Στο κυπελλο τα παει καλα

ΠΑΟΚ Κοσμίου-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 3-0

Μόνος πρώτος έμεινε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου στη βαθμολογία του 4ου ομίλου της Β΄ φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης καθώς κέρδισε εντός έδρας με 3-0 τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του θεσμού. Για αυτό τον λόγο αρκετοί ήταν οι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο του Κοσμίου παρακολουθώντας σε γενικές γραμμές παρά τις βασικές απουσίες και των δύο ομάδων ένα πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι. 

Το φιλμ του αγώνα

Η γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι πιο δυνατά απειλώντας στο 2΄με σουτ του Ξενάκη που απέκρουσε ο Ποιμενίδης και στο 3΄ σουτ με προβολή του Αθανασίου που έφυγε άουτ. Στα πρώτα 15 λεπτά ο ΠΑΟΚ Κοσμίου είχε τα ηνία της αναμέτρησης χάνοντας άλλη μια καλή ευκαιρία στο 10΄ αλλά το δυνατό σουτ του Ζαχαρόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ. Στο 15΄ο Σάκης Σκουλής θα κάνει την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας Ποιμενίδης και τη θέση του πήρε ο Ναντσόπουλος. Η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους θα σημειωθεί στο 30,΄όταν από πλάγια αριστερή θέση ο Μπόζης έκανε το σουτ με τον Μπουτσακτσή Εφτούν να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 30΄η ομάδα του Κοσμίου θα πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν από αριστερά μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ο Μάναλης έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ναντσόπουλου και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Στο 41΄παραλίγο να έρθει η ισοφάριση για τη Δόξα όταν Μπουτσακτσή Εφτούν και Γιαπρακτσής δεν συνεννοήθηκαν καλά με αποτέλεσμα να γίνει το λάθος η μπάλα στρώθηκε στον Παππού που παραμόνευε αλλά το σουτ ήταν άστοχο. Έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, εμφανώς καλύτερο, να προηγείται.
 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να μπαίνει πιο δυνατά αλλά η πρώτη ευκαιρία χάθηκε από τους γηπεδούχους στο 50’, μετά από κόρνερ του Ξενάκη ο Ζαχαρόπουλος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 56΄η Δόξα θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Χατζηπαπά βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Κοσμίου απέναντί στον Μπουτσακτσή Εφτούν αλλά το σουτ έφυγε ψηλά άουτ.

Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 65΄αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Ζαχαρόπουλου μετά από σέντρα του Αθανασίου έφυγε άουτ. Και ενώ οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση στο 80΄η ομάδα του Κοσμίου θα κλειδώσει το παιχνίδι όταν μετά από κόρνερ του Μόσχου ο Φλέγγας με κεφαλιά θα γράψει το 2-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από μια αδράνεια της άμυνας της Δόξας ο Ματζιούνης θα διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα 3-0. Με αυτήν τη νίκη η ομάδα του Κοσμίου προκρίθηκε στους προημιτελικούς του κυπέλλου ενώ η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

Οι συνθέσεις των 2 ομάδων

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Μπουτσαχτσή Εφτούν, Μάναλης, Γιαπρακτσής, Κυπιρτόγλου, Ταμάμης, Κοσκολός, Ζαχαρόπουλος (Φλέγγας), Ξενάκης (Πενόπουλος), Δανίδης, Αθανασίου (Ματζιούνης), Μόσχος
 
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Ποιμενίδης (Ναντσόπουλος), Γαΐδας, Αμοιρόπουλος, Χαλβατζής, Σουλτανίδης, Ντεμιρτσίδης, Παππούς (Κιόσης), Λεφής, Μπόζης, Μαυρόπουλος (Χατζηπαπά)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.