Στο Final-4 του Πανελληνιου Πρωταθληματος η ομαδα βολει κ21 της ΑΕ Κομοτηνης

Κώστας Δεληγιαννίδης: «Αυτή η επιτυχία ευελπιστώ να φέρει περισσότερα παιδιά στο βόλεϊ»

Η ομάδα κ21 της ΑΕ Κομοτηνής έφερε χαμόγελα στην πόλη, δείχνοντας πως ο αθλητισμός της Ροδόπης τολμά να ονειρεύεται και να υλοποιεί στόχους, που ίσως φαινόταν αδιανόητοι στο παρελθόν.

Τα παιδιά του Κώστα Δεληγιαννίδη, παίζοντας εκπληκτικό βόλεϊ, απέκλεισαν τον Αίολο Κατερίνης αρχικά στην Καβάλα και εν συνεχεία τον Αριστοτέλη Σκύδρας και την ΕΑ Λάρισας. Στα προημιτελικά, η ομάδα της Κομοτηνής επικράτησε με ανατροπή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για το Final-4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών Κώστας Δεληγιαννίδης μίλησε στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» και στη Νατάσα Βαφειάδου για τον θρίαμβο, για τα όνειρα του για την ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρεθεί λύση στο γηπεδικό και επιπλέον ώρες προπονήσεων στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας.

«Η συγκεκριμένη φουρνιά αθλητών δουλεύει πολλά χρόνια μαζί»

ΠτΘ: Πώς ένιωσες μόλις η ομάδα κατέκτησε το 4ο σετ και έκανε το 3-1 κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης;

Κ.Δ.: Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα για μένα και τα παιδιά. Η συγκεκριμένη φουρνιά παιδιών δουλεύει χρόνια μαζί και μαζί μου τα τελευταία 4 χρόνια. Καταφέραμε στο σωστό timing να βρεθούμε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν σας κρύβω πως όταν πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη, είχαμε υποψία πως η ομάδα μας θα τα καταφέρει αλλά κρατούσαμε χαμηλούς τους τόνους και είχαμε ταπεινότητα. Καταφέραμε να αποκλείσουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους και γράψαμε ιστορία καθώς η Κομοτηνή δεν είχε καταφέρει να πετύχει κάτι αντίστοιχο τουλάχιστον στο βόλεϊ. Αυτό ελπίζουμε πως θα φέρει περισσότερα παιδιά στο άθλημα.

«Όσα παιδιά δοκιμάζουν το βόλεϊ, μένουν σε αυτό»

ΠτΘ: Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς ΑΕΚ να μπει το βόλεϊ στην καθημερινότητα των Κομοτηναίων. Αυτό αποτυπώνεται στις ακαδημίες αγοριών;

Κ.Δ.: Γίνεται μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης και από το δικό μου μέρος και από πλευράς διοίκησης. Έχουμε κάνει ένα μικρό «παιδομάζωμα» και φτιάξαμε ένα πλήρες τμήμα δημοτικού. Αυτά τα παιδιά ευελπιστώ πως θα μας φέρουν ανάλογες χαρές στο μέλλον. Έτσι κάναμε και με τα παιδιά που πρωταγωνιστούν σήμερα. Όσα παιδιά δοκιμάζουν, μένουν στο άθλημα. Το δύσκολο είναι να πείσουμε τα παιδιά να δοκιμάσουν το βόλεϊ γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλές. Αλλά όσοι έρχονται μετά τους αρέσει πάρα πολύ.

ΠτΘ: Ποια είναι η συμβολή της διοίκησης σε αυτήν την επιτυχία;

Κ.Δ.: Αναφορικά με τις ακαδημίες, στο προπονητικό επιτελείο είμαι μόνος και με τον πρόεδρο κ. Τάσο Πετρίδη έχουμε άριστη συνεργασία γιατί επιπλέον είμαστε και οικογενειακοί φίλοι. Όλοι κάνουμε υποχωρήσεις για να μπορεί να λειτουργεί η κατάσταση. Σκεφτείτε πως στη Θεσσαλονίκη πηγαίναμε 4 μέρες σερί για να παίξουμε αγώνα με βανάκι ενώ άλλες ομάδες διανυκτέρευσαν. Παρόλα αυτά σκληραγωγηθήκαμε και αποδώσαμε πολύ καλό βόλεϊ (γελώντας).

Σίγουρα υπάρχουν τοπικοί παράγοντες και επιχειρηματίες που βοηθούν τον σύλλογο οικονομικά και ηθικά. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά για το σύλλογο καθώς μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε 4 μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη, το ανδρικό έπαιξε στην Αθήνα και το γυναικείο στις Φέρες. Ωστόσο υπάρχει σωστός προγραμματισμός και όλα λειτουργούν όπως πρέπει.

«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και σε εμάς άνοιξε πολύ»

ΠτΘ: Ποιο είναι το ταβάνι της φετινής ΑΕ Κομοτηνής;

Κ.Δ.: Η παροιμία λέει πως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» και σε εμάς άνοιξε πολύ η όρεξη. Θα μελετήσω τους αντιπάλους, θα φτιάξουμε πλάνο και θα τα δοκιμάσουμε. Ελπίζω και πιστεύω πως μπορούμε να χαμογελάσουμε για άλλη μια φορά με αυτά τα παιδιά της ομάδας.

«Στόχος μου να πολλαπλασιάσω τα παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ στην Κομοτηνή»

ΠτΘ: Ποια είναι τα όνειρα του Κώστα Δεληγιαννίδη για το βόλεϊ και την ΑΕ Κομοτηνής;

Κ.Δ.: Εγώ ασχολούμαι με τα αγόρια στις ακαδημίες και θα μιλήσω για αυτό. Θα ήταν χαρά μου να πολλαπλασιάσω τα παιδιά της πόλης. Αυτό προϋποθέτει όμως να έχω περισσότερες ώρες στο γήπεδο, οπότε απαιτείται λύση στο γηπεδικό καθώς τα παιδιά προπονούνται βραδινές ώρες σε ένα σχολικό κτίριο που ποτέ δεν αγωνίζονται. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για να βρούμε λύση και να κερδίσουμε κάποιες επιπλέον ώρες για ένα τμήμα που φέρνει τα τελευταία χρόνια διακρίσεις. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε σοβαρό τμήμα και νομίζω πως θα ήταν καλό ο Δήμος Κομοτηνής να στηρίξει την προσπάθεια και να δώσει λύση με κάποιες επιπλέον ώρες προπονήσεων στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.