Στον τελικο του Roland Garros ο Στεφανος Τσιτσιπας

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Γερμανού Ζβέρεφ με 3-2 και πλέον ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Ιστορία γράφει ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς νικώντας με 3-2 σετ τον Ζβέρεφ προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros. Εκεί θα βρει τον νικητή του ζευγαριού Ναδάλ-Τζόκοβιτς.

Σε μία αναμέτρηση που κράτησε περίπου 4 ώρες, ο Έλληνας τενίστας έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, συγκέντρωση και χαρακτήρα καταφέρνοντας να πάρει την ιστορική νίκη. Οι δύο αθλητές έπαιξαν τρομερό τένις χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μία αξέχαστη αθλητική παράσταση με ανατροπές και μεγάλα ράλι.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εκπληκτικά, κατακτώντας τα πρώτα 2 σετ με 6-3, ωστόσο ο Γερμανός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα με 6-4 στο τρίτο και τέταρτο σετ.

Στο τελευταίο και καθοριστικό σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-2 με τον Ζβέρεφ να μην τα παρατάει, μειώνοντας σε 5-3 παρότι ο Έλληνας Τενίστας είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την αναμέτρηση. Παρόλα αυτά, έχοντας το σέρβις και την ψυχολογία με το μέρος του ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το game και μαζί το 5ο σετ και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.