Συσταθηκε αυτονομη ομοσπονδια για το τριαθλο

Με την συμμετοχή 23 σωματείων μεταξύ των οποίων και ο Δρομέας Θράκης

Με την χορήγηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης για το άθλημα του τριάθλου και την ανάκληση της υπαγωγής του (από 25/07/2016) στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, επαναλειτουργεί, έπειτα από έξι χρόνια, αυτόνομη ομοσπονδία για το άθλημα με την σύσταση της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΤΟΕ).

Σε αυτή συμμετέχουν 23 σωματεία, που καλλιεργούν το τρίαθλο, μεταξύ των οποίων οι Άρης, ΧΑΝΘ, Άτλαντας Θεσσαλονίκης, Ναυτικός Όμιλος Μακεδονίας και Αθλητική Ακαδημία Άλμπατρος, αλλά και ο Δρομέας Θράκης.

Αναλυτικά: ΑΣ Εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα, Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς – Φαλήρου, Πανελλήνιος, Παναθηναϊκός, Η Πρόοδος – ΑΣ Ν. Βουτζά Ραφήνας, Κολυμβητικός Σύλλογος Επίλεκτων, Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, ΑΟ Πρωταθλητές Ηρακλείου, Πιγκουίνοι Κολυμβητική Ακαδημία Ρόδου, Εκπολιτιστικό Αθλητικό Τμήμα Αλέξανδρος, Οδυσσέας Θεσσαλονίκης, Νηρηίδα, Άτλαντας Θεσσαλονίκης, Αθλητική Ακαδημία Αστέρια, Ναυτικός Όμιλος Μακεδονίας, Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο Δυτικής Θεσσαλονίκης Οξυγόνο, Αθλητική Ακαδημία Άλμπατρος, Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Νεάπολης, Άρης, ΧΑΝΘ, Δρομέας Θράκης, Άτλας Ιωαννίνων, Δόξα Άνοιξης.

Πρόκειται για την έκτη αθλητική ομοσπονδία που συστήνεται ή ενεργοποιείται ξανά από το υφυπουργείο Αθλητισμού την τελευταία τριετία και, μάλιστα, σε Ολυμπιακό άθλημα με μεγάλη διεθνή απήχηση και διαρκή εξάπλωση στη χώρα μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.