Στον τελικο του πρωταθληματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ το Δημοκριτειο

Επικράτησε με 50-77 της Φιλίας Ορεστιάδας στον ημιτελικό

Την πρόκριση για τον τελικό του final  four του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πήρε το Δημοκρίτειο. Η ομάδα της Κομοτηνής ταξίδεψε μέχρι την Αλεξανδρούπολη για να αντιμετωπίσει την Φιλία Ορεστιάδας στο εξ αναβολής ματς λόγω πένθους από τον αδόκητο χαμό του Αλέκου Καρυπίδη και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό χωρίς να καρδιοχτυπήσει ιδιαίτερα.
 
Πιο συγκεκριμένα η Φιλία Ορεστιάδας κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο που έκλεισε με διαφορά ενός πόντου 18-19. Από εκεί και πέρα το Δημοκρίτειο «πάτησε» γκάζι με καλή άμυνα και ευστοχία στην επίθεση ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ με το κλείσιμο του ημιχρόνου σε διψήφια διαφορά 13 πόντων (26-39). Από εκεί και πέρα η διαφορά συνεχώς διευρινόταν για το Δημοκρίτειο που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενο με σκορ 41-63 και διαμορφώνοντας το τελικό 50-77.
 
Στον τελικό, που έχει οριστεί για το Σάββατο 27 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης», η ομάδα της Κομοτηνής θα έλθει αντιμέτωπη με την Ελευθερούπολη, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά και τη θέση που οδηγεί στη Γ εθνική κατηγορία.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα και οι συνθέσεις 

Δεκάλεπτα: 18-17, 26-39 (ημίχρονο), 41-63, 50-77 (τελικό αποτέλεσμα)
Διαιτητές: Ξενικάκης, Ρουκάς, Λάλλα
Φιλία Ορεστιάδας (Ουζουνίδης): Κοντούρης 3(1), Γεμουσακάκης 2, Βουλτσίδης 3(1), Κατσιαβριάς 2, Ριζάκης 2, Σαββουλίδης 20 (2), Τσακαλάκης 3, Ζαμάνης, Χρήστου, Γιαννακουδάκης, Θεοδωρίδης 9, Αμαραντίδης 6.
Δημοκρίτειο Κομοτηνής (Δόλωμα): Φραντζεσκάκης 2, Στεφανίδης, Γιαννακόπουλος, Πολίτης 5 (1), Νταγιάντης 10 (2), Μπούντας 8, Ζολώτας 4, Κώστας 5, Ιωσηφίδης 23 (2), Ρυακιωτάκης 6, Στασινόπουλος 12, Οικονομάκης 2.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.