Συγκινηση, αξιολογες επιδοσεις και χρησιμες εμπειριες

Στους αγώνες στίβου του υποτομέα κλασικού αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ

Ο Υποτομέας κλασικού Αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργάνωσε αγώνες στίβου την Τετάρτη 25 Μαΐου, στο πανεπιστημιακό στάδιο. Οι αγώνες διεξήχθησαν στα πλαίσια του 10ου φοιτητικού πρωταθλήματος στίβου και ήταν αφιερωμένοι στον προπονητή στίβου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Νίκο Ζαχαριάδη ο οποίος ενέπνευσε και καθοδήγησε γενεές αθλητών και αθλητριών και δίδαξε τις αρχές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τις πραγματικές αξίες της ζωής. Οι αγώνες σκοπό είχαν την άσκηση και απόκτηση εμπειριών των φοιτητών της ειδικότητας κλασικού αθλητισμού στη διοργάνωση αγώνων καθώς επίσης και στη δυνατότητα παροχής αγωνιστικών ευκαιριών σε φοιτητές του πανεπιστημίου καθώς και σε αθλητές της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.
 
Στους αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και τους παρακολούθησαν πλήθος φοιτητών και φιλάθλων της πόλης μας, έλαβαν μέρος 170 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου μας, καθώς επίσης αθλητές και αθλήτριες των σωματείων της Θράκης, οι οποίοι πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις.
 
Συγκίνηση, σε όλους που παραβρέθηκαν στο στάδιο, προκάλεσε η προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών με αναπηρία που έλαβαν μέρος στο δρόμο των 50μ. Επιπλέον, διεξήχθη αγώνας επίδειξης δρόμου 200μ. με τροχοκαρέκλα, από τους φοιτητές της ειδικότητας προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής και την καθηγήτριά τους κ. Σοφία Μπάτσιου. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των αθλητών νηπιακής ηλικίας των συλλόγων στίβου της πόλη μας, που συμμετείχαν στο δρόμο των 50μ.
 
Ενδιαφέρον στους φιλάθλους και ενθουσιασμό στους μετέχοντες φοιτητές, προκάλεσε η μικτή σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. όπου έλαβαν μέρος 6 ομάδες. Σε κάθε ομάδα συμμετείχαν 2 φοιτητές και 2 φοιτήτριες με συνέπεια η εξέλιξη του αγώνα να είναι απρόβλεπτη μέχρι τον τερματισμό.
 
Τους αγώνες παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φοιτητών καθώς και καθηγητών της ΣΕΦΑΑ, μεταξύ των οποίων και όλοι οι διδάσκοντες του Υποτομέα Κλασικού Αθλητισμού οι οποίοι καθοδηγούσαν την προσπάθεια των φοιτητών στο οργανωτικό και αγωνιστικό τομέα. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η προσέλευση των γονέων για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των παιδιών τους, καθώς και άλλων φιλάθλων της πόλης μας. Στους νικητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.
 
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου βετεράνων αθλητών στίβου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Γεώργιος Τζίτζιλης, ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας κ. Κωνσταντίνος Μιχελής καθώς και ο αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος ως ιατρός πρόθυμα και με ανιδιοτέλεια συνέβαλε όπου χρειάστηκε, καθώς επίσης και ο διευθυντής ΗΠΕΧΩΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αναστάσιος Παπαγιαννάκης.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποτομέας κλασικού αθλητισμού βράβευσε τη καλύτερη αθλήτρια στίβου – φοιτήτρια και τον καλύτερο αθλητή στίβου – φοιτητή με βάση την επίδοση που πέτυχαν στην αγωνιστική περίοδο 2015. Οι βραβευθέντες είναι η Άλκηστις – Σουλτάνα Γεωργίου στο δρόμο των 100μ. με εμπόδια και ο Ιάσων Θανόπουλος στη δισκοβολία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.