργασιακού αθλητισμού, το οποίο στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ υψηλότερου επιπέδου» ανέφερε ο κ.Ραγκούσης, ενώ ερωτηθείς σε σχέση με το σε τι συνεπάγεται η νίκη αυτή εμφανίστηκε φειδωλός.

«Να γυρίσουμε με το καλό και τις επόμενες ημέρες θα δούμε σε τι συνεπάγεται η νίκη αυτή, διότι εδώ πραγματικά σε επίπεδο γνωριμιών και φιλιών, ειδικά με Βαλκανικές ομάδες είχαμε αποτέλεσμα» πρόσθεσε εξηγώντας πως «ομάδες όπως αυτές της Κροατίας και της Τουρκίας, εκδήλωσαν πολύ θερμό ενδιαφέρον να έρθουν στην Κομοτηνή, γιατί είχαν ακούσει τα καλύτερα από τους Ιταλούς, δεδομένο που το έχουμε στο μυαλό μας».

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρθηκε στην επέτειο των 50 ετών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ που θα σημάνει το 2024, γνωστοποιώντας πως υπάρχουν πολλές ιδέες οι οποίες θα συζητηθούν εν καιρώ.

Ερωτηθείς τέλος αν η παραμονή τους στην Κατάνια συνοδεύτηκε και από βόλτες γνωριμίας με την περιοχή, ο ίδιος ξεκίνησε ότι εξαιρουμένου του γαστρονομικού τουρισμού και της φωταγώγησης του εκεί χριστουγεννιάτικου δέντρου που έτυχε να πετύχουν, οι αγωνιστικές τους υποχρεώσεις δεν άφησαν περιθώριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.