Θεσμο θελει να κανει τη Γιορτη Μπασκετ η Αντιπεριφερεια Ροδοπης

Τον Λευτέρη Κακιούση βράβευσε ο Ν. Τσαλικίδης

Τον διεθνή βετεράνο της καλαθοσφαίρισης Λευτέρη Κακιούση βράβευσε την Δευτέρα 11 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης στην Κομοτηνή.

Η βράβευση ήταν προγραμματισμένη να γίνει πριν από μία εβδομάδα στο πλαίσιο των δράσεων της 1ης Αθλητικής Γιορτής Μπάσκετ που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη της Μητρόπολης Μαρωνείας Κομοτηνής, του ΓΑΣ Κομοτηνή, τη συμμετοχή του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και των τοπικών αθλητικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης, που όμως μετατέθηκε μετά την γιορτή λόγω αδυναμίας του κ. Κακιούση να παρευρεθεί σε αυτή.

Για αυτό και η βράβευση πραγματοποιήθηκε μερικές μέρες αργότερα, με τον Αντιπεριφερειάρχη να εκφράζει την πρόθεση να συνεχίσει τις αθλητικές δράσεις όπως τη Γιορτή Μπάσκετ, μεγαλύτερη και καλύτερη τα επόμενα χρόνια.

Ανάδειξη του Αθλητισμού

Όπως τόνισε ο κ. Τσαλικίδης, η Γιορτή ξεκίνησε ως σκέψη για κάτι που έλειπε στην περιοχή, και τελικά έγινε ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, που φιλοδοξούν να γίνει θεσμός για την περιοχή μας, κάτι που ενθαρρύνει η μεγάλη και ενθουσιώδης συμμετοχή των παιδιών σε αυτό.

Ευχαρίστησε δε τους εκπροσώπους των συλλόγων που στήριξαν την Γιορτή, ενώ η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει μέσα από το πρόγραμμα δράσης πόρους που θα αφιερώνει κάθε χρόνο στον Αθλητισμό.

«Έχουμε αποφασίσει πως ο αθλητισμός δίνει προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας και στην προσπάθεια ανάδειξης της, και προάγει τις ανθρώπινες αξίες που σφυρηλατούν τους νέους για τα επόμενα χρόνια της ζωής τους» σημείωσε.

«Ο Λευτέρης Κακιούσης, ως αθλητής και προπονητής αποτελεί σύμβολο για τα νέα παιδιά και για όλους μας» σημείωσε, και εξέφρασε την ελπίδα πως θα επισκεφτεί ξανά την περιοχή μας για την εκδήλωση.

Ο Αθλητισμός ως χώρος παραδειγμάτων

Από την πλευρά του ο τιμώμενος τόνισε πως οι δίαυλοι επικοινωνίας και η συνεργασία για να δώσουν στην Κομοτηνή και στην Περιφέρεια βήμα στα νέα παιδιά για να μάθουν για το μπάσκετ, αλλά όχι μόνο για αυτό.

«Οι πληροφορίες και οι εικόνες που παίρνουν τα παιδιά αυτή την περίοδο είναι πολύ άσχημες και τραγικές, και εμείς θα πρέπει από την θέση που είμαστε να δώσουμε σωστή εικόνα σε αυτά πως πρέπει να συμπεριφέρονται και να βάλουν κανόνες μέσα στον αθλητισμό, που θα περάσουν μετέπειτα στη ζωή τους» τόνισε.

Άλλωστε από την περιφέρεια έχουν ξεκινήσει πολλοί μεγάλοι αθλητές του μπάσκετ, που αποτέλεσαν στυλοβάτες των επιτυχιών του Ελληνικού μπάσκετ, για αυτό και θεωρεί πως θα πρέπει να αναπτυχθεί και να τραβήξει τα ελληνόπουλα στα γήπεδα.

Και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει αυτή η εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, και θα πρέπει να ζωντανέψει ξανά, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ΓΑΣ Κομοτηνής και τους παίχτες που ανέδειξε στο παρελθόν.

Όσο για το καλοκαιρινό camp, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, και θα προσπαθήσει και ο ίδιος και όλοι οι αθλητές που έγραψαν ιστορία στα ελληνικά και διεθνή γήπεδα, να έρχονται σε αυτό, δίνοντάς του έτσι μια άλλη οντότητα και άλλη ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.