Στον Λειβαδιτη Ξανθης η νεα πεζοπορια του Δρομεα Θρακης

Στήριξη του μηνύματος της Fair Life για την καταπολέμηση του καρκίνου του πνεύμονα

Πεζοπορία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη Ξάνθης οργανώνει για την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο Δρομέας Θράκης. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της περιοχής και το δεύτερο πιο περπατημένο, μετά από κείνο των Στενών του Νέστου και ανήκει στο “Μονοπάτι Πολιτισμού” του Δήμου Ξάνθης που έγινε με την επίβλεψη της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η διαδρομή

Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για αρχάριους, και οικογένειες με παιδιά (άνω των 12 ετών) με καλή φυσική κατάσταση. Κατά την πεζοπορία οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν ένα δάσος από οξιές, σφεντάμια, φράξους και φλαμουριές, τα χρώματα των οποίων είναι ονειρικά κατά την φθινοπωρινή περίοδο. Κατά την πορεία  στο μονοπάτι θα περάσουν πάνω από ποταμάκια και θα ξεκουραστούν στα καλό συντηρημένα ξύλινα παγκάκια που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής. Πριν καλά-καλά το καταλάβουν πλησιάζοντας στο τέλος του μονοπατιού τους περιμένει ένα μικρό θαύμα της φύσης. Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη ή γνωστός και ως καταρράκτης Τραχωνίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων από άποψη ποσότητας όγκου νερού το οποίο πέφτει από ύψος σχεδόν 60 μέτρων και τον χειμώνα τα νερά του παγώνουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακότατο αποτέλεσμα που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα.

«Η ζωή να κόβει την ανάσα»

Μιλώντας για ανάσες, πώς θα μπορούσαν οι φίλοι του Δρομέα Θράκης να μη συμβάλουν με τον τρόπο τους και να στείλουν το μήνυμα τους «H Ζωή Να Κόβει Την Ανάσα» βοηθώντας αυτούς που το έχουν ανάγκης;

Έτσι λοιπόν ο Δρομέας Θράκης στηρίζοντας τις δράσεις του μοναδικού μη κερδοσκοπικού φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα Fair Life Lcc στην Ελλάδα, αφιερώνει την πεζοπορία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη σε όσους ανθρώπους νοσούν και ανεβαίνουν το «δικό» τους «βουνό» αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη από μηνύματα ελπίδας και αγάπης.
Η Fair Life Lcc μεσα από τις δράσεις της προσπαθεί να ενισχύσει έναν τρόπο ζωής κοντά στη φύση όπου η καλή φυσική και ψυχική κατάσταση είναι προϋπόθεση για την καλή υγειά . Στο πλευρό της στην μετάδοση του μηνύματος «Η ζωή να κόβει την ανάσα» δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Κική Τσακαλδήμη, η οποία μέσα από την ορειβατική της πορεία βίωσε κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά την απώλεια της ίδιας της της αναπνοής.

Δηλώνοντας συμμέτοχή για την πεζοπορία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη, θα λάβετε την ημέρα της πεζοπορίας και το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLifeLcc (μην ξεχάσετε να δηλώσετε το νούμερο σας σε αθλητικό t-shirt) (στην συνδρομή της δράσης περιλαμβάνεται και η αγορά του t-shirt).

Η φωτογραφία που θα βγουν όλοι μαζί οι συμμετέχοντες με το t-shirt της fairlife στον καταρράκτη, θα κυκλοφορήσει Πανελληνίως για την ενίσχυση του μηνύματος.

Περισσότερα για τις δράσεις της Fair Life Lcc αλλά και για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε, διαβάστε εδώ https://fairlifelcc.com/donations/dilosi-symmetoxis-asklipieia-endrasi/

Info

Καθώς ο αριθμός είναι περιορισμένος οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να κάνουν την εγγραφή τους το συντομότερο δυνατό. Η μετάβαση στο σημείο εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο ή με ΙΧ.

Από Αλεξανδρούπολη η αναχώρηση θα γίνει στις 8πμ ακριβώς, από το στάδιο Φώτης Κοσμάς. Υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης στο λεωφορείο και για όσους έρθουν από Κομοτηνή και Ξάνθη. Σημείο συνάντησης και έναρξης πεζοπορίας: Χωριό Λειβαδίτης στις 10.30 π.μ.

Επίπεδο δυσκολίας διαδρομής: εύκολη. Κατάβαση: 335μ
Απόσταση: 4500μ
Χρόνος πεζοπορίας: μία ώρα και τριάντα λεπτά ,περίπου.
Διαδρομή :Μπρος –πίσω.

Αρχηγός αποστολής: Κική Τσακαλδήμη-τηλ. 697 463 2222
Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Εγγραφές γίνονται στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVgPH74FQJgp_tu3vFSW7Lqp261-qfcNeg3hoH5NZF6Lej5g/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Ή δια ζώσης στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (καθημερινές 5-8μμ)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.