Στο Παραολυμπιακο Πανοραμα Ηροδικος και Δημος Κομοτηνης

Στην εκδήλωση «Παραολυμπιακό Πανόραμα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στην πλατεία Μοναστηρακίου συμμετείχαν ο Δήμος Κομοτηνής και ο ΑΣ Ηρόδικος, δίνοντας το παρών στη διοργάνωση της  Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής,  του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων και του BeActive της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και τον Σύλλογο  Ελλήνων Παραολυμπιονικών.

Το κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά και να γνωρίσει καλύτερα τα  Παραολυμπιακά αθλήματα (Μπότσια, Ποδόσφαιρο Ακρωτηριασμένων, Ποδόσφαιρο Τυφλών, Ράγκμπι με αμαξίδιο, Βόλεϊ Καθιστών,  Γκόλμπολ, Τοξοβολία, Μπάντμιντον, Επιτραπέζια αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Τέννις με αμαξίδιο, Άρση Βαρών σε πάγκο, Καλαθοσφαίρηση με αμαξίδιο), με τους συμμετέχοντες από την Κομοτηνή να παρουσιάζουν την καλαθοσφαίριση, και τον Αντιδήμαρχο κ. Κίμωνα Λεχούδη να εκτελεί τα καθήκοντα του διαιτητή.

Παράλληλα ο κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων  της Παραολυμπιακής Επιτροπής, παρουσίασε το Ράγκμπι με αμαξίδιο.

Σύμφωνα με τον κ. Λεχούδη, η συμμετοχή τους στέφτηκε με επιτυχία, ενώ ελπίζουν πως ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή εντός του 2023, πιθανότατα στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης.

Ποιοι συμμετείχαν

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκαν την πλατεία Μοναστηρακίου και παρακολούθησαν τις επιδείξεις των Παραολυμπιακών Αθλημάτων, ενώ είχαν επίσης συνομιλία με αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση καθώς και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργο Καπελλάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Αττικής κ. Χάρης Ρώμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος  Δημόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών κα Κατερίνα Γκαγκάκη, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης.

Ο Α΄Αντιπρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Δημήτρης Σηφάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Τζαμούσης, το μέλος της ΕΠΕ και Εφορος Εθνικών Ομάδων  ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ κ. Κωνσταντίνος Σιάχος, η κα Γεωργία Γεωργακοπούλου, Εφορος Αθλημάτων CP-ISRA της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ, ο κ. Παναγιώτης Καδάς, Εφορος Αθλημάτων IWAS της ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ, ο Διευθυντής της ΕΠΕ και Παραολυμπιονίκης κ. Σάκης Κωστάρης, ο κ. Βασίλης Καλύβας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης/Τεχνικός Διευθυντής της ΕΠΕ ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών κ. Γιάννης Κωστάκης και οι Παραολυμπιονίκες Κωνσταντίνος Καραούζας, η Δωροθέα Ποιμενίδου, η Ολυμπιονίκης Στίβου Πηγή Δεβετζή, η Παγκόσμια Πρωταθήτρια Πάλης Μαρία Περβολαράκη και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι αθλητές και αθλήτριες από διάφορα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Ο Α΄Αντιπρόεδρος Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Δημήτρης Σηφάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χρήστος Τζαμούσης, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΕΠΕ κ. Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης, το μέλος της ΕΠΕ και Εφορος Εθνικών Ομάδων  ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ κ. Κωνσταντίνος Σιάχος, η κα Γεωργία Γεωργακοπούλου, Εφορος Αθλημάτων CP-ISRA, ο κ. Παναγιώτης Καδάς, Εφορος Αθλημάτων IWAS, ο Διευθυντής της ΕΠΕ  και Παραολυμπιονίκης κ. Σάκης Κωστάρης, ο κ. Βασίλης Καλύβας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης/Τεχνικός Διευθυντής, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών κ. Γιάννης Κωστάκης και οι Παραολυμπιονίκες Κωνσταντίνος Καραούζας, η Δωροθέα Ποιμενίδου, η Μαρία Περβολαράκη και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι αθλητές από διάφορα Παραολυμπιακά αθλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.