Τακης Φωτεινακης: Ο ΓΑΣ Κομοτηνης εχει γιγαντωθει σε ολα τα επιπεδα

Ευοίωνο το μέλλον του μπάσκετ της Κομοτηνής – Πολλαπλά τα οφέλη από τη συνεργασία του ΓΑΣ με την ΚΑΕ Ολυμπιακός

O «αρχιτέκτονας» την εξαιρετικής ομάδας του ΓΑΣ Κομοτηνή Τάκης Φωτεινάκης μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β», αποκαλύπτοντας τη συνταγή της εξαιρετικής πορείας της ομάδας στη σεζόν 2022/23 και την άνοδο στη National League 1 μέσω της Wild Card.

Παράλληλα εξήρε τη στήριξη που του παρείχαν οι αφανείς ήρωες της διοίκησης, μίλησε για τη συνεργασία των ακαδημιών με το δίκτυο της ΚΑΕ Ολυμπιακός ενώ παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του ΓΑΣ παρότι ο ίδιος για επαγγελματικούς λόγους δεν θα είναι στο σύλλογο.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

ΠτΘ: Coach αφού σας συγχαρώ για την άνοδο και την συνολική φετινή πορεία της ομάδας του ΓΑΣ, θέλω να μας πείτε πώς νιώθετε για αυτήν τη διάκριση;

Τ.Φ.:  Νιώθουμε πολύ ευχάριστα και όμορφα που καταφέραμε τον στόχο μας έστω και με αυτόν τον τρόπο, με την έκδοση της Wild Card. Φέτος ήταν μία πολύ όμορφη χρονιά, θέσαμε από την αρχή ανταγωνιστικούς λόγους. Η διοίκηση είχε όραμα και φιλοδοξία και στο τέλος πετύχαμε τους στόχους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την αγωνιστική πορεία της ομάδας, αφήσαμε ικανοποιημένο τον κόσμο καθώς εντός έδρας ήμασταν εξαιρετικοί! Στο τέλος μάλιστα κατακτήσαμε και το κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Οπότε όλα κύλησαν όπως θέλαμε και είμαστε ευτυχισμένοι για αυτό!

ΠτΘ: Ανακοινώσατε ότι αποχωρείτε από την Κομοτηνή για επαγγελματικούς λόγους. Πόσο δύσκολο είναι να αποχωριστείτε αυτό το όμορφο μπασκετικό οικοδόμημα; Ποιος θα είναι ο επόμενος μπασκετικός προορισμός σας;

Τ.Φ.: Η διαχείριση των συναισθημάτων και από τις δύο πλευρές είναι δύσκολη. Οι δύο πλευρές που ήταν απόλυτα ικανοποιημένες από τη συνεργασία αναγκάζονται να βάλουν τέλος για άλλους επαγγελματικούς λόγους. Υπάρχει συγκίνηση! Ευχαριστώ όλους στην ομάδα για την ευκαιρία που μου έδωσαν και τη στήριξη που μου παρείχαν, τα μέλη της διοίκησης, τους αθλητές και τους συνεργάτες που με ανέχτηκαν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Αναφορικά με το επόμενο βήμα, εγώ είμαι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και η τοποθέτηση μου είναι στον Πειραιά. Είμαι σε συζητήσεις με ομάδες και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα τελεσφορήσει κάποια από τις συζητήσεις.

ΠτΘ: Ο ΓΑΣ εκτός από την άνοδο στη Εθνική ανακοίνωσε συνεργασία με την ΚΑΕ Ολυμπιακός σε επίπεδο ακαδημιών. Μιλήστε μας για αυτήν την συνεργασία και τους στόχους.

Τ.Φ.: Αυτή ήταν μία συνεργασία όραμα για εμάς! Όταν πληροφορηθήκαμε για το δίκτυο συνεργασίας του Ολυμπιακού με αυστηρούς όρους και αυστηρά κριτήρια επιλογής, καταθέσαμε το φάκελο για το ενδιαφέρον και μετά από αρκετές συναντήσεις τους πείσαμε πως είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε μια εποικοδομητική συνεργασία και για τις δύο πλευρές. Τα οφέλη για την πόλη της Κομοτηνής είναι πολλαπλά. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποτελεί αυτήν την στιγμή έναν μεγάλο οργανισμό με την καλύτερη οργάνωση αυτή τη στιγμή στη χώρα. Άρα η τεχνογνωσία σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο θα είναι τεράστια. Τα παιδιά των ακαδημιών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καμπ, σε αγώνες, σε δράσεις της ΚΑΕ Ολυμπιακός ενώ παράλληλα θα έρχονται άνθρωποι της ομάδας στην πόλη μας για να μας μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την φυσική τους παρουσία, δίνοντας υψηλές παραστάσεις. Είναι ένα οργανωμένο δίκτυο και αφορά μόνο 9-10 ακαδημίες και καταφέραμε να είμαστε μία από αυτές. Έχουμε ήδη κάνει meeting, βάλαμε κάτω τα προπονητικά μας προγράμματα με όφελος τα παιδιά του ΓΑΣ και της Κομοτηνής γενικότερα.

ΠτΘ: Η Κομοτηνή διαθέτει αυτή την στιγμή 5 ομάδες μπάσκετ. Ποια είναι η σχέση μεταξύ των ομάδων και ποιο είναι το μπασκετικό μέλλον της πόλης μας;

Τ.Φ.: Οι ομάδες είναι 5. Θα έλεγα ότι αυτό είναι πολύ καλό, γιατί πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους να παίζουν και να αναπτύσσονται όλες οι ομάδες σε όλα τα επίπεδα μέσα στην πόλη. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει τόσο μεγάλη συνεργασία μεταξύ των συλλόγων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουν οι διοικήσεις των ομάδων. Αυτό πρέπει να επιτευχθεί μέσω κοινών γραμμών και πορείας ώστε όλοι να πετύχουμε τους στόχους.  Εφόσον υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για το άθλημα, όλα θα πηγαίνουν καλά. Αυτό είχα τονίσει και προ διετίας. Αναφέρομαι σε αυτούς που τρέχουν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκεί έπασχε η Κομοτηνή τα προηγούμενα λόγια. Ο ΓΑΣ έχει γιγαντωθεί σε όλα τα επίπεδα μέσω του ανδρικού της τμήματος, των τμημάτων υποδομής, των ακαδημιών και της γενικής λειτουργίας. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι και να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.