Τα προσωπα και οι στιγμες του αθλητισμου της Ροδοπης για το 2021

Πρόσωπα και στιγμές που ξεχώρισαν μέσα στο 2021 στη Ροδόπη

Το 2021 σαφέστατα και ήταν πιο παραγωγικό και ομαλό από το 2020 αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επιστρέψαμε στην πλήρη κανονικότητα σε επίπεδο καθημερινότητας και αθλητισμού.

Το 2021 δεν προσέφερε τρομερές συγκινήσεις στον αθλητισμό της Ροδόπης, καθώς έλειπε η μεγάλη επιτυχία τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως μέσα στο 2021 δεν υπήρχαν σημαντικές στιγμές για τον αθλητισμό της Ροδόπης.

Το τέλος μίας μεγάλης αθλητικής καριέρας και η αρχή της προπονητικής για τον Κώστα Μπανιώτη

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση πήρε ο Κομοτηναίος πρωταθλητής του Ύψους Κώστας Μπανιώτης. Ο άλτης από την Κομοτηνή μετά από μία σπουδαία καριέρα και σημαντικές διακρίσεις αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του ως αθλητής αποκαλύπτοντας παράλληλα τις προθέσεις του για συνέχιση της ενασχόλησης του με τον στίβο στην Κομοτηνή. Μάλιστα, ο κορυφαίος Έλληνας άλτης των τελευταίων 15 χρόνων και ένας από τους κορυφαίους Θρακιώτες αθλητές όλων των εποχών, αποφάσισε να ξεκινήσει προπονητική καριέρα, όπως είχε προαναγγείλει σε παλιότερες συνεντεύξεις. Εχοντας πλέον επιστρέψει στην Κομοτηνή, αναλαμβάνει υπεύθυνος σχεδιασμού και επιβλέπων όλων των αλτικών αγωνισμάτων της ακαδημίας στίβου της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, του συλλόγου στον οποίο ανδρώθηκε και τον οποίο δεν εγκατέλειψε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια που έκανε υψηλό αθλητισμό παρά τις προτάσεις που είχε.

Σταθερά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης

Δυναμική εκπροσώπηση και στην επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου της χώρας μας θα έχει η Ροδόπη καθώς ο Μάνος Γαβριηλίδης, πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, εξελέγη 4ος σε ψήφους ανάμεσα σε 17 υποψηφίους για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα έλαβε 53 ψήφους και ανανεώθηκε η θητεία του στο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Εξελίσσεται σε «ψυχή» του Μπάντμιντον στη Θράκη ο Χαράλαμπος Ιορδάνου

Αποτελεί την «ψυχή» του μπάντμιντον και του παραμπάντμιντον, φέρνοντας κοντά στο άθλημα άτομα όλων των ηλικιών. Η αγάπη του για το άθλημα μαζί με τις γνώσεις του σε αυτό έχουν φέρει αλματώδη ανάπτυξη στο άθλημα, το οποίο διαδίδεται στη Θράκη με ραγδαίους ρυθμούς.

Δυναμική παρουσία της Κομοτηνής στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μία ευχάριστη εξέλιξη έφερε για το μπάσκετ της Κομοτηνής η εκλογική διαδικασία της ΕΟΚ, καθώς ο πρόεδρος του ΓΑΣ Κομοτηνή Γιάννης Πεταλωτής εξελέγη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Πεταλωτής ήταν εξαρχής στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου και αναγνωρίστηκε από το μπασκετικό κοινό η αγάπη του για το άθλημα. 

Θέλει να εγκαθιδρύσει βολεϊκή «παροικία» νέων αγοριών ο Κώστας Δεληγιαννίδης

Το βόλεϊ βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας και το μεγάλο «στοίχημα» της ΑΕ Κομοτηνής είναι η ενασχόληση όλο και περισσότερων παιδιών με το άθλημα. Σε αυτό συμβάλλει η παρουσία του Κώστα Δεληγιαννίδη, ο οποίος εκτός από τις μικρές ηλικίες οδήγησε το εφηβικό τμήμα της ΑΕ Κομοτηνής στην επόμενη φάση, αποκλείοντας τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Άθλο Ορεστιάδας, δύο πόλεις με μεγάλη παράδοση στο άθλημα

Δαμάζει τα κύματα ο Βαγγέλης Δολιανίτης

Ο Κομοτηναίος Βαγγέλης Δολιανίτης κατάφερε για άλλη μία φορά να διακριθεί και συγκεκριμένα διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Αθήνας που έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του Ναυτικού ομίλου Παλαιού Φαλήρου. Ο Βαγγέλης Δολιανίτης κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο μετά από ιστιοδρομίες με διαφορετικούς ανέμους και συνθήκες.

Ομοσπονδιακός προπονητής ο Χρήστος Τσιπουρίδης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής

Η εξαιρετική δουλειά του Χρήστου Τσιπουρίδη εδώ και δεκαετίας στα ταρτάν του στίβου δικαιώθηκε με την συμπερίληψη του στους ομοσπονδιακούς προπονητές  του στίβου για τη νέα χρονιά.  Έτσι λοιπόν ο προπονητής του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στη νέα προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση του στίβου για την ανάπτυξη του αθλήματος. Άλλωστε ο σύλλογος του αναδείχθηκε ως το κορυφαίο σωματείο στίβου της Θράκης για το 2021, που καταλαμβάνει την 65η θέση στην πανελλαδική κατάταξη, κάνοντας άλμα από την 83η πρόπερσι και την 106η το 2018. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δεν υπήρξε κατάταξη αφού δεν έγιναν κατά βάση αγωνες λόγω της πανδημίας.

Στην Ταϊλάνδη με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος ο Κυριάκος Μπακιρτζής

Ο Κομοτηναίος Κυριάκος Μπακιρτζής εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μουάι Τάι που γίνεται στην Ταϊλάνδη. Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι στον Κροάτη αντίπαλό του, δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση.

Η σκληρή δουλειά επιβραβεύτηκε για άλλη μια φορά για τον Κομοτηναίο πολεμιστή Κυριάκο Μπακιρτζή, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μουάι Τάι του 2021 της ΠΟΜ, που διεξήχθη στην Αργυρούπολη και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης «Ολυμπία». Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας το 2019 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της IFMA στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όταν και κατέλαβε την τρίτη θέση. Με την κατάκτηση της πρωτιάς εξασφάλισε εκ νέου την συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα.

Δόξασε την Κομοτηνή και τα ελληνικά χρώματα ο Βαγγέλης Χριστόπουλος στο Αμπού Ντάμπι

Την τέταρτη θέση στην κατηγορία του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου του Αμπού Ντάμπι, κατέκτησε ο Κομοτηναίος Βαγγέλης Χριστόπουλος, αθλητής της Budo Academy Fighters. Ο Κομοτηναίος αθλητής του Πάρη Μαρινέλη ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με δύο νίκες που τον έφεραν στην 4η θέση σε παγκόσμια κατάταξη.

Εκπροσώπησε με επιτυχία τα ελληνικά χρώματα ο Άγγελος Παναγιώτοβ του ΠΑΣ «Ρήσσος»

Με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στα 200μ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου ο Άγγελος Παναγιώτοβ του ΠΑΣ «Ρήσσος» Κομοτηνής με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος. Ο νεαρός πρωταθλητής έδειξε για άλλη μια φορά πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία κάνοντας υπερήφανη την αθλητική κοινότητα της Κομοτηνής και τον προπονητή του Διονύση Αργυρόπουλο.

16ος στον κλασσικό Μαραθώνιο ο Κομοτηναίος Γιάννης Τοροσιάν

Ο Κομοτηναίος Γιάννης Τοροσιάν κατέλαβε την 16η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου! Στο πιο δύσκολο αγώνισμα του Κλασικού Αθλητισμού ξεπέρασε τον εαυτό του και μας έκανε υπερήφανους προβάλλοντας τον αθλητισμό της Κομοτηνής.

Στην Εθνική Κ23 η Δήμητρα Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής

Στη σκυταλοδρομία 4×100 γυναικών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ23 που διεξήχθη στο Ταλίν, η εθνική μας ομάδα κατετάγη 10η. Με τα χρώματα της εθνικής συμμετείχε η  Δήμητρα Τσουκαλά κάνοντας τον σύλλογό της και τον προπονητή της Χρήστο Τσιπουρίδη πολύ υπερήφανους. 

Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πράξη στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής

Σε έξαρση εργασιών και προσθηκών βρίσκεται το Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, αποτελώντας πυλώνα αθλητισμού για την πόλη μας. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, ένα έργο προϋπολογισμού 780.000€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Μέσα στο 2021 πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση πέριξ του χώρου,  φτιάχτηκαν ξανά τα γηπεδάκια του μπάσκετ και του τένις, τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τοποθετήθηκε τραπέζι για πινγκ-πονγκ, φτιάχτηκε γήπεδο βόλεϊ και πίστα mountain bike ενώ ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες πως κατόπιν συζήτησης του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιο  συμφωνήθηκε η κατασκευή ενός σύγχρονου αναρριχητικού κέντρου με τρεις τοίχους αναρρίχησης, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες.

Επιτυχημένο το 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων

Στην ιστορία πέρασε το 36ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από την 1η έως τις 11 Ιουλίου. Μία απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση που παρά τις αντικειμενικές – λόγω Covid 19 – δυσκολίες χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα επιτυχημένη ενώ αφιερώθηκε στη μνήμη του Μάριου Ζώνιου, δικηγόρου των Ιωαννίνων.

Νικητής της διοργάνωσης εκτός από τον ΑΡ.ΜΑ. που δίκαια έφτασε στην κορυφή ήταν και ο εθελοντισμός, που αντικατοπτρίστηκε στο πρόσωπο των χαμογελαστών εθελοντριών και των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, που έδιναν το «παρών» σε κάθε αναμέτρηση, αποτελώντας εγγύηση για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης έδωσαν το «παρών» εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού, όπως ο πρόεδρος εκείνην την περίοδο της Super League Interwetten, κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο Marketing Manager του Mundiavocat, κ. Thibault Pagnier αλλά και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε από τους διοργανωτές.

Ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά, τόσο το διεθνές φιλικό της μεικτής ομάδας της Ροδόπης με την ASD LEX Catania όσο και το φιλικό των αποφοίτων του ΔΠΘ και μελών του Πρωταγόρα, που προκάλεσε συγκίνηση στους συμμετέχοντες. 

Σταθερά στην κορυφή ο ποδηλάτης Χαρούν Μολλά 

Για άλλη μια χρονιά ο Χαρούν Μολλά κατάφερε να διακριθεί φέρνοντας σημαντικές διακρίσεις στην πόλη μας, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, θέλει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στη νεοσύστατη ακαδημία ποδηλασίας της Ολυμπιάδας στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του Πανθρακικού Σταδίου.

Συνεχίζει την ανοδική πορεία η Νικολέτα Μπάρμπα 

Η Κομοτηναία αθλήτρια της πάλης που αποτελεί μεγάλη ελπίδα για τον αθλητισμό της πόλης μας, ολοκλήρωσε το 2021 με χρυσό μετάλλιο στο βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία Κορασίδων ενώ νωρίτερα είχε κατακτήσει το ασημένιο στη Ρουμανία στην κατηγορία γυναικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.