Στην Κομοτηνη βρεθηκε η προ Ολυμπιακη ομαδα ελευθερας παλη

9 αθλητές που διεκδικούν την πρόκριση για το Τόκυο προπονήθηκαν για 2 εβδομάδες στις εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής

Το 2021 ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας των εθνικών ομάδων. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης πραγματοποίησε στην Κομοτηνή από τις 13 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου καμπ προετοιμασίας για τους αθλητές της προ ολυμπιακής ομαδας ελευθέρας Πάλης.

Πιο συγκεκριμένα 9 αθλητές βρέθηκαν στη φιλόξενη πόλη της Κομοτηνής και έβαλαν τις βάσεις για τις μεγάλες απαιτήσεις του 2021. Ο πρώτος στόχος, άλλωστε είναι το προΟλυμπιακό τουρνουά της Ουγγαρίας που θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Μαρτίου. Η Κομοτηνή και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής αποδείχθηκαν για ακόμα μία φορά φιλόξενες και κατάλληλες για την υποδοχή αθλητών με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι. Εδώ άλλωστε βρέθηκε πριν λίγους μήνες η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο πάλης που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Για την προΟλυμπιακή ομάδα θα ακολουθήσει και νέο καμπ, ενώ θα υπάρξουν και αγώνες πρόκρισης, για τους αθλητές που θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν εργομετρικές εξετάσεις για να αξιολογηθεί το επίπεδο ετοιμότητας ενόψει των επικείμενων διοργανώσεων. Στην Κομοτηνή βρέθηκαν οι Γιώργος Πιλίδης, Κύριλλος Μπινενμπάουμ, Γιώργος Σαββουηλίδης, Γιωργος Κουγιουμτσίδης, Τιμοφέι Ξενίδης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Άγγελος Κουκλάρης, Γκίβι Μπλιάτζε και Θοδωρής Κυριακίδης. Υπεύθυνοι των προπονήσεων ήταν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Αμιράν Καρντάνοφ και Χαράλαμπος Χαφουσίδης ενώ σταθερά το «παρών» στις προπονήσεις έδινε ο Γιάννης Μπάρμπας, ο οποίος είναι ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αθλητές σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις. Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας και σύσσωμη η αποστολή έμειναν εντυπωσιασμένοι για άλλη μία φορά από την φιλοξενία και τις παροχές και για τον λόγο αυτόν ευχαριστούν όλη την πόλη της Κομοτηνής, την διοίκηση του ΔΠΘ το προσωπικό της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής που στάθηκαν αρωγοί ώστε να τους παρέχει όλα όσα απαιτούσε η προετοιμασία, τον φυσικοθεραπευτή κ. Χρήστο Κούτρα, ο οποίος ήταν πάντα στο πλευρό των αθλητών και τέλος την διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου, καθώς ένα μέρος των καθημερινών προπονήσεων πραγματοποιούταν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.