Συζητηση για την επανεκκινηση του ερασιτεχνικου ποδοσφαιρου αναμεσα σε ΕΠΣ Θρακης και ομαδες

Αντικρουόμενες οι απόψεις για την συνέχιση με τις περισσότερες να είναι θετικές

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιθυνόντων της ΕΠΣ Θράκης και των υπευθύνων των σωματείων, καθώς συζητήθηκε η άποψη τους ως προς την συνέχιση των διοργανώσεων εφόσον φυσικά δοθεί το «πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους και της Πολιτείας.

Στην αρχή τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης, ο οποίος ανέλυσε τα δεδομένα ως προς το υγειονομικό πρωτόκολλο και την τήρηση του στην Γ΄ Εθνική και επισήμανε πως θέλει πολλή δουλειά ως προς την εφαρμογή του στα ερασιτεχνικά.

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως θα ήταν καλό η συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας καθώς στην ουσία πάνε να χαθούν δύο αγωνιστικές περίοδοι και οι επιπτώσεις μπορεί να είναι τραγικές για την ψυχολογία τους αλλά και της ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό. Οι αντικρουόμενες απόψεις είχαν να κάνουν σχετικά με την στελέχωση των ρόστερ, καθώς πολλές ομάδες απαρτίζονταν από φοιτητές ενώ ένα άλλο αρνητικό στοιχείο είναι ότι χάθηκε πολύς καιρός και είναι πολύ δύσκολο να επιβαρύνουν την υγεία τους με συνεχόμενους αγώνες οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Επιπλέον συζητήθηκε το τί μέλει γενέσθαι ως προς την ανάδειξη πρωταθλητών σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος, με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν με την άποψη του προέδρου της Αναγέννησης Ποντίων Θρυλορίου πως θα ήταν ιδανική περίπτωση η άνοδος του Πανθρακικού στην Γ΄ Εθνική, καθώς αποτελεί την ομάδα που μπορεί να αγκαλιαστεί από όλη την Κομοτηνή.

Από πλευράς του, ο κ. Μυλωνάς της Δόξας Σώστη ζήτησε να μάθει επίσημα το τι ακριβώς θα γίνει με τις μεταγραφές καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν προτάσεις από ομάδες της Γ΄ Εθνικής, ωστόσο υπάρχει στάση αναμονής καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η διακοπή ή η συνέχιση των τοπικών πρωταθλημάτων. Επιπλέον εξέφρασε την άποψη πως το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί ωστόσο πρότεινε μία εναλλακτική διοργάνωση όπως «Τουρνουά Θράκης» γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «το ποδόσφαιρο είναι υγεία». Ο Γιώτης Ξενοδοχίδης εκπροσωπώντας τον Πανθρακικό πρότεινε να γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα για τις ομάδες που θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την άποψη τους με τις περισσότερες απαντήσεις να είναι θετικές. Στο τέλος της διαδικτυακής συζήτησης όλοι ευχήθηκαν να τελειώσει σύντομα ο Γολγοθάς του κορωνοϊού και να επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητα μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.