Θρυλοι του ελληνικου μπασκετ κερδισαν το θερμο χειροκροτημα του κοινου στην Κομοτηνη

Με αγώνα βετεράνων έκλεισε η 2η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ Ροδόπης

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η 2η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ Ροδόπης, που έκλεισε την Πέμπτη 29 Ιουνίου με τον πολύ δυναμικό φιλικό αγώνα μεταξύ των βετεράνων της Εθνικής Ελλάδος και των Βετεράνων της Κομοτηνής.

Και μπορεί οι βετεράνοι της Εθνικής να επικράτησαν στον αγώνα με 74-60, όμως τελικός κερδισμένος ήταν το μπάσκετ, με τη νέα γενιά να παίρνει παραστάσεις και εμπειρίες που θα μείνουν μαζί τους για όλη τους τη ζωή.

Στην αγώνα συμμετείχαν, εντός και εκτός του γηπέδου, θρύλοι του μπάσκετ,  ο Πρέλεβιτς, ο Αλβέρτης και άλλοι, ενώ με την Εθνική έπαιξε και ο Άγγελος Χαριστέας, που παρότι ποδοσφαιριστής, στάθηκε μαζί με τους άλλους βετεράνους στο παρκέ.

Προπονητής δε στην ομάδα των βετεράνων της Εθνικής ήταν ο θρύλος του τοπικού μπάσκετ, ο Κυριάκος Ταξιλδάρης.

Η Γιορτή, που διοργάνωσε η ΠΕ Ροδόπης, ξεκίνησε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, και τις τρεις πρώτες ημέρες έλαβε χώρα στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Παίδων Χώρα» στο Κρυονέρι με συνολικά 300 παιδιά, μέλη των τοπικών συλλόγων, να συμμετέχουν στις δράσεις, γνωρίζοντας καλύτερα το άθλημα του μπάσκετ, λαμβάνοντας μέρος σε ομαδικά παιχνίδια και έχοντας την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να αποκομίσουν νέες θετικές εμπειρίες.

Σημαντική στιγμή ήταν η βράβευση δύο σπουδαίων αθλητών του ΓΑΣ Κομοτηνή του Ζαχαρία Γεωργιάδη και του Θέμη Κουκοβίνου.

Μια επιτυχημένη προσπάθεια

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού οι παίχτες παρέδωσαν στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη μια μπάλα μπάσκετ υπογεγραμμένη από τους παίχτες.

Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως ολοκληρώνεται μια μεγάλη αθλητική γιορτή για την Ροδόπη, η οποία συνδύασε το αθλητικό πνεύμα, το μπάσκετ και γενικότερα τον αθλητισμό.

Το προηγούμενο τριήμερο, τόνισε, έλαβαν χώρα σημαντικές στιγμές δράσης, παιχνίδια, που θα μείνουν πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων.

Ευχαρίστησε δε πρωτίστως τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα για την παραχώρηση των κατασκηνώσεων στο Κρυονέρι και την στήριξή του γενικότερα, αλλά και όλους όσους συνέδραμαν για την επιτυχία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, και κυρίως τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής που συμμετείχαν στο σχεδιασμό, τη διοργάνωση και την εποπτεία των αθλητικών δραστηριοτήτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.