Στην κινηση των 11 ο Πανθρακικος

Οι προτάσεις της κίνησης για αλλαγές στη Σούπερ Λιγκ

Με την κίνηση των 11 «μικρομεσαίων» ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, κ. Χρήστου Πανόπουλου έχει συνταχθεί εξ αρχής ο Πανθρακικός. Μάλιστα, με εκπρόσωπο το μεγαλομέτοχό της, κ Αναστάσιο Καραολάνη, έδωσε το «παρών» και στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, με τελευταία αυτή της Πέμπτης 31 Μαρτίου.
 
Η κίνηση αυτή, κατέληξε την Πέμπτη στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν κατατεθεί στη διοργανώτρια αρχή, προκειμένου αυτές να συζητηθούν σε Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. 

Οι προτάσεις 

Συνοπτικά η κίνηση των 11 προτείνει:
 
Για τη διαιτησία
• Να υπάρξει επιτροπή διαιτησίας που θα εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από την ίδια της Superleague και θα αποτελείται από 2 μέλη του συνεταιρισμού, τον πρόεδρο κι ένα μέλος. Στο τέλος του πρώτου γύρου αλλά με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, μάλιστα, η Λίγκα θα ψηφίζει κατά πόσο είναι ικανοποιημένη από την διαιτησία και για να συνεχίσει το έργο της η Επιτροπή, θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 9 από τις 16 ψήφους.
• Η επιλογή των διαιτητών θα γίνεται από την Superleague, η οποία θα παίρνει από την Επιτροπή διαιτησίας μία λίστα με 30 διαιτητές και θα διαλέγει τους 24 εξ αυτών, 18 που θα ξεκινήσουν την σεζόν και ακόμα 8 αναπληρωματικούς, που θα ορίζονται είτε ως 4οι είτε στην Β’ Εθνική. Η διαδικασία της επιλογής θα είναι με μυστική ψηφοφορία.
• Ριζική αλλαγή και στην μισθοδοσία των διαιτητών, που πλέον λογίζονται ως επαγγελματίες και έχουν σταθερό ποσό κάθε μένα, αυτό των 600 ευρώ, για 10, όμως μήνες. Παράλληλα, οι 16 που θα έχουν επιλεγεί ως «βασικοί», θα λαμβάνουν ακόμα 1.500 ευρώ για 10 μήνες, στο σύνολο 2.100.
 
Για τη κατανομή εσόδων
• Υπό εξέταση θα τεθεί η πρόταση της ΑΕΚ, να καταβάλει όποια ομάδα βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, το 40% των εσόδων, αν και ατή τη στιγμή είναι υπό αμφισβήτηση το πρακτικό όφελος, όταν δεν είναι δεδομένη η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους για τον πρωταθλητή.
• Τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ο τρόπος κατανομής αυτών να είναι σε 40% εισομερός και στο 60% βάση της βαθμολογογίας. Υπάρχει και εναλλακτική, με το 50% ισομερός και το άλλο 50% βάση της βαθμολογίας.
• Οι ομάδες που θα υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική, αν πληρούν κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις, θα λαμβάνουν ως πριμ το ποσό των 200.000 ευρώ, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.
 
Για την Superleague
• Νέα δομή, με αλλαγές στον σχεδιασμό και την λειτουργία του πρωταθλήματος, στο γραφείο Τύπου και επικοινωνίας, με τμήμα προστασίας χορηγών, ενώ βάρος θα πέσει και στον τομέα διοικητικής λειτουργίας. 

ΠΑΕ Πανθρακικός «Να επιδιώξουμε να έχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ελκυστικό για όσους συμμετέχουν κα όσους το παρακολουθούν»

Με αφορμή την κατάθεση των προτάσεων η διοίκηση της ΠΑΕ Πανθρακικός εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως είναι ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Είναι η στιγμή όσοι δραστηριοποιούμαστε και επενδύουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, από κοινού με τους αρμόδιους φορείς, να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον. Να προτάξουμε τα κοινά συμφέροντα και την ανάγκη το ποδόσφαιρο να ανακτήσει την αίγλη που του αρμόζει. Να διορθώσουμε τις παθογένειες, να επιδιώξουμε να έχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ελκυστικό για όσους συμμετέχουν κα όσους το παρακολουθούν.
 
Βέβαια, κάτι τέτοιο δε γίνεται να συμβεί ούτε αν οι λεγόμενος«μικρομεσαίες» ομάδες, όπως ο Πανθρακικός, δεν είμαστε ενωμένες, με «κοινή φωνή», ούτε αν οι λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες δεν τολμήσουν υπερβάσεις, οικονομικές και μη. Γι’ αυτό, ως μέλος αυτής της κίνησης των «11», ο Πανθρακικός ευχαριστεί και τις «μικρομεσαίες» και τις «μεγάλες» ΠΑΕ, για τη σύνεση που δείχνουν σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.