Θεσμο αποτελει ηδη η 2η Αθλητικη Γιορτη Μπασκετ στη Ροδοπη

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, Ν. Τσαλικίδης και προπονητές των αθλητικών συλλόγων που συμμετέχουν βρέθηκαν όλοι μαζί στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

Μεγάλος είναι ο ενθουσιασμός των παιδιών που συμμετέχουν στην 2η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ στη Ροδόπη, που ξεκίνησε με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών τη Δευτέρα 26 και θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Η Γιορτή, που διοργανώνει η ΠΕ Ροδόπης, λαμβάνει χώρα τις τρεις πρώτες ημέρες στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Παίδων Χώρα» στο Κρυονέρι με συνολικά 300 παιδιά, μέλη των τοπικών συλλόγων, να συμμετέχουν στις δράσεις, γνωρίζοντας καλύτερα το άθλημα του μπάσκετ, λαμβάνοντας μέρος σε ομαδικά παιχνίδια και έχοντας την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να αποκομίσουν νέες θετικές εμπειρίες.

Σημαντική η επαφή των παιδιών με τον αθλητισμό

Η επίσημη υποδοχή των παιδιών έγινε την Τρίτη 27 Ιουνίου, παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη και εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων που συμμετέχουν.

Ο κ. Τσαλικίδης ευχαρίστησε το Μητροπολίτη για την φιλοξενία στο χώρο αυτό, αλλά και τους προπονητές των συλλόγων που υποστηρίζουν αυτή την εκδήλωση. Θεωρεί μάλιστα πολύ σημαντικό πως σε μια εποχή με κρίση αξιών, τα παιδιά γνωρίζουν τον αθλητισμό και το μπάσκετ, αποκομίζοντας πολλά οφέλη.

Κάλεσε δε όλους τους μικρούς αθλητές να δώσουν το παρών στην φιλική αναμέτρηση επίδειξης μεταξύ του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας και του Συνδέσμου Βετεράνων & Ερασιτεχνών Καλαθοσφαίρισης Κομοτηνής, που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, κλείνοντας τη γιορτή.

Σημαντική η κοινωνικοποίηση που φέρνει το άθλημα

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η μητρόπολη είναι η πνευματική μητέρα όλων τους, και όπως οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να πάνε κάπου διακοπές, να αλλάξουν παραστάσεις, έτσι και η Μητρόπολη έφτιαξε αυτό το Εξοχικό, ώστε τα παιδιά της, μικρότερα και μεγαλύτερα, να φεύγουν από το σπίτι τους, να έρχονται στον καθαρό αέρα, δίπλα στη θάλασσα και το δάσος, κάτω από τον ήλιο, για να περνάνε όμορφα και στη φύση, αλλά και μεταξύ τους.

«Γι’ αυτό και αυτό που κάνετε όλα τα παιδιά μαζί, η συνεργασία και η κοινωνικοποίηση, προσφέρουν πολλά στη ζωή σας» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «νους υγιής εν σώματι υγιεί», με αυτή την συμπόρευση να επιτυγχάνεται μέσα από αυτή τη 2η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ που γίνεται σε ένα χώρο που σχεδιάστηκε για παιδιά. «Εδώ είναι το σπίτι σας, το σπίτι όλων μας, και να έρχεστε όποτε οι περιστάσεις του επιτρέπουν» ανέφερε.

Συντονισμένη η προσπάθεια των προπονητών

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Μωραΐτης, πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνής, τόνισε τη σημασία της πραγματοποίησης τέτοιων δράσεων, δεσμευόμενος πως ο Σύλλογος θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους και θα τις στηρίζει πάντα. «Ελπίζω να περάσετε όλοι καλά, και έπεται συνέχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δε κ. Μανώλης Δαφτσής, προπονητής του Άτλαντα Κομοτηνής, ευχήθηκε στα παιδιά να περάσουν όμορφα αυτές τις μέρες, και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

«Είναι ιδιαίτερα πολύτιμη αυτή η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης, και φαίνεται ότι στο μέλλον θα θεσμοθετηθεί αυτή η γιορτή, που είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς» ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα μπορέσουν να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στο Μπάσκετ. Για αυτό και ο Άτλας Κομοτηνής θα στηρίζει όσο υπάρχει αυτή η γιορτή.

Την ελπίδα πως πέρα από αυτές τις ημέρες, τα παιδιά θα ασχοληθούν και το υπόλοιπο του καλοκαιριού με το μπάσκετ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες εξέφρασε η κ. Δήμητρα Δόλωμα, προπονήτρια του ΓΑΣ Κομοτηνής, τονίζοντας πως θα πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό σε όλη τη διάρκεια του έτους. «Πρέπει κάθε μέρα να ασχολούμαστε με κάποια δραστηριότητα, ώστε να γυμνάζουμε το σώμα μας, κάτι που γυμνάζει και το μυαλό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα τους δουν και του χρόνου.

Ο δε κ. Τάκης Φωτεινάκης προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνής, ευχαρίστησε όλους τους προπονητές που συμμετέχουν για την οργάνωση και την υλοποίηση του ασκησιολογίου και των παιχνιδιών που επιμελήθηκαν τα παιδιά, ευχόμενος καλό καλοκαίρι και ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη για τη φιλοξενία στο χώρο.

Τέλος ο κ. Σωφρόνης Παπουής, προπονητής  του Άτλαντα Κομοτηνής, στάθηκε στα χαρούμενα πρόσωπα που βλέπει, και το ότι έχουν αναπτυχθεί φιλίες ασχέτως συλλόγων, σχολείων και ηλικίας. «Αυτό είναι που μένει από όλη αυτή τη δράση, και να κάνετε αυτό που κάνετε με χαρά και να γυρνάτε με χαμόγελο στο σπίτι σας» προέτρεψε τα παιδιά, θυμίζοντας πως όλα τα άλλα, με σκληρή δουλειά και τη γνώση των προπονητών και των συλλόγων, θα έρθουν από μόνα τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.