To badminton «παρων» στη μερα σχολικου αθλητισμου

Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού βρέθηκε για ακόμα μια φορά κοντά στους μικρούς μαθητές ο Α.Σ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ, φέρνοντας σε γνωριμία τα παιδιά του 7ου και 10ου δημοτικού  την Δευτέρα 3/10 και στο 2ο  δημοτικό, την Τρίτη 4/10 με το badminton!
 
Τα παιδιά μαζί με τους γυμναστές τους ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με το άθλημα του badminton δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στις βασικές δεξιότητες, όσο και για τα ιστορικά στοιχεία του  που το συνδέουν άμεσα με την πόλη μας, μιας και η Κομοτηνή είναι η πόλη στην οποία πρωτοξεκίνησε το άθλημα στα τέλη του 80’, στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής με την πρωτοβουλία του κ. Παναγιώτη Αντωνίου, καθηγητή του Τ.Ε.Φ.Α.Α.  και του συναδέλφου του κ. Στεπάν Παρτεμιάν .

Οι μαθητές των σχολείων διασκέδασαν συμμετέχοντας στις δραστηριότητες και τις ασκήσεις που οργάνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής badminton Χ. Ιορδάνου, δείχνοντάς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλοί από αυτούς φάνηκε να είναι πολλά υποσχόμενοι για το μέλλον δείχνοντας εξαιρετική επιδεξιότητα και  ικανότητες στο άθλημα καθώς είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους παίζοντας.
 
Παράλληλα μέσα από αυτή την επαφή τους με ένα άθλημα όπως το badminton που ενδείκνυται για άτομα όλων των ηλικιών και όλων των ικανοτήτων, καθώς μπορεί να παιχθεί με την ίδια ευκολία από μικρούς και μεγάλους καθώς και από άτομα με αναπηρίες,(παρά – μπάτμιντον)   οι μικροί μαθητές μπόρεσαν να εμπεδώσουν το μήνυμα του δικαιώματος στον αθλητισμό για όλους. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.