Θριαμβος Πανθρακικου σε ενα ντερμπι απο τα παλια

Χόρτασε θέαμα ο κόσμος που βρέθηκε στο ΔΑΚ Κομοτηνής

Μεγάλη νίκη πήρε ο Πανθρακικός κόντρα στον ΑΟ Καβάλας, επικρατώντας με 3-2, σε έναν αγώνα διαφήμιση για το ποδόσφαιρο της περιοχής.

Η Καβάλα προηγήθηκε γρήγορα με τον Σαλπιγγίδη στο 7′ για να ισοφαρίσει ο Αντωνιάδης στο 43′.

Ο Πανθρακικός με κορυφαίο τον Βάσκο πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 54′ και στο 85′ για να μειώσει στο 85′ ο Σαλπιγγίδης ενώ στο 89′ ο Ρουμπιές του ΑΟΚ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο Πανθρακικός με αυτήν την νίκη έφτασε στους 12 βαθμούς.

Η εικόνα της αναμέτρησης:

Οι φιλοξενούμενοι που δεν είχαν τον προπονητή τους Αγγελίδης λόγω covid με τον Σομουλίδη να τον αντικαθιστά, πάγωσαν το ΔΑΚ και τους 500 περίπου φιλάθλους των γηπεδούχων, καθώς προηγήθηκαν στο 7′ με πλασέ του Σαλπιγγίδη.

Στο 25′ το φάουλ του Αρετά που είχε περάσει στην θέση του τραυματία Μπαϊκαρά, πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Σταθάκη και στο 26′ ο ΑΟΚ είχε μια ευκαιρία σε πλασέ του Σαλπιγγίδη μέσα από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 32′ σε σέντρα του Καλογρανά ο Βάσκος έπιασε κεφαλιά από καλή θέση που πέρασε μόλις άουτ, ενω στο 36′ ο Μπατσαράς βρήκε το Σαλπιγγίδη σε καλή θέση που δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο τέρμα για την Καβάλα. Στο 38′ σέντρα σουτ του Τανζού έδιωξε ο Σταθάκης και στο 40′ οι Καβαλιώτες που ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος είχαν νέα ευκαιρία, όταν σε πάσα του Σαλπιγγίδη το πλασέ του Μπαρέττα πέρασε και αυτό άουτ. Στο 41′ ο Πανθρακικός προειδοποίησε με σουτ βολίδα του Τανζού αλλά με το κεφάλι απομάκρυνε ο Βασιλόπουλος πάνω στην γραμμή και στο 43′ ισοφάρισε σε 1-1 με δυνατό σουτ του Αντωνιάδη που βρήκε σε σώματα και αιφνιδιασε τον Σταθάκη. Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια με την ψυχολογία να είναι πλέον με τους γηπεδούχους.

Η Καβάλα μπήκε παρόλα αυτά καλά στο β μέρος, απείλησε στο 49′ με καλό σουτ του Μπατσαρά και κεφαλιά του Ρουμπιέ στο 50′ με τον Κασκαντάμη και στις δυο περιπτώσεις να διώχνει έξοχα σε κόρνερ, αλλά το γκολ το έβαλαν οι Θρακιώτες. Στο 53′ ο Πανθρακικός προηγήθηκε με 2-1 χάρη σε πλασέ του Χρηστου Βάσκου από πάσα του Γιαννακιτσίδη. Στο 72′ ο Γκουτσίδης που μπήκε ως αλλαγή μετά από παράλληλη μπαλιά στην εστία του Βασκου σε άδεια εστία δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα και να κάνει το 3-1 το οποίο επιτεύχθηκε λίγο νωρίτερα.

Ο Βάσκος πέτυχε και τρίτο γκολ του Πανθρακικού και το πέμπτο φετινό του στο 85′ με ωραίο πλασέ δείχνοντας πως το παιχνίδι θα τελείωνε. Ακολούθησε όμως ένα δραματικό δεκάλεπτο με την Καβαλα στο 87′ με τον Κώστα Σαλπιγγίδη να μειώνει σε 3-2 και στο 88′ να έχει δοκάρι με ένα πρωην παίκτη του Πανθρακικού τον Ρουμπιέ που προ τριημέρου πήρε το πτυχίο του στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο Πανθρακικός έτσι έφτασε τους 12 βαθμούς και ανέβηκε δεύτερος και την επόμενη εβδομάδα φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Αρη Αβατου. Από την άλλη η Καβάλα, που γνώρισε την πρώτη της ήττα και έπεσε τρίτη με 10 βαθμούς, φιλοξενεί τον ισοβαθμο Θερμαικό.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Κασκαντάμης, Σαπνάρας, Σιδηρόπουλος, Καλογρανάς, Γιαννακιτσίδης (79′ Κωσταρελης), Αντωνιάδης (64′ Γκουτσιδης), Σμάλης, Χακάν Βελή, Χαλήλ Ιμπραμ Τανζού, Μπαικαρα (25′ Αρετας), Βάσκος

ΚΑΒΑΛΑ (Σομουλιδης): Σταθάκης, Δημητρακούδης, Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Καζαντζίδης (57′ Παπαδοπουλος), Παβλόφ (57′ Ιορδανίδης), Βαφειάδης, Σαλπιγγίδης, Μπαρέττας, Ρουμπιές, Καρακώστας (75′ Κατσετης).

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
Πανθρακικός-Α.Ο Καβάλα 3-2
Βύρωνας Καβάλας-Αλεξανδρούπολη FC 3-0
Νέστος Χρυσούπολης-Δόξα Δράμας 1-2
Μ.Α Ορφανίου-Άρης Αβάτου 0-4
Πανδραμαϊκός-Καμπανιακός 0-2
ΓΣ Ξάνθης-Αγροτικός Αστέρας 1-1
Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας-Θερμαϊκός 1-1
Ρεπό: Απόλλων Παραλιμνίου 
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
Καμπανιακός 16 (12-2)
Πανθρακικός 12 (14-10)
Πανδραμαϊκός* 10 (12-4)
Α.Ο Καβάλα* 10 (15-4)
Απόλλων Παραλιμνίου* 10 (11-5)
Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας* 10 (8-5)
Θερμαϊκός 10 (5-3)
Άρης Αβάτου* 9 (8-6)
Βύρωνας Καβάλας 8 (9-8)
Αγροτικός Αστέρας 7 (7-6)
ΓΣ Ξάνθης 7 (6-7)
Δόξα Δράμας* 7 (4-6)
Αλεξανδρούπολη FC 1 (2-16)
Νέστος Χρυσούπολης 0 (3-14)
Μ.Α Ορφανίου 0 (3-23)
(*) Έχουν κάνει το ρεπό τους

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.