Συνεχισε το αηττητο σερι το Δημοκριτειο απεναντι στον Αια

Δημοκρίτειο Κομοτηνής – Αίας Κομοτηνής 54-37 (+Gallery)

Το Σάββατο 4/11  έλαβε χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κομοτηνής το τοπικό ντέρμπι της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανάμεσα στον ΑΣ Δημοκρίτειο και τον Αίαντα Κομοτηνής.
Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από φιλάθλους που παρακολούθησαν τη νίκη με 54-37 της ομάδας του Δημοκριτείου που συνέχισε αήττητη τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τις.
Από την άλλη η ομάδα του Αίαντα υποχρεώθηκε στη δεύτερη ήττα της.
Το 1ο δεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα κακό επιθετικά και από τις δύο ομάδες  και έληξε με σκορ 9-4.
 
Στη 2η περίοδο του αγώνα η ομάδα του Δημοκρτείου μπήκε πιο δυνατά κάνοντας το 16-6 στο 15' με τη διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο.
Ο Αίας αντέδρασε πριν τη λήξη του ημιχρόνου μειώνοντας  σε 21-14.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμηλό σκορ οφείλεται κυρίως στην τακτική των δύο ομάδων να εκδηλώνουν τις επιθετικές τους προσπάθειες στο τέλος των 24 δευτερολέπτων γεγονός που οδήγησε πολλές φορές στο να τελειώνει ο χρόνος επίθεσης πριν γίνει κάποιο σουτ.
 
 Στο 3ο δεκάλεπτο ο Αίαντας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των μπλε που έκαναν γρήγορα το σκορ 33-18 αποκτώντας μια διαφορά ασφαλείας 15 πόντων.
Με ένα μικρό σερί 6-0 η ομάδα του Αίαντα έριξε τη διαφορά στους 9 για το 33-24.
Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η διαφορά ήταν κάτω από τους 10.
Από εκείνο το σημείο και μετά το Δημοκρίτειο καθάρισε το παιχνίδι με ένα μεγάλο σερί και την 3η περίοδο να λήγει με 43-26.
 
Η υπεροχή της ομάδας του Πανεπιστημίου συνεχίστηκε και στο 4ο δεκάλεπτο με την διαφορά στο 32' να φτάνει στους 24 πόντους για το 50-26.Το παιχνίδι κύλησε ομαλά μέχρι το τέλος με τον Αίαντα να καταφέρνει να μειώσει στο τελικό  54-37.
 
Δεκάλεπτα:9-4, 21-14, 43-26, 54-37
Συνθέσεις:
ΑΣ Δημοκρίτειο: Φραντζεσκάκης, Κελεπούρης, Γιαννακόπουλος, Πολίτης, Πέγιος, Πλάκας, Ζολώτας, Κώστας, Αποστολάκης, Ρυακιωτάκης, Στασινόπουλος, Οικονομάκης
 
Αίας Κομοτηνής: Γερασιμίδης,Μπορμπίδης,Παχιαδάκης,Πιστόλας,Νικέλης,Παπαδόπουλος, Ουζουνίδης,Σκοπιανός,Σερετίδης,Κλωναράς,Ζολώτας,Τερζίδης

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι
κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.