Τι θα σημαινε «Ανασταση» για τον αθλητισμο της Ροδοπης

Με ποιες ενέργειες θα μπορούσε να πάει μπροστά η περιοχή μας σε όλα τα αθλήματα

Μετά από 14 μήνες αδράνειας και «μαυρίλας» φαίνεται πως υπάρχει επιτέλους «φως» στην άκρη του τούνελ, δηλαδή του «γολγοθά» του κορωνοϊού που έχει μαυρίσει όλων την ζωή.

Έτσι λοιπόν και ο αθλητισμός, μία πτυχή της καθημερινότητας, που επλήγη περισσότερο από πολλούς τομείς, πρέπει να μπει ξανά στην ζωή όλων καθώς είναι μία σημαντική διέξοδος για όλους. Με δεδομένο πως σήμερα η Ορθοδοξία θα γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου, θα παραλληλίσουμε την επόμενη ημέρα του αθλητισμού της Ροδόπης με την επιθυμητή «Ανάσταση» που θέλουμε να έρθει σε όλα τα σπορ.

Στο ποδόσφαιρο, αρχικά η πρώτη «Ανάσταση» θα μπορούσαμε να πούμε πως ήρθε με την επανεκκίνηση της Γ΄ Εθνικής, στέλνοντας το μήνυμα ελπίδας για την επιστροφή στην κανονικότητα. Θα ολοκληρωθεί βέβαια αν καταφέρει η Ελπίδα Σαπών να πετύχει τον στόχο της παραμονής ώστε να έχουμε και την ερχόμενη σεζόν εκπροσώπηση στις Εθνικές κατηγορίες. Ειδάλλως θα μείνουμε όπως την σεζόν 2019/20 χωρίς εκπρόσωπο κάτι που θα πάει αρκετά πίσω πάλι την Ροδόπη στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Μετά από εκεί, είναι επιβεβλημένη η επιστροφή του Πανθρακικού στην Γ΄ Εθνική καθώς καλώς ή κακώς είναι το μεγαλύτερο Brandname του αθλητισμού της Ροδόπης και μία ομάδα που μπορεί να συσπειρώσει φιλάθλους και επιχειρηματίες ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.  

Μετά από εκεί, η επόμενη ημέρα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι εξαιρετικά δύσκολη και είναι άγνωστο αν οι ομάδες καταφέρουν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα. Συνήθως η ευχή μας ήταν να έχουμε περισσότερες ομάδες αλλά φέτος θα ευχηθούμε να μην έχουμε καμία αποχώρηση.

Σε επίπεδο μπάσκετ, φως ελπίδας φάνηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΓΑΣ Κομοτηνή, στην οποία έγινε λόγος για συνεργασία μεταξύ των ομάδων της πόλης. Η «Ανάσταση» θα έρθει αν αυτό δεν μείνει στα λόγια αλλά πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου μέσα από μία σχέση εμπιστοσύνης. Ειδάλλως δεν θα έχει κανένα νόημα.

Μετά από εκεί, σίγουρα ευελπιστούμε σε μία απρόσκοπτη διεξαγωγή όλων των διοργανώσεων με τον ΓΑΣ να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στην Β΄ Εθνική με ένα ρόστερ που απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από Κομοτηναίους αθλητές, όπως οραματίζεται ο πρόεδρος του Γιάννης Πεταλωτής.

Στο βόλεϊ, η ΑΕ Κομοτηνής πριν 3 χρόνια είδε το Αναστάσιμο φως την Κυριακή των Βαϊων, την 1η Απριλίου του 2018 με την άνοδο στην Volleyleague. Μπορεί να μην κατάφερε να παραμείνει ωστόσο έβαλε βάσεις  και έκανε γνωστό ξανά το άθλημα σε όλη τη Ροδόπη με το μεγαλύτερο κέρδος να είναι η αξιοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου λυκείου, που αποδείχθηκε στολίδι, αποσπώντας θετικότατες κριτικές από όλη την αθλητική κοινότητα της χώρας.  Ο εορτάζων αύριο Τάσος Πετρίδης κατάφερε να πετύχει πολλά και την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία θέλει να κτίσει πάνω στα κεκτημένα, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του αθλήματος. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως «Ανάσταση» θα σήμαινε η άνοδος στην Volleyleague ή μία Wild Card για αυτήν την κατηγορία αλλά εμείς θα λέγαμε πως η «Ανάσταση» θα ερχόταν αν στις ακαδημίες του συλλόγου υπήρχαν 200 παιδιά που ζούσαν για το βόλεϊ και γέμιζαν την κερκίδα στις αναμετρήσεις της ΑΕΚ.

Ξεχωριστή αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στο κομμάτι των ακαδημιών όλων των αθλημάτων καθώς προτεραιότητα είναι η επιστροφή των παιδιών στον αθλητισμό. Οπότε θα θέλαμε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερες ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβου αλλά και άλλων αθλημάτων (κολύμβηση, μπάντμιντον, τέννις) γιατί τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας και όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει ένα με την οθόνη, οπότε η αποστολή των συλλόγων είναι πολύ δύσκολη. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως ανταγωνιστής δεν είναι η ομάδα που βρίσκεται απέναντι αλλά η οθόνη και τα video games. Για τον λόγο αυτόν οι Ενώσεις όλων των αθλημάτων πρέπει να κάνουν τουρνουά και διοργανώσεις ώστε να δώσουν ξανά το χαμένο κίνητρο στα παιδιά που είδαν να πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων σχεδόν 1.5 χρόνος της ζωής τους.

Τέλος ήρθε η ώρα να διεκδικήσει η Ροδόπη συντονισμένα μαζί με τους πολιτικούς φορείς του τόπου διοργανώσεις και ημερίδες που θα τόνωναν την κινητικότητα της περιοχής και τις τοπικές επιχειρήσεις, που δέχθηκαν ένα τεράστιο πλήγμα όλο το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε σίγουροι πως αν κυλήσουν όλα ομαλά, η διεξαγωγή του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων στην περιοχή μας θα αποτελέσει για όλους πρόκληση ώστε να διεκδικήσουν και άλλες σημαντικές διοργανώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.