Στην «ελιτ» του ελληνικου μπασκετ ο Λευκιππος Ξανθης

Προκρίθηκε στο Final-6 του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων

Το μπάσκετ της Ξάνθης συνεχίζει να δείχνει το δρόμο ως προς το αναπτυξιακό σκέλος καθώς πανηγυρίζει μέσα από τον Λεύκιππο άλλη μία πρόκριση στην τελική φάση εφηβικού πρωταθλήματος.

Ο «τελικός» της β’ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων (1ος όμιλος) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου με τον Λεύκιππο να αντιμετωπίζει τους Διόσκουρους στη Θεσσαλονίκη.

Αήττητες οι δύο ομάδες με 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αναμετρήθηκαν με προφανή στόχο την πρωτιά και την πρόκριση στην τελική φάση, στην οποία γνωρίζαμε ήδη τις 5 από τις 6 ομάδες: Προμηθέας Πάτρας, Ολυμπιακός, Περιστέρι, Φανάρια Νάξου, ΔΕΚΑ Θεσσαλονίκης.

Ο Λεύκιππος ήταν ο μεγάλος νικητής που με σκορ  62-50 πήρε δίκαια και με παλικαρίσιο τρόπο την 1η θέση του ομίλου της Θεσσαλονίκης και την πρόκριση στο Final-6, που ξεκινά την Τετάρτη 25/8 στη συμπρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο της ΧΑΝΘ!

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 31-21, 49-31, 62-50.

Λεύκιππος (Μαγιάννης) Μακαρατζής 13 (2), Σαββίδης 12 (2), Δεληγιάννης 11, Πεχλιβανίδης 5, Βασαλάκης 11 (1), Αλεμδάρ , Βάμπουλας 5, Κοπτόπουλος, Τσιρχόγλου 2, Ιωαννίδης, Καλεντζή, Μουργόπουλος 3 (1).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.