Την αξια της ανακυκλωσης σε ολες τις δραστηριοτητες τους μαθαινουν τα παιδια της Κομοτηνης

Πέντε αθλητικοί σύλλογοι τοποθέτησαν κάδους ανακύκλωσης της Followgreen την φετινή αγωνιστική περίοδο

Πρώτος σε πόντους ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κομοτηνής που παρέλαβε επιταγή 250 ευρώ

Να επεκτείνει και σε άλλους αθλητικούς συλλόγους την ανακύκλωση συσκευασιών μέσω του προγράμματος Followgreen θέλει ο Δήμος Κομοτηνής, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς που το συγκεκριμένο πρόγραμμα επεκτάθηκε και σε αυτούς.

Για αυτό και το απόγευμα της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής η τελετή βράβευσης των αθλητών, αθλητριών και αθλητικών σωματείων του Δήμου Κομοτηνής που διακρίθηκαν για την προσπάθειά τους να ανακυκλώσουν συσκευασίες υλικών στους ειδικούς κάδους Followgreen κατά το 2023.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής να  τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις των συλλόγων ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση συσκευασιών, ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας να δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τους αθλητικούς συλλόγους και τους αθλητές οι οποίοι μέσα από τις διακρίσεις τους προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ένας μίνι φιλικός αγώνας βόλεϊ μεταξύ των αθλητών, προωθώντας μήνυμα αλληλεγγύης και ομαδικότητας, καθώς ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσης για καλό σκοπό. Όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν στον αγώνα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο.

Ο Δήμος Κομοτηνής ευχαριστεί τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και  την ημέρα της εκδήλωσης προσέφεραν είδη όπως ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ σε καλή κατάσταση τα οποία θα δοθούν στις κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες του Δήμου μας.

Στόχος να επεκταθεί σε όλους τους Συλλόγους το πρόγραμμα

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κομοτηνής ήταν ο νικητής του πρώτου βραβείου, παραλαμβάνοντας από τον Πρόεδρο της Κ. Καραθεοδωρή κ. Αθανάσιο Λάπατα μία δωροεπιταγή αξίας 250 ευρώ, την οποία και δύναται να εξαργυρώσει σε είδη που έχει ανάγκη ο σύλλογος.

Ο κ. Λάπατας, τόνισε πως στην πρώτη αυτή χρονιά που το Followgreen επεκτάθηκε και στους αθλητικούς Συλλόγους, πέντε έλαβαν μέρος, εκφράζοντας την ελπίδα την επόμενη χρονιά να αυξηθούν, και τελικά όλοι οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Κομοτηνής να συμμετέχουν σε αυτή.

«Ο Δήμος Κομοτηνής προάγει την ανακύκλωση, για αυτό και εδώ και πέντε χρόνια τρέχουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα σχολεία, και είναι σημαντικό να εντάξουμε τα παιδιά μας και να τα βάλουμε στην νοοτροπία της ανακύκλωσης στα σχολεία και τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, συγχαίροντας τους προπονητές, τους γονείς και στα ίδια τα παιδιά για την προσπάθεια τους.

Τα αθλητικά σωματεία που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν με αναμνηστικό βραβείο και έπαινο για την προσπάθειά τους είναι κατά σειρά οι:

1.Α.Σ. Ακαδημία

2.ΑΠΣ Πανθρακικός

3.Άτλας Κομοτηνής

4.«Ηρόδικος» Αθλητικός Σύλλογος Ανάπηρων Αθλητών

5.ΓΑΣ Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.