Στην τελικη ευθεια για την εναρξη του 36ου Πανελληνιου Πρωταθληματος Ποδοσφαιρου Δικηγορικων Συλλογων

Μιχάλης Ραγκούσης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ένα πρώτο μεγάλο πείραμα τόσο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού όσο και για τις δυνατότητες της περιοχής να υποστηρίξει τέτοιου μεγέθους διοργανώσεις»

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 36ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων που μετά από την περσινή αναβολή λόγω κορωνοϊού, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Ραγκούση, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Πρωταθλήματος, «όλες οι μηχανές είναι αναμμένες και λειτουργούν έτσι όπως το έχουμε προγραμματίσει, ούτως ώστε 1η Ιουλίου να είμαστε έτοιμοι» με τις προετοιμασίες να επικεντρώνονται τόσο στα γήπεδα που αναμένεται να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, όσο και σε όλες τις παράλληλες εργασίες που αφορούν στην φιλοξενία στην περιοχή μας, περισσότερων από 16 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε ο κ. Ραγκούσης παρομοίασε τη διοργάνωση με ένα μικρό Euro, που πέραν του ότι επιθυμεί να θέσει στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, επιθυμεί να «αποδείξει» ότι η περιοχή μας, μπορεί να υποστηρίξει την φιλοξενία πολυπληθών σε επίπεδο συμμετεχόντων διοργανώσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μεγαλύτερη αλλαγή της διοργάνωσης είναι ότι το σύνολο των δράσεων της αναπτύσσεται στην Κομοτηνή, με στόχο τη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν χαμένες αγωνιστικές, δεδομένης και της δυσκολίας που δημιουργία η ύπαρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. «Επιλέγοντας να μην κινηθούμε περιφερειακά ξέρουμε ότι όσες ομάδες θα έρθουν, είτε με το παλιό πρωτόκολλο, είτε με αυτό που ισχύει σήμερα και ίσως με αυτό που θα ισχύει από την 1η Ιουλίου, γιατί λογικά θα ξανά ανανεωθεί, θα είναι covid free» εξήγησε, κάνοντας λόγο για ένα «μεγάλο στοίχημα συνολικά για την πόλη της Κομοτηνής».

«Επιθυμία μας εξ αρχής ήταν να αξιοποιήσουμε τη διοργάνωση και ως ένα μέσο  αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας»

«Επιθυμία μας εξ αρχής ήταν να αξιοποιήσουμε τη διοργάνωση και ως ένα μέσο  αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας» εξήγησε ο ίδιος χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως στοχευμένα το πρόγραμμα και των φιλοξενούμενων ομάδων αλλά και η επιλογή των γηπέδων ήταν τέτοια, ώστε να υπάρξει «διαμοιρασμός» αλλά και ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι να κινηθούν στην πόλη και τα καταστήματά της.

«Δίνουμε και μια δυνατότητα να δοκιμάσουμε ένα πραγματικά μεγάλο εγχείρημα σε ό,τι αφορά και τον αθλητικό τουρισμό» τόνισε χαρακτηριστικά απευθύνοντας και τις ευχαριστίες του εκ μέρους της διοργανωτικής επιτροπής προς τον Δήμο Κομοτηνής για την στήριξη του όλου εγχειρήματος.

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε και στον διεθνή φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ μιας μεικτής ελληνικής ομάδας και της Ιταλικής ASD LEX Catania, που αποτελεί μάλιστα και καινοτομία της διοργάνωσης καθώς πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι γυναικείου ποδοσφαίρου δικηγορικών συλλόγων.

Μέχρι το 2024 φτάνει ο σχεδιασμός

Ο ίδιος στάθηκε και στο μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο που «κρύβει» η διοργάνωση δεδομένου του γεγονότος ότι πολλοί εκ των συμμετεχόντων αποτελούν αποφοίτους της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, για να υπογραμμίσει και τα οικονομικά αποτελέσματα που μπορεί η διοργάνωση να επιφέρει για την πόλη και την οικονομία της, που ωστόσο όπως εξήγησε θα διαφανεί μετά το τέλος αυτής.

Ο κ. Ραγκούσης εξήγησε πως η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα «πρώτο μεγάλο πείραμα» ανακοινώνοντας πως ο σχεδιασμός της οργανωτικής επιτροπής για την συνέχεια φτάνει μέχρι και το 2024, επισημαίνοντας πως υπάρχει μπροστά πεδίο δόξης λαμπρό.

Κλείνοντας απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το σύνολο των ομάδων και των ανθρώπων που διέθεσαν τα γήπεδα στα οποία θα λάβει χώρα η διοργάνωση, για να διαχωρίσει το ΕΑΚ, καθώς όπως υπενθύμισε, πρόκειται για ένα μέρος στο οποίο έχει να πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας πάρα πολλά χρόνια. Συνδυαστικά και την πρόσφατη διοργάνωση των αγώνων τοξοβολίας μάλιστα όπως τόνισε «μπαίνουν κατά την άποψή μας οι βάσεις ώστε να δημιουργηθούν στο σημείο οι απαραίτητες υποδομές ούτως  ώστε να μετουσιωθεί σε ένα κέντρο πραγματικά αθλητισμού αντίστοιχο με τις υπόλοιπες αντίστοιχες υποδομές σε άλλες περιοχές της χώρας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.