Στους Προσκυνητες το ντερμπι με τον Σωστη – Νικες για Ελπιδα και Νεο Σιδηροχωρι

14η αγωνιστική A1 ερασιτεχνικής κατηγορίας

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η 14η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε το Σάββατο όπου είχαμε και πάλι ανακατατάξεις στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής η Δόξα Προσκυνητών σταμάτησε το σερί των 9 νικών της Δόξας Σώστη εκτός έδρας επικρατώντας με σκορ 1-3, διατηρώντας έτσι την πρωτοπορία και τη διαφορά των 4 βαθμών από τη δεύτερη ομάδα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 44΄με τον Ευαγγέλου, ο Βάσκος ισοφάρισε για τους Προσκυνητές στο 54, ο Βασιλακάκης  έκανε το 1-2 στο 86΄και ο Λαμπίρης διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Στο Νέο Σιδηροχώρι η Δόξα αντιμετώπισε τον Ορφέα Ξυλαγανής. Οι γηπεδούχοι, αν και έμειναν πίσω στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εξακοϊδη στο 10΄, στο δεύτερο μέρος με 2 γκολ του Λεφή στο 70΄και στο 76΄πήραν τους τρείς βαθμούς και έμεινα πλέον μόνοι δεύτεροι στη βαθμολογία.
 
Στο ντέρμπι των Σαπών η Ελπίδα κέρδισε τον τυπικά γηπεδούχο Ηρακλή με 0-1 χάρη σε ένα τέρμα που σημείωσε ο Παναγιωτόπουλος  στο 61΄με κεφαλιά. Με αυτήν τη νίκη της η ομάδα της Ελπίδας ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με  31 βαθμούς.

Το σκορ της αγωνιστικής πέτυχε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου καθώς επικράτησε με 5-0 του Αετού Μίσχου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκόγκο που πέτυχε τρία γκολ. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Γιώργου Δίγκα στον πάγκο του Κοσμίου με την οποία διατηρείται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς.

Στο γήπεδο της Στρύμης έγινε ένα αμφίρροπο παιχνίδι μεταξύ του τοπικού Ορφέα και του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων με τους φιλοξενούμενους να  κερδίζουν με σκορ 2-3 και να πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη μετά από 9 αγωνιστικές. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα  της  14ης αγωνιστικής:  

Ηρακλής Σαπών – Ελπίδα Σαπών  0-1
ΠΑΟΚ Κοσμίου – Αετός Μίσχου 5-0
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Ορφέας Ξυλαγανής   2-1
Δόξα Σώστη – Δόξα Προσκυνητών 1-3
Ορφέας Στρύμης – Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων  2-3
Α.Ο. Νέας Καλλίστης – Αστέρας Αιγείρου – 0-3 (α.α.)

Η βαθμολογία μετά από  14 αγωνιστικές:

Δόξα Προσκυνητών 37
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου  33
Ελπίδα Σαπών 31
Δόξα Σώστη  30  
ΠΑΟΚ Κοσμίου 24
Αστέρας Αιγείρου   23
Ορφέας Ξυλαγανής  15
Ηρακλής Σαπών  13
Ορφέας Στρύμης   13
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων  11
Αετός Μίσχου 10
Α.Ο. Νέας Καλλίστης -7 (αποχώρησε)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.