Στο παιχνιδι της ανακυκλωσης μπαινουν οι Αθλητικοι Συλλογοι της Κομοτηνης

Ξεκίνησε η νέα δράση «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» του Δήμου με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των αθλητών

Στο παιχνίδι της ανακύκλωσης, θέλοντας να αναδειχθούν πρωταθλητές, μπαίνουν οι αθλητικοί σύλλογοι της Κομοτηνής, συμμετέχοντας στην δράση «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση», μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, followgreen.gr/komotini.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των αθλητών, σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης, καθώς και η σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, με τους αθλητές των συλλόγων να καλούνται να συλλέξουν σε κάδους με την ειδική σήμανση, ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, και οι πόντοι των μελών/χρηστών της δημοτικής πλατφόρμας συναθροίζονται και στη λήξη της περιβαλλοντικής δράσης ο αθλητικός σύλλογος με τους περισσότερους πόντους θα λάβει ένα χρηστικό δώρο για τις εγκαταστάσεις του.

Η επίσημη έναρξη του διαγωνισμού έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής 17 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων της Κομοτηνής.

Ευαισθητοποίηση αθλητών και φιλάθλων

Όπως τόνισε από την πλευρά της followgreen η κ. Χρυσάνθη Μακρή, η δράση αυτή είναι αντίστοιχη αυτής που πραγματοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, με τη διαφορά ότι ο πόντοι των αθλητικών σωματείων θα προκύπτουν αποκλειστικά από την πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει πως τα ενεργά μέλη της πλατφόρμας, παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό υλικό που θα υπάρχει, θα συλλέγουν πόντους που θα πιστώνονται αυτόματα στον Σύλλογο που έχουν επιλέξει να υποστηρίξουν εξαρχής.

Προς το παρόν, συμμετέχουν έξι με επτά συλλόγους, όμως όποιος Σύλλογος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να ενταχθεί στη δράση,

Παράλληλα θα τοποθετηθούν στα σημεία που κάνουν προπονήσεις και αγώνες οι σύλλογοι ειδικοί χάρτινοι κάδοι για την συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Στόχος τους, τόνισε η κ. Μακρή, είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των αθλητών και των πολιτών της Κομοτηνής για θέματα ανακύκλωσης, για τα οφέλη της και για να ενισχύσουν την περιβαλλοντική συνείδηση όλης της πόλης.

Ενθουσιασμός στους συλλόγους για τη συμμετοχή

Με χαρά δέχτηκαν την πρόσκληση της followgreen και του Δήμου Κομοτηνής να συμμετάσχουν στην δράση της ανακύκλωσης, σημείωσε ο κ. Μανώλης Δαφτσής, γενικός αρχηγός του Τμήματος Μπάσκετ του Άτλαντα Κομοτηνής, ιδιαίτερα γιατί στις τάξεις τους έχουν πάνω από 180 οικογένειες.

«Θεωρούμε πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία μέσα από τον αθλητισμό να ενεργοποιήσουμε και τις οικογένειές και τα μικρά παιδιά να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και να βοηθήσουν στην περιβαλλοντολογική αναβάθμιση της πόλης μας και να κάνουν συνείδηση την ανακύκλωση στη ζωή τους» σημείωσε.

Όλο αυτό το πλάνο σχετίζεται και με την επιβράβευση των αθλητικών συλλόγων, κάτι που δεν τους αφήνει αδιάφορους, μιας και γενικότερα η φιλοσοφία και η δράση του συλλόγου τους ξεφεύγει από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, και επεκτείνεται σε κοινωνικά πολιτιστικά και όποια άλλα δρώμενα αφορούν τον τόπο μας.

Σημαντική η ανάγκη για την ανακύκλωση

Από την πλευρά του Δήμου ο Αντιδήμαρχος κ. Κίμων Λεχούδης σημείωσε πως είναι ευχάριστο γεγονός ότι το πρόγραμμα της followgreen αναβαθμίζεται συνεχώς, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προχωρώντας στην δευτεροβάθμια και τώρα στους αθλητικούς συλλόγους της Κομοτηνής.

Σκοπός μας είναι η επιτυχημένη δράση των σχολείων να μεταφερθεί και στους αθλητικούς συλλόγους, ώστε και αυτοί να δείξουν την εμπιστοσύνη στο Δήμο για τα προγράμματα ανακύκλωσης» σημείωσε, ιδιαίτερα οι νεότεροι αθλούμενοι, αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση.

Άλλωστε κατά τις αθλητικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο με τους αγώνες, έχουν μεγάλη ποσότητα πλαστικών μπουκαλιών, και είναι ευκαιρία να ξεκινήσουν από εκεί την ανακύκλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.