Τελετη εναρξης διχως θεατες για τους Ολυμπιακους Αγωνες του ΤοκΙο

Οι Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής

Στο Τόκιο χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου αθλητισμού καθώς ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 Ιουλίου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η φετινή τελετή έναρξης ήταν διαφορετική λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί: Η ολυμπιακή φλόγα άναψε σε άδειο στάδιο καθώς παραβρέθηκαν λίγοι μόνο προσκεκλημένοι.

Με μία διαφορετική αλλά συνάμα εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Με καθυστέρηση ενός έτους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου, παρά τα ανησυχητικά μηνύματα των τελευταίων ημερών αλλά και τα 100 και πλέον θετικά κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί σε μέλη των εθνικών αποστολών, άνοιξε την αυλαία της.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, με μία και μόνο αθλήτρια η οποία μπαίνοντας στο στάδιο, έβαλε το χέρι της στο έδαφος πάνω από ένα σπόρο. Στη συνέχεια σηκώθηκε αργά με τη σκιά της να απλώνεται σε σχήμα φυτού που ανθίζει, υπογραμμίζοντας το θέμα της αναγέννησης των Αγώνων μετά την πανδημία, καθώς και την ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας μετά τις καταστροφές του 2011.

Από πλευράς εθνικών ομάδων πρώτη στη σκηνή του Εθνικού σταδίου του Τόκιο, μπήκε η Ελλάδα,  με σημαιοφόρους  τους Ολυμπιονίκες ΑνναΚορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά κάθε αποστολή έχει δύο σημαιοφόρους σε μία προσπάθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να υποστηρίξει την ισότητα των φύλων στους Αγώνες του Τόκιο.

Πίσω από την Ελλάδα, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά ακολούθησε η ομάδα των Προσφύγων  και στη συνέχεια η παρέλαση συνεχίζεται με βάση τα ονόματα των χωρών στην ιαπωνική γλώσσα, προτού ολοκληρώσει η Ιαπωνία, πριν από την οποία θα εμφανιστούν ΗΠΑ και Γαλλία, οι χώρες που θα υποδεχθούν τους  δύο επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελετή έναρξης ξεχώρισε και από τις ηχηρές απουσίες επίσημων καλεσμένων, καθώς το παρών έδωσαν μόνο 1.000 άτομα, ανάμεσά τους ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο, και η Τζιλ Μπάϊντεν, σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, επικεφαλής της διπλωματικής αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Τόκιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα, η οποία εκπροσωπείται από 83 συνολικά αθλητές και αθλήτριες, μπήκε «με το δεξί» στην διοργάνωση καθώς τόσο ο Στέφανος Ντούσκος όσο και η Αννέτα Κυρίδου, νωρίτερα το πρωί πέτυχαν την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του απλού σκιφ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.